every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 30, 2010

biDaDari

Siape mereka?? okey dorang la yang sentiase ade setiap saat utk temankan aku.
saat aku terkena jankitan moral down..
saat aku keliru, saat aku khaciwa dngan diri sndri..
thanks korang bab sudi jadi kawan aku.. lot of LUV :))


SHIMA
dieh nieh umpama family aku..
aku penah jatuh dulu.. n dieh xpnah jauhkan diri..
dieh tolong aku bangun n hadap dunia..
until today.. dieh sentiasa ada ngn aku. :)
sangup kongsi susah senang.
n mmg byk kali we all ngis sesame.
dieh sangat mengambil berat..
thanks ma...

DHEA
name kiteorang same..n lagi pangai pun lebih kurang je.
pastu aku or dieh tau pe dalam pale masing2. magik kan?
kiteorng masing-masing suke sal picca. eh.betul la..
dieh baek, selalu pinjam kan hp bg msg.. (cam tadi) :p
pastu, dieh sangat cute, n lagi dieh peramah..
cume dieh emo skit kalu pasal bf.. huhu
 
 LYSA
1st time, aku la yg kawan ngn dieh dulu..
bab yg laen kate dieh sombong..
xde la..dieh xcmtu.. mulut dieh bising tau.
tp ngn orang xknal je, dieh senyap.
same kut ngn aku..dan2 je kan..hehe
lagi dieh garang, tp dieh baek ati n syg kawan2 dieh.
dieh byk pgalaman dlm idup, n kiteorang slalu kongsi.
so aku sangat xsuke la klu orang nk kenekan dieh je.
ecah aku sayang ko..=D
 
AZU
dieh la kakak antare we all skrang,
so dieh tau cmne nk nsihat sume.
dieh satu pale la ngn aku,
tp klu dieh ngah angin jgn la kacau.
cam carik nahas je..hehe
port tbaek we all. kt tempat dieh la.
dieh bagus bab pandai simpan perasaan.
dieh leh kawan ngn sume orang.

MARY
aku kagum la ngn dieh bab, dieh duk sndri kt kl.
dieh leh idup jauh dr family..
dieh baek la dr kami yg nakal nieh.
tp okey je, leh layan wei.
lagi dieh slalu tlg aku mase kt opiz.
bab satu div..lagi skarng dieh ngn sibuk ngn bf baru dieh..
gud luck babe..

abg Insurance di hati ku

kuat betul la aku update blog ari nieh kan..
haha..biar la, blog aku..suke ati aku la..
okey,tanpe membuan mase.. aku cite skrg gk..
 (^_^)
kejadian nieh baru jer tjadik tadi...
aku call la allianz, ala..yg sbelah opiz aku nieh..hehe
sebabnye aku de dapat surat..
katener sal insurans umah aku beli tu..
so dorang nk debit masuk dr akaun cimb.
aku agk slow la sal nieh sume kan.
so aku call..ckp ngn customer service,
gurl tu pun jawab la..then bile aku tanye.
abes lepas 30thun loan, duwet tu dpt balek ke x.
dieh xdpt jwb dh.. so dieh trus past aku.

mase nieh la abg nieh angkat fon..
haha.. aku terus la gunekan ayat aku..

aku : hai, saye nadia.. nak tanye sal insurans umah la.
abg : eh, jab ye..
(aku bajet dieh ltak aku on hold la trus rase nk angin bab aku pnat nk ulang citer)
pastu aku dgr dieh ckp kt kwn dieh plk.

abg : wei, ko angkat fon nieh wei.. giler la, suare merdu abes. cair aku nk ckp..
kawan : ye ke?? past cepat..

(eh..dh pulak, terus aku nk gelak-nape la dieh sngal nk ckp klu xltak hold kan)

aku pun citer la ngn kawan dieh.
punye citer, pastu dieh tnye la no tah pape la.
eh, dieh check name aku rupenyer.
kan dh sebut name panjang aku..haha
then akhir skali aku cakap kt kawan dieh ,
"kang kirim salam kat ang insurans tadi eh"
okey itu bohong..aku cume ckp dlm ati je..haha

aku xsuke BOLA..tp taniah MALAYSIA

okey... aku mmg xsuke la bola kan..
so bile abg aku tengok bola je..
aku akn rebut remote astro.. xbagi dieh tgk.
haha..puas hati. okey, mmg nakal sikit..
tp pade malam semalam aku tgk la..
bab aku tgk kt fb ramai citer sal bola..
n aku pun nk la jgk sokong. n yg buat aku sgt2 nk tgk..
bab mamat indon sume pakat kutuk malaysia xingat punye..
wei, jgn lupe la..gadis malaysia kut yg slalu korang bwk lari..hiss.
mara nieh
then tgk punye tgk..aku pun tanye soalan nieh kt abg aku.

