every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

March 31, 2011

driving license

saje jer nk citer sal driving license nieh..
sape yang takde lesen kete?? sile angkat tangan..
eh sorang pun taknak mengaku?
okeh..takpe-takpe.

aku tak bocorkan rahsie punye la.
eh..tak ngaku jugak. suke ati korang la.

smlm aku g la renew lesen kete..
nasib baek de yang mau meneman.
siape? lysa la yang jadik mangse kali nieh. hoho
siap mase kt opiz tu g, kite orang dh bising gado.
lysa kate leh renew bape tahun kite nak.
aku taknak ngalah, aku cakap stau aku 5 tahun je.
okeh..xpe-xpe.

then g la menapak g pos office kt bawah tu.
dengan panas nyer..
lysa kate kene banje dieh minum mcm nieh.
okeh..takde hal la utk u sayang.
huhu..

sampai la ke pos office..
seperti biase, aku kan penyegan orangnye..
so suh la lysa yang tanye-tanye.
n terbukti 5 tahun paling lame.
haha..aku betul lysa.. takde makne 10 tahunnye..

abg pos tu pun buat la lesen aku,
last mase bagi lesen baru yang takde PICCA dh tu.
eh,terselet no hp plk..
la..abg, saye nak no friend abg kt sbelah tu la.
hiss..

 lesen saye 30/03/2011-02/04/2016

p/s : okeh setelah berkenalan, abg pos tu adelah abg sya.. n friend dieh plk budak bawah aku setahun.. hampe rasenye! hurm..

boyfren lame

ye ke bf lame eh?? rase macam bukan. rase macam skandal je.. eh? xde2..sy mane de skandal-skandal nieh.. haha.. tak sangke dieh still ingat kt aku..camne dieh leh ingat bende yang aku dah lupe. dieh pun aku tak ingat. teruk kan..

ah, salah kan semut..dieh yang buat aku jadik lupe..

well bile kite mule ym balek.. i sedih asal i jaat kat u.. even i takde la kenal u sangat.. tp i rase dulu i sangat melampau. maen suke-suke hati je patahkan hati orang. and now u jauh.. even i rase nak jumpe n say, im sory. i tak boleh.. dan sekang baru i rase something, cam i miss my old life.. walau life i skrg pun tak de la suck mane. tp best kan kalau leh kembali mase dulu. n i takkan buat bende-bende jaat kat orang.

tapi u sangat baek..i igt lagi time u ajar i english.. n u xder pun mengeluh even nk ckp i bodo ke ape.. walau kadang-kadang i saje-saje nak susahkan u, n pure-pure tak tau. n now, even i jaat, penah kecewekan u. buat u pergi jauh..buat u macam-macam.u still kate "i remember u most power full girl in the world" u nak i nangis ke babe??

yup n tadi menitik gak la air mate bile mengadu sal nieh kat my best fren.. agak merah mate bile kuar lunch.. mesti korang rase aku sayangkan dieh bab tu aku nangis kan? tak.. korang silap.. aku just rase menyesal bab buat macam tu dlu.. klu dapat ulang balek. mungkin aku akan gune alasan yang tak buat dieh frust camtu. aku pun tak harap la yang we all akan jadi rapat cam dlu balek.. just aku nak dieh bahagie. supaye aku tak rase besalah macam nieh. boleh kan?

4 him, im still love u.. but just as a friend. n i hope u understand that. im not the right person for u.. luv u babe..:')

March 30, 2011

awak..saya tak nak awak jadi payung..
tempat saya tumpang berteduh semasa hujan..


tapi awak, saya nak awak jadi matahari..
tempat saya menumpang sinar menghilang kan hujan..

blogger copy n paste

apekah kan.. xtau la..nape still ade lagi yg buat camnieh.. klu anda xtau ape anda nak cakap.. or hidup anda sangat bosan, tp jangan la abek kenangan orang laen masukkan dalam hidup anda. perlu ke? xpaham la.. pas copy n paste life orang ape lagi nk buat? tiru cam hidup orang pulak ye?

ish,ish!! sadis sungguh!!

tak paham sungguh.. hipokritnye hidup camtu.. sampai bile la awak nak buat camtu.. sedar-sedar la awak.. kite bukan budak lagi.. jangan jadikan diri orang sebagai diri awak.. carik la diri awak sendiri.. walau perit mane pun life awak.. itu la diri awak.. so xperlu awak pure-pure. saye simpatikan awak.. tapi saye tetap xsokong awak menjadi sorang yang "WANABE"..

March 29, 2011

kisah saye dan dieh dah pun berlalu..
tp jike masa lampau boleh menjejaskan masa hadapan..
ape lagi nak saye katekan..
perlu ke saye meratap, meraung untuk kisah lampau yang takkan pernah terubah?