aku : along, kite yang mane punye..? merah eh??
along : ish, ade pulak.. kite biru la..malaysia biru ngn kuning je.
(la, kantoi..aku igt kan malaysia merah..baru je pakat nk kutuk2 yg pakai baju biru..haha)

nieh plk ayat ank buah aku.

atira : smlam akaq bace kt paper.. ramai orang g stadium ari ahad.1juta orang..
along : pandai-pandai je ko.. stadium leh masuk 100ribu je orang..
(dah, trus aku confiuz mane yang betul)

hehe..kesimpulannyer.. xyah la citer sal bola ngn aku.. aku mmg xtau.. tp aku sokong malaysia, bab malaysia tanah tumpah darah ku.. cewah.. mule la aku nak patriotik nieh..haha.

Budak Tu...

sape?? budak tu la..yang aku nak citer dalam entry lepas..
hurm..dieh sorang yang aku baru jumpe n tak kenal pun..
n dieh la orang yang sangat nk jumpe aku..
eh?? betul ker.. entah.. aku rase sume laki pun camtu..
sibuk nk jumpe gurl.. thegeh2..
then..citenyer bermule bile aku tipu dieh.
aku saje je la nk tgk reaksi dieh camne..
bile aku kate tak jadi nk jumpe dieh..
act aku xpnah jumpe dieh..
n dieh agk brani la nk dtg umah abek bagai.
berani ckp ngn mak aku jugak..
so dieh ikhlas ke kawan-kawan??
tah tunggu je la nti... akn tjawab kut.
okey..sambung balek..
aku tipu dieh kate yg dis year..
aku bawak ank buah aku kuar,drang nk tgk bunge api..
tp aku msg kt page dieh..
tkut plk nk msg.. kang dieh kol plk.
bab dieh mmg slalu trus kol je.
pastu baru je aku bkk tadi..dieh kate..
xpe la..kite g ahad je..
camtu nti dieh balek kg je la..
eh?? pelik plk aku..kg dieh dekat ke?
haha..entah la..aku pun reply ckp la.
ahad aku g melaka (act aku nk g klebang je,mlake gk kan?).
so aku xpat nk jumpe..okey, aku xtipu dieh kali nieh.
end

p/s : ade sorg g bdk pun aku bagi alasan.. xnk kuar ngn dieh.. bab naek moto.. ape? aku mmg xnaek moto kan? mak aku plk ckp.. ko nieh npak kedekut sgt la..kete ko kan ader.. pakai je la.. jgn bkire sangat. tp ikut pglaman aku, laki nieh akn pijak kepale punye. so xde istilah sharing is caring..xoxo

December 24, 2010

alahai ini hari

Byk sangat nak citer nieh..xcited lebih..haha..
mane nak mule..mase sangat suntuk nieh...

okey..mule yang nieh dlu..hari nieh kan,
first time aku jual baju kat opiz..
bukan la aku owner ner..
tapi mane la tau kan..
pasnieh aku leh menjual produk ku sendiri plk.
eh?? pulak kan.. haha...

pastu plk, rinieh aku g borong ngan kengkawan tersayang.
beli tudung. okey, byk la aku beli..
5 lai kut.. xpe, sume murah-murah..
haha..bebaloi-balaoi...
camnieh xyah g kedai borong dh pun xpe..
eh korang??
klu aku jual tudung laku tak rasenyer..
beli la..beli la....hehe

pastu aku de nk citer sal budak yg sibuk tu..
sibuk aper?? sibuk ajk aku kuar ngn dieh time new year t la.
haha..padahal aku tak penah jumpe dieh..
kang kene r***l, tak pasal-pasal plk..
eh..merepek la.. xkan nyer dieh berani..
aku kan garang.. hahaha... bersambung??
nk ke korang tau sal dieh nieh..

December 22, 2010

Selamat Tinggal Penderitaan

Langkah demi langkah
Aku teruskan jua
Masa demi masa
Sampai akhirnya
Terima kasih
Atas penghinaan
Yang kau lemparkan

Tangga demi tangga
Kita daki bersama
Jatuh terluka
Bangun semula
Terima kasih
Atas kesakitan
Yang telah kau berikan

Kerana itu penghinaan
Juga cemuhan
Diganti dengan kepujian
Dan kemuliaan

Airmata menjadi permata
Kebencian menjadi cinta
Inilah hidup di dalam dunia
Bak sandiwara

Selamat tinggal kesengsaraan
Selamat tinggal penderitaan
Terima kasih atas pengalaman
Yang kau berikan

Kini terbukti
Cinta yang kualami
Bukannya mimpi
Lautan api boleh menjadi
Oh! taman salji

p/s : it same like her true story right??