~my heart~ T_T

awak buat saye sedeh..dan pastu awak tanye..saye chentakan awak tak..untuk ape semua tu?

If u love somebody
Could we be this strong
I will fight to win
Our love will conquer all
Wouldn’t reach my love
Even just one night
Our love will stay in my heart 

March 28, 2011

hitam itu menawan..

1st td yang tegur aku kelihatan hitam adalah Lysa..
okeh fine, mybe bab lysa lame dah xtengok aku kan...
pastu dtg lagi dan lagi orang lean ckp aku laen..
laen ape?? aku dh itam....hurm.
pastu Dhea plk leh bahan-bahan aku..xpe2.
siap suh aku abek picca sbelah tuuuutttttt**** lagi.
nieh nk mara nieh...mane de saye g bejemur...
mane de g tepi pantai.. no no...diam nad!!
okeh..satu division dh kate aku itam...
bagus la tu...

 :'( nieh la time dorg tegur saye itam..

perbezaan suke dan chenta

ade la seorang 'teman' nieh..
kite orang borak2 sal chenta..
n aku katekan yg aku cepat jatuh chenta..
n dieh kate dieh xcepat jatuh chenta..
dieh tunjukkan aku perbezaan antara suka dan chenta dlm hp dieh..


1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita
suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akn turut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata, cinta berbuah menjadi airmata.


then aku kate la..klu camtu,aku xpenah jatuh chenta kut..;p

p/s : tp bagi aku sendiri,chenta adalah bile aku kehilangan orang yang terchenta, aku akan hilang kewarasan.. mungkin bukan gile, tapi mungkin tekanan jiwa..atau mental. tapi aku xkan katekan aku xleh hilang orang yang aku chenta..or aku akan mati tanpa orang yang terchenta. sebab realitinya mmg aku xkan mati jike tiada yang terchenta disisi. jadi itulah chenta aku..

JAHAT KE AKU??


salah ke fren ngn org yg kite xknal..
well kalau pikir2 balek,
mmg byk yg xlok dr yg lok la..
bab on9 or hp..
kite boleh belakon..
tp klu depan2 kite kene jadik diri kite.
sampai bile nk blakon kan?
 kejab aku rase bsalah.
jab aku rse btul kut tindakan aku.

'fren' aku nieh dtg dr melake just tuk jumpe aku.
tp dieh nk tito umah aku..then aku kate okeh je la.
wlau tpakse aku korbankan bilik aku kasi dieh tito.
aku xksah sangat..yg aku kesah perangai dieh wat aku benchi.
knape??

(aku pendek kan cerite)

dieh kan duduk bilik aku.then after balek bwk dieh jln2..
dr dlm kete aku dh kate..aku penat n nk rest..
balek mak xde umah...kak intan plk tito dlm bilik.
trus la aku masuk bilik aku nk tito.kunci la pintu.
then dieh msg suh bkk pintu, aku buat xbace msg je...
dieh ketuk plk pintu..hiss, mule la aku angin!
aku bkk pintu tanye nk pe..dieh kate nk tito gk.
fine! aku kate tito la.. aku g tito bilik mak aku.
trus aku blah. agak bengang la kan..dh la pnat.
pastu dieh msg..

kawan : asal u xnk tito ngn i?
aku : giler pe kut.. nieh kan umah i..
(dlm hati dh sumpah seranah, xde respect org lansung)
kawan : ala, cakap je la u xsuke i..dh la i balek la. bye.
aku : suke ati u la.. nk carik gado je.tah pape!

pastu aku dengar bunyik pintu umah, so aku tau dieh dh blah.
so jahat ke aku??



Feng Shui Horoscope 2011

This is a Chinese Feng Shui horoscope.
If you are honest this tells the truth.
Write your answers on paper.
To find your Feng Shui horoscope scroll down.

1. Which is your favourite color: Red, Black, Blue, Green or Yellow? = RED
2. Your first initial? = N
3. Your month of birth? = SEPTEMBER
4. Which color do you like more, Black or White? = WHITE
5. The name of a person that is the same sex as you? = NADIA
6. Your favorite number? = 7
7. Do you like California or Florida more? = CALIFORNIA
8. Do you like a Lake or the Ocean more? = OCEAN
9. Write down a Wish (a realistic one) = HAPPY,HAPPY..HAPPY.
 
Answers:

1. If you choose:
 Red: You are alert and your life is full of love.
 Black: You are conservative and aggressive.
 Green: Your soul is relaxed and you are laid back.
 Blue: You are spontaneous and love affection.
 Yellow: You are a very happy person & give good advice to those who
 Are down.