T.N.B

okey rinieh akuh nk citer sal bil-bil yg slalu aku bayar la..
nieh sal bil letrik.. sape yg xpnah bayar bil sndri.. sile angkat tangan.
oh..ramai sungguh rupenyer..hehe, xpe korng cute..
hehe.. same ngn bdk yg sewa umah aku.. yg sorg tu aku namekan A la.
A ckp yg laen-laen xpnah g byr bil.. so xtau...hehe, ciut kan.
oh..lupe sdah nk suh korang turunkan tangan..
okey turun tangan sume kawan-kawan..
 (^_^)
 bab aku dh xde abah lagi, so sume tanggungjawab tu jatuh la kt aku.
aku kan jenis yg prihatin..huhu..bukan la,
actualy bab aku je yg cm btul2 duk ngn mum kan.
so aku la memikul sume beban bil-bil or cukai kt umah.
n nk jadik citer la.. slalunyer aku g bayar kt kedai tenaga.
yg mane satu?? aku slalu g kt batu caves punye la.
senang, xramai orang n kejab je klu nk bayar.
tp bulan lepas aku xsempat nk byr kt kuanter.
so aku just pay online pkai cimbclicks..
okey mmg senang la aku katekan.
tp yang xbestnyer..bile 15 ari bulan ritu.
bil baru sampai n kate ade tunggakan.

wat the fish kan..aku kan dh byr.
pastu aku pun call la tnb punye numba.
n dorg check mmg dh bayar.
cume baru masuk.. pdhal aku byr 8 ari bulan.
okey xpe la..aku xksah pun..
tp bile smlm bdk umah (si D) call ckp npe umah dorg bil tunggak.
so aku rase malo la sikit. walau slip aku byr mmg aku bg copy kt si A.
then aku call la ari nieh. n csc tnb boleh kate.
aah mmg dh byr, tp masuk lambat la.
so ingore je tunggakan klu dh bayar..
ade plk cmtukan.. cam kurang adap la.
ko anta bill pastu suh ignore.
hiss..xpham aku..

so camne la orang nk tau bape yg nk kne byr sbenarnyer..
dh la byr online. nk tanye kt sape kut yg bape yg kene byr.
n aku pelik la, naper byr 8 ari bulan tp 21 pun lom clear lg??
slownyer service dorg eh..
so gomen tlg la pantau skit eh.
rasenyer sume org pkai letrik kut kt umah kn
ssh la..

mood : kahciwa

okey just nk cakap
S.A.Y.A L.A.P.A.R

p/s : bile la nk lunch nieh..dh la kt umah td milo pun xabes...

December 20, 2010

oxfordhea





sila support ye.. nieh page kawan saye .. kawan baek saye.
dieh jual kasut kt page nieh.. beli la, sumenyer pun chantek-chantek..
lagipun klu korang perasan, kasut tu sume rekaan dieh cam limited kan..
so persen korang pakai kasut yang same ngn orang laen amatlah sikit.
so take a look.. klu suke leh bookg ngan dhea ye.
harge adek beradik je..jgn risau. xoxo~

Pay Day

okey harinieh gaji ye...so boleh shoping??
maaf ye... saye kene settlekan hutang piutang..
wakaka...*konon gembira*
walaupun payslip tak dapat lagi.
tapi tadi akuh dh on9 bayar bil...
n pastu balek keje nieh nk g bayar kete..
so pastu duwet aku abes la balek cm slalu. :')
hidup itu indah...

PERINGATAN :

hurm penghutang2 saye tu..
jgn la buat-buat lupe lak ye nk bayar hutang.
jadi cam saye yang bayar hutang awl2.
takyah tunggu dateline la..sekian.

jgn nak tipu sangat la...

pade satu hari terjadi lah kisah perkenalan seorang lelaki n gurl..
so dorg pun bkenalan la.. n mule jadik kawan.

sang lelaki sangat la suke gunekan ayt..
"awk, awk single kan?? saye xmoh kacu awek org.. xmoh gado2 la.."

n si gurl pun tulus la ckp takde
n kalau pun ader, fren je sume same cam si lelaki tu la..

hari ke hari dorg makin rapat.. tiap ari de je msg la..then calling2..
pastu tak bape lame kemudian..

si gurl yg tengah xde keje pun konon2 nyer check la page sang lelaki..
opppz, ade tag photo from sorg wanita..
dieh letak name album plk ME N MINE..

ha kan da kantoi..
jangan nak mengayat sangat la..
bg tau awek awk kang!!
konon2 je awk nieh..hiss..
malas nk layan awk la, cam budak2..
tapi yang kelakanyer si gurl tengok la picca tu..
eh, mmg padan la korang sesame..hehe.uupz.

December 13, 2010

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diriku kini sendiri..

December 08, 2010

Pergaduhan laki bini kt Opiz..

seriuz aku rase cuak lagi sekarng..mengigil kut aku rase..
tah kenape la aku slalu jadi insan terpilih untuk melihat semua kejadian2 camnie..
okey, cite dieh camnieh.. baru je di kejab tadi.
aku cam biase wat keje ngan tekunnyer..hehe
ngan sibuk masak memasak kat cafe aku g..
pastu ramai la kuar masuk kt bic nieh.
name pun business information centre kan..
okey pastu ade la sorang mamat nieh..
keje sinieh duk situ..tibe2 memekik..
aku ingat dieh mara sape la..
ke angin kus kus dtg ker.. upenyer dieh ckp ngn hp kut...
pastu tak lame, dtg sorang pompuan (wife dieh).
tah dorang gaduh ape kt depan aku nieh ha..
pastu tibe-tibe abg tu pukul wife dieh ngn payung.
sangat aku tergamam.. n kesian + confiuz.
pastu laki tu membebel pe tah, same la pompuan tu jgk..
byak sangat aku dengar sampai tak diterime otak dh.
yang aku dengar laki tu ckp "btpe kejar2 dieh".
pastu pompuan tu ckp "sampai mati dieh kejar gak"
okey dorang pun sambil gaduh sambil kuar.
tapi dengar la sanpai kt bic nieh jgk bab lif kan tak jauh.
tibe2 polis bantuan pun masuk campur dh.bab bising sangat.
agknyer berpukul-pukul lagi bab bising lagi kuat.
pastu polis bantuan tu leraikan...
n tah camne kenal pulak pompuan tu ngn staff mida kt dalam nieh.
pun ngadu-ngadu la..tp bagi aku selesai ke masalah klu pukul2??
klu tak suke lepaskan la cara yang baek..
bkn buat cam binatang...nak menjatuhkan maruah org laen.
ye dan mungkin aku tak tau masalah dalaman dorg.
tp lg baek klu jangan memganggu waktu bkerja.
dekat tempat bkerja.. kan boleh jadi gosip..buah mulut orang sume.
so bincang la baek2.. n mase kedua2 dalam keadaan yang rasional.
bukan dalam keadaan mara.. aku tengah tertekan..

p/s : aku bukan nak ceritekan keburukan orang dekat sinie..aku pun tak perfect mane...tapi kite sbagai manusia.. baek lelaki or pompuan pikir la dengan tenang n buat keputusan yang matang...jangan ikutkan nafsu n amara. yang baek jadikan ikutan yang xbaek jdkan pedoman..salam.

kasut oh kasut

hye..salam satu malaysia.. okey hari nieh xnak ckp sal bende yang berat la.
citer bende yang boleh diterime oleh semua lapisan masyarakat.
aku nak cakap sal tajuk diatas la.. KASUT..
kenape aku nak ckp sal kasut?? suke ati aku la...
hehe..bukan la..bab aku baru nak berjinak-jinak balek pakai kasut tinggi.
sbenarnyer chantek ke pakai kasut tinggi??
bagi aku chantek la..bab aku sukekan ketinggian.
aku kan ketot sikit..so kne la pkai kasut tinggi kut.
tapi ade gak orang yang tak pandai pakai kasut tinggi.
kenape?? aku pun tak tau.. mungkin tak dpt imbangkan diri kut.
mungkin jgak bab takde mentor yang nk mengajar.
so macam aku yang ramai akak nieh.
mmg berbaloi-baloi la aku kejekan barang dorg mase kecik.
jangan kate kasut, sume skali aku rembat.
make up.. baju..hehe, buat maen mase kanak-kanak dahulu.
oh..sungguh indah.. okey cukup..
so kirenyer dari kecik lagi aku mmg dh dilatih untuk pakai kasut tinggi la.
g mengaji dolu pun aku pakai kasut tinggi.
so aku tak rase la janggal pakai kasut tinggi.
tapi bile dh besar n dah keje nieh.
pnat pulk nak pakai kasut tinggi..
mungkin faktor naek tren kut..
klu naek kete mungkin la sntiase aku pakai kasut tinggi.
lagi satu pulak mungkin bab aku ngn geng sume sangat suke merayap.
so nak klu kiteorg g times k ke BB.. tak ke penat aku nk bjalan t.
hehe..so dh terbiase la pakai selipar je..
sampai kan kiteorg penah ade name geng selipar cabuk.
hurm.. pengalaman tak dapat aku lupakan pakai kasut tinggi nieh..
dlu penah la kasut tersekat kat dalam besi longkang tuh..
tempat tutup lobang longkang kan.. pastu aku try la trik je.
taknak jugak kuar kasut tu.. last bile aku dh malu+penat.
aku bukak je kasut tu..bile dh tak pakai kasut.
aku rentap je kasut tu kuat2 baru la dieh nak kuar.
agak bercalar gk la kasut aku..
mmg siot la lubang tu..aku ingat sampai mati.
pastu ade gak la aku pkai kasut,
sampai kaki aku retak..
mase tu aku kat opiz,
pastu ade la akak sengal tu suh aku abek diary..
aku ingat satu la..mane tau satu kotak..
so aku pun malas nak abek troli.
n angkat je kotak tu..
sampai je tempat aku terus tpelecok n retak la kaki aku.
sterusnya aku dapat mc sebulan++ jgk la..
then yang tak leh blah..gaji aku kene potong untuk bayar medical.
padahal aku jatuh kt opiz..eh..opiz aku tak cover sume ke kt hospital panel??
haha..aku pun tak tau la..
so skrang tibe2 aku dh blur, so tu jelah aku nk cakap..

 ignore kuku kaki yang panjang ituh
~kasut untuk hari inieh~

December 06, 2010

Anda belum matang sekiranya..

Salam..actually aku selalu cakap kt kawan-kawan aku yang aku dh matang / matured.. tapi tak tau betul ke bende yang aku cakap tu..hehe. n tadi aku terbace la page sorang hamba allah nieh.. matured tak matured so aku copy paste utk renungan kite bersame... so korang boleh la menjadi juri, n nilai kan.. adekah aku nieh matured..:) selamat beramal...

- Menghabiskan nilai kad telefon prabayar (top up) untuk berbual dengan kekasih anda sedangkan wang tersebut adalah duit raya atau wang kiriman ibubapa untuk anda membeli bende- bende berfaedah macam buku or so on.

- Rela menunggu berjam jam dalam hujan pulak tu untuk tengok gadis yang anda cintai melintas sedangkan anda solat (ngadap tuhan) secara ekspres dan melaju je (kurang 2 minit for 4 rakaat). Ataupun kekadang tak solat langsung!

- Memarahi dan memaki hamun bahkan sanggup menampar, luku, tumbuk adik anda yg silap cakap atau kekadang mengacau anda mmbuat kerja penting. Sebaliknya mampu tersenyum sekalipun dimaki or dihina oleh teman wanita anda ataupun sanggup melayan teman wanita/ lelaki yang call anda ketika anda tengah buat kerje penting.

- Sanggup membaca novel cinta yang beratus ratus mukasurat tu dan dapat menghabiskan novel tu dalam masa sehari. Padahal tak pernah membaca quran melebihi sepuluh minit ataupun tidak mengusiknya langsung dan hanya dibiarkan berhabuk.

- Asyik terkenang wajah kekasih anda yang hanya baru seminit berpisah dengannya tetapi tidak terkenangkan pun wajah mak ayah yang dah lame tak jumpa.

- Susah hati, tak senang duduk kalau tak menerima surat, e-mail, sms daripada orang yang anda cintai sebaliknya anda sendiri sudah lama tidak tahu menahu mengenai mak abah dan keluarga anda atau tidak menelefon atau bagi sms pada mereka jika anda berjauhan.

- Memakai pakaian sehabis baik, paling mahal dan pakai minyak wangi segelen untuk berjumpe or berdating dengan kekasih hati anda sebaliknya hanya memakai singlet atau tidak berbaju langsung ketika berjumpa Allah (solat) dengan bau badan yang semerbak, harum, dan nyaman (busuk, tak mandi before solat kalau berpeluh)

- Lebih banyak mengucapkan "i love u" "miss u so much" "love u forever my dear" berbanding kalimah- kalimah zikir seperti 'allahuakbar' 'astaghfirullah' 'subhanallah' 'alhamdulillah' dan lain- lain !!

Today

hari nieh?? kenape..ape jadi??
hari nieh aku rase sangat membosankan + meletihkan..
bukan la ape..tapi game cafe aku sangat chelaka
setelah aku tatang macam minyak yang penuh,
pastu dieh buat hal pulak rinieh..abes sume yang aku masak jadik busuk..
bab aku xleh nak bukak. hiss perangai je kut!! mara aku..
penat aku nak kire mase bape lame dieh masak. tak kenang budi langsung.
pastu aku rase malas bab jab g mungkin aku kene menapak g pos opiz..
tapi aku tak pasti la sape lagi yang nk jadi mangse menemankan aku..hehe
lagi satu pulak, pagi2 lagi hrd dh call.. suh gantikan tempat operator..bukan ape..
aku cume cam takut sikit je nak duk situ. aku lagi prefer jumpe orang depan2.
nsib baek la aku de alasan kene ganti bic mase lunch t.
hehe selamat.. tapi xtau la sape plk yang kene duk situ.
pastu aku bosan lagi satu hal pulak,
bab bile kire-kire balek bajet aku cam xckup bulan nieh.buat aku angin je.
mane la g sume ringgit malaysia aku kan?
okey aku ngaku aku boros sikit. the end

December 03, 2010

Pelamin Angan Ku Musnah

Topik pagi nieh kat Era Fm.. hurm, mesti sape-sape yang ada pengalaman or kisah-kisah camnieh teringatkan peristiwe lepas balek.. Tapi ingatlah past is past.. kite kene jalani hidup seharian ngan penuh rase bersyukur bab allah dah berikan kite sahari lagi untuk teruskan hidup dan beramal untuk masa depan yang abadi.. okey, mmg la aku pun bukan baek sangat.. tapi tak maksud aku tak ingat kat tuhan.. so skarang nieh aku tengah belajar lagi untuk dekatkan diri aku padaNya.. Berbalek pade tajuk utama, mmg rasenyer ramai yang pernah melalui saat-saat macam nieh.. bile last minute kite tak jadi kawen ngan pasangan sebab hal-hal yang mendatang. N pade mase tu mmg la kite akan rasa sangat frust tapi pikir la, allah melakukan sesuatu itu untuk kebaikan kite di masa hadapan.. so terimalah dengan redha. tak perlu kite meraung-raung atau meroyan untuk dieh balek pada kite. ada orang tu sanggup kononnye nak mati kalau pasangan taknak kawen ngan dieh.. what the fish la kan?? sape kite untuk menentukan hidup dan mati.. semuanya ditangan allah.. konon buat bawak kereta laju-laju untuk mati.. but cube la fikir kalau allah tak redhai ape yang kite buat, boleh je dieh wat kite koma.. or cacat je. tapi tak jugak mati. N kalau betul pun kite mati, kite akan mati dalam kekufuran sebab bunuh diri.. betape aku tak faham la orang macam nieh. ade pulak kadang-kadang sanggup la minum racun, kelar tangan.. tapi pastu pun balek-balek masuk hospital je. tak pun mati. sebabnyer, bukan la diri tu bodoh sangat nak minum racun tu sampai 44 botol. minum setakat sebotol boleh ke mati? paling tidak pun keracunan je. kelar tangan pulak, cam la konon berani sangat, padahal cume gune ujung pisau je.. bile kuar darah konon pengsan la..tapi lame pulak tak nak mati-mati.. kan ke payah. tp bile tadi aku dengan sorang mak andam tu citer sal pengalaman dieh.. sangat aku respect kat perempuan macam bakal pengantin nieh.. sangat tabah kut, kalau aku mau dah menitis air mata jugak la. tapi dieh tetap cool. mungkin taknak tunjukkan yang diri tu lemah. or mungkin jugak nak redakan hati family dieh sendiri. sape yang tahu?? cume dieh yang tau kenape dieh tak meroyan-royan walaupun bakal pengantin lelaki boleh cancel nak kawen time-time dekat sangat ngan masa nak akad nikah. tak ke perit. mak andam, sedare sume dh ade.. tinggal tunggu bakal suami je tibe.. tup..tup bakal suami dieh hantar msg yang dieh tak datang n takkan datang bile-bile pun. tak ke macam haram. duwet dh banyak keluar untuk majlis, ngn malu family lagi.. tapi pengantin perempuan tu cool je, n cakap kat mak andam tu.. akak kemas-kemas la, saye tak jadi kawen. mmg sangat tenang. cume mak family gurl je yang mcm tekejut.. so bile kite fikirkan yang kite susah.. banyak lagi yang lebeh susah. bile kite ingat dieh la orangnye..mungkin jugak kite silap.. so terima semua ketentuannya ngan sabar.. mungkin kite tak cukup baek.. atau dieh yang tak cukup baek untuk kite.. sape yang tahu.. yang penting dalam hidup jangan toleh belakang lagi, tinggalkan segala kenangan lepas.. jadikan semuanya pengajaran. n terimalah hidup kite skarang.. mungkin juga masa depan nanti lebeh baek dari kite yang dulu.. :'))

November 29, 2010

Stress??

Dalam kehidupan kita seharian sekarang nieh... banyak sangat masalah yang membebankan..
Masalah kewangan, masalah dengan kawan.. teman lelaki/wanita?? Masalah keluarga..etc
Sesungguhnya semua adalah ujian dari yang maha Esa..
Semoga kita semua menjadikan semua itu sebagai cabaran dalam hidup,
dan menerima segalanya dengan hati yang tulus suci..
Moga hidup kita semua mendapat keredhaan dari yang maha Kuasa..Amin



Dan bersabarlah kamu terhadap apa yang menimpa kamu. Sesungguhnya ia merupakan perkara yang memerlukan keazaman (yang kuat)" (Surah Luqman 31: 17)


"Wahai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu (menghadapi kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara kebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu (lebih daripada kesabaran musuh) dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah, supaya kamu berjaya" (Surah Ali Imran 3:Ayat 200)


"Dan berikanlah khabar gembira kepada orang-orang yang bersabar. Iaitu mereka yang apabila ditimpa musibah mereka berkata 'Sesungguhnya kita ini adalah kepunyaan Allah dan kepadaNya jualah kita kembali'. Mereka itulah yang (Allah berikan) kurniaan (dan pengampunan) serta rahmat ke atas mereka, dan mereka itulah orang-orang yang beroleh petunjuk." (Surah Al-Baqarah 2: 155-157)


"Dan Kami pasti memberikan ganjaran kepada mereka yang bersabar, dengan ganjaran yang terbaik di atas apa yang mereka lakukan" (An-Nahl 16: 96)

"Allah tidak akan membebani seseorang itu, melainkan dengan sesuatu yang sesuai dengan kemampuannya." (Surah Al-Baqarah : 286)

p/s : jumaat lepas ade dengar ceramah from Datuk Dr Nor Ashikin - PrimaNora, stress boleh membuatkan enzima...er,rupenyer ptutla enzima aku naek..bukan pasal seafood tapi pasal stress..hehe

November 23, 2010

77 tentang Naddy Amat

1)   saya tak chantek dan tak terlalu hodoh.. saye rase normal la kut.
2)   selalu pening naek tren, tapi tetap gak g keje naek tren.. ;p
3)   sangat suke makan ais.. puas hati kut bile dengar ais kene gigit ngn gigi..
4)   saye ade sorang anak, n saye rase dieh sangat comey.
5)   tak suke tempat yang bersepah.. tp saye bukan la rajin sangat mengemas.
6)   selalu pikir sal duwet, bukan mata duwetan tapi mmg hidup perlu duwetkan??
7)   tak suke rumah ramai sangat orang n bising, tapi kalau duk sensorg pun tak suke gak. pelikkan.
8)   saye mule kerja sejak abis spm.
9)   sangat-sangat nak sambung belajar. tp partime la..hehe
10) slalu bertukar-tukar mood. kejab okey n pastu tak okey pulak.
11) dah beli rumah n kereta sendiri.. alhamdulillah
12) sangat suke berpikir, act bukan suke tapi selalu je nak pikir-pikir..hiss
13) peramah, tapi kadang-kadang sangat senyap.
14) tak mampu nak kuar umah sensorg, sangat rase malu n serba tak kena.
15) suke warna pink..
16) kena buat jadual untuk pe yang nak kene buat, kene beli.. kene bla..bla..bla.
17) sangat cerewet, pernah sangup tak balek kg bab beg tak jumpe.
18) tak obses ngan barang mahal. janji pakai chantek okey la tu.
19) kadang-kadang rase diri manje, tp selalunya garang kut.
20) anak bongsu..dari 7 adik beradik.
21) ade banyak baju, tapi slalu pakai baju yang same. malas nk carik2..
22) sangat sayang kan harte bende. kedekut ke??
23) matured..
24) suke pikir masa depan..
25) sangat pandai bagi nasihat kt orang laen. tp kat diri sendiri tak tau la..
26) tak suke orang tau masalah diri sendiri.
27) boleh menangis dalam kete sensorang bab dengar lagu je.
28) tak suke ngan orang yang lemah.
29) takut kat kucing.
30) suke kat ular, monyet.. sangat cute kan..
31) bukan sorang yang penyayang.
32) suke shoping, tapi takde la boros kut.
33) ade sorang mak yang sangat baek, slalu pikir sal anak2 walaupn sume dh tue bangke. ILYSM MOM.
34) sekarang slalu terpikir nak beli kereta laen. boleh ke?
35) boleh tau kalau orang berkawan just untuk gunekan saye..
36) kawan-kawan mmg penting, tp family lagi penting.
37) dulu selalu sayangkan orang laen lebeh dr diri sendiri, tp skarang tak lagi. some people change..
38) tak suke ambil tahu sal orang laen..
39) suke bercccccaaaakaaaappppp...
40) saye tak makan pedas
41) baru je belajar pakai tudung kat opiz..
42) jarang sangat memasak.. tp bukan la tak reti masak.hehe
43) suke tunjuk protes.
44) kalau merajuk sangup tahan lapar.. nk tunjuk keras kepale.
45) sangat suke berjalan..
46) suke cube something new.
47) sangat suke berangan..pnah berangan kawen ngn ank raje naek kude..ape-ape je la.
48) klu stress mesti orang lean tau punye. bab slalu npak kt muke.
49) suke maen-maen.
50) takkan bosan klu dah mengadap game.. lagi2 game untuk gegurlz
51) minat pasal camera, n ade la dslr tapi rasenyer macm tak tau gune je??
52) lahir bulan september
53) bintang virgo (perempuan chantek) hahaha....
54) tak suke kawan yg suke menipu.. n suke mgumpat kawan sndri.
55) kadang-kadang rase dh ilang kepercayaan kat lelaki.. tp xde la smpi rase benci okey.
56) ade ramai kakak, so rasenyer dorang la jadi mentor..
57) suke pure-pure tak takut, tp sbenarnye dlm hati..tuhan je yg tau.
58) suke orang yg hensome.. ala sume orang pun same kut. hehe
59) pernah patah tangan n retak kat kaki..
60) make up... perlu kut.
61) sukekan cabaran dalam hidup.
62) minat sal kereta.. kire layan la..
63) boleh tlg tanye sal barang orang lean nk beli, tp barang sndri harapan la.
64) suke buat konon2 berlakon
65) tak suke bile orang suke menyuruh saye.
66) suke tengok cite sal princess2..
67) sangat suke nak menang. kepuasan kut..
68) tak suke mengalah.
69) pandai jugak la..:p
70) boleh buat seni hiasan cam jahit manik, wat lilin, buat deco kt umah. tp biase2 je la.
71) jiwa agak seni la.
72) banyak menyimpan rahsia..
73) terlalu memilih pasangan.
74) nakkan sesuatu yang sempurna.
75) senang nak paham orang laen.
76) suke abek tau bende-bende yang kecik..
77) selalu rase berdebar-debar..kenape eh??

November 19, 2010

Hari Lelaki dan Hari Tandas Sedunia

hari ini 19/11 adalah perayaan kedua-dua diatas

 
okey, aku tak tau la asal kite nak kene ade hari tandas nieh bab aku rase sume orang pun ari-ari g tandas gak kan. so aku rase patutnyer setiap hari adalah hari tandas sedunia or mungkin jugak hari tandas nieh untuk kite semua mengemas tandas di rumah masing-masing.. okey, aku dah mula mengarut.. yang penting balek keje t aku pun akan cube la bersihkan tandas aku ape yang patut.. bukan sebab hari tandas sedunia tapi bab untie aku ade kt umah.. welcome busu..:)
hurm, hari lelaki sedunia... okey boleh diterima akal la.. hari nieh mungkin aku akan lebih hormat pada lelaki-lelaki di luar sana.. mungkin aku takkan memaki hamun lelaki yang naek tren untuk bahagian wanita sahaja. atau mungkin juga aku takkan marah kat lelaki-lelaki yang bermulut wanita hari ini.. korang paham ke ape yang aku maksudkan?? okey... aku pun kurang pandai nak fahamkan.. bace je la berulang-ulang kali sampai paham.. eh, hari lelaki nieh patutnye lelaki-lelaki di luar sana patut lebeh gentelman la kan..?? aku harap pada hari lelaki nieh, takkan adalah lelaki-lelaki yang songot sekeliling aku.. so aku ucapkan selamat hari lelaki sedunia pada abah, abang aku.. danish..eh, danish lelaki ke still baby?? pada yang pernah menjadi suami, pada suami, pada bakal suami.. pada ex bf. next bf.. pada semua yang bernama lelaki... hope korang enjoy la ade hari lelaki nieh. mungkin boleh menakluk wanita? hurm, lupakanlah..
 
 

November 16, 2010

Dia Yang Telah Pergi

Hari ini genaplah 3 tahun arwah meninggalkan kami sekeluarga..
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di kalangan orang-orang yang soleh.
Aminnnnnnnnn.........
Abah, ya rindu abah sangat-sangat..:'))
Ya doakan abah selalu...ya harap abah tak tanggung dosa ya kat sana...
Malam nanti kiteorang sume akan buat tahlil tuk abah ye..
Biar semuanya berjalan ngan lancar..


Al-Fatihah

November 11, 2010

November Story

Walaupun bulan nieh belum lagi abes.. tapi aku dah pun buat banyak perubahan.. actually bukan aku yang buat la, dalam keadaan tak sengaje je.. so dpt la aku berubah demi masa depan yang lebih cemerlang, gemilang n terbilang...:) cewah..

Penyewa - November 2, 2010

budak lelaki 4 orang masuk umah..
n dh duduk pun skarng.. buat mase nieh xde la pape masalah pun..
cume ade yang sorang tu asek msg2 la..
xtau la nk try ke ape... tapi boleh ke penyewa n pemberi sewa eh?? haha..no skandal babe..

The New Cell Phone - November 5, 2010

yahuuuuuu.... saye dh dapat beli hp yang baru k...:)
walaupun murah tapi berbaloi la nk pakai untuk orang yang ade anak-anak kecil..

yang asek membantu balingkan hp