2. If your initial is between:
A-K: You have a lot of love and friendships in your life.
L-R: You try to live your life to the max & your love life is soon
To bloom.

S-Z: You like to help others and your future looks very bright.

3. If you were born in:
Jan-Mar: The year will go very well for you and you will discover
That you  fall in love with someone totally unexpected.
Apr-Jun: You will have a strong love relationship that will last
Forever.
Jul-Sep: You will have a great year and will experience a major
Life changing experience for the good.

Oct-Dec: Your life will be great; you will find your soul mate.

4. If you choose:
Black: Your life is about to get better. You are more than ready for
The  change.
White: You have a friend who completely confides in you and would do
Anything for you, but you may not realize it.


5. This person should be your Best Friend.

6. This is how many close friends you will have in your life time.

7. If you choose:
California: You like adventure.
Florida: You are a laid back person.

8. If you choose:
Lake: You are loyal to your friends and your lover. You are very
Reserved.
Ocean: You are spontaneous and like to please people.

9. This wish will come true if you send this to 1 person in one
Hour. Send  this to ten people and it will come true before your next birthday

KWSP

HAPY SANGAT KAN KALAU DUWET MENGALIR MACAM AIR!! HISS... DAN PE YANG AKU DAPAT?? XDE PERUBAHAN SANGAT PUN... MEMBAZIR!!

Earth Hour = Salah ke aku?

mane aku nk mulekan entry nieh pun aku xtau...
urm... okeh, aku sambut earth hour?
mmg aku tak abek port la..
bab aku boleh ke bergelap selaen dr tito kan..

.
but baru tadi aku bace page someone..
ckp sal dieh yg nk menyambut earth hour with her ex.
n aku tau dieh sangat mengharapkan ex dieh balek kt dieh balek.
tp aku kesian kt dieh..n so sory,
bab aku la yg ade kt sisi ex dieh time tu..
berdue n bergelap..kami sokong EARTH HOUR.


aku suke ex dieh ke?? yupz, aku suke fren ngn laki tuh..
chenta ke..xtau bab aku mmg snang jatuh chenta.
boleh jatuh chenta dalam 5 minit pun kan.
tp bile dieh sibuk ckp sal chenta,
bg tau pe beza chenta n suke..
aku jadik blurr... well u nk i ckp i chente u ke??
haha..xoxo.

hospital..

ape ye yg korang tau sal hospital nieh...
orang sakit?? ade ubat?? doctor?? lagi...??
aku duk lame gak kali nieh dalam hospital.
sakit aku teruk ker eh?
ye mmg aku boleh bangun, makan..
boleh g shoping..jalan-jalan.
tp aku yang dapat rase sal diri aku.
aku tau ade sometg wrong..
tp aku bukan nk ngadu sal sakit aku kt sinieh.
aku just nak ckp sal orang yg suke abik kesempatan nieh.
siape?? biar aku je la tau..
aku bukan nk malukan org..
jauh skali nk kate dieh jahat or baik.
aku xlayak untuk menilai..
tp kenape?? knape buat cmtu..

aku rase byk bende time tu..
aku rase cam murah sgt ke aku?
ke care dieh nk tnjukkan kasih sayang??
slah ke aku mara...
aku xsuke orang memperkotak katik kan aku cmtu.
yes, boleh datang melawat aku..
tp xperlu la klu aku tito..
ko pun menyempil atas katil tu.
sebagai ape?? kite muhrim ke?
ko siape je ngn aku..even bf pun bkn.
xperlu nk kiss dahi aku bagai..
aku rimas!!

n skrg.. aku dh putuskan..
xmungkin la aku akan pakse diri aku suke pade org cam ko.
aku sangat muak ngn sume nieh.
jangan tanye knape aku jauh kan diri.
just tanye diri ko..knape jd cmtu??

dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang..

 بسم الله الرحمن الرحيم

 lame sungguh kan rasenyer tak update the true herstory...
rindu kt blog nieh... sungguh!! :'(
rindu nk mara kt sinieh, rindu nk nangis kt sini..
rindu nk ckp merepek-repek..
rindu semuanye...

so nk tau nape lame sangat aku biar page nieh bersawang?
bab aku sakit.. lame kut tperap dlm hospital.
sakit ape?? biar la aku ngn family je tau.
korang pun bukan kisah sal aku pn an?

tapi dalam mase aku cuti nieh byk sungguh dh jadi.
dah xmacam dulu..
dan aku rase.. aku stuck ngn sume dh..

ALLAH.. aku terime perjalanan hidup aku.
aku percaye pada Qada' dan Qadar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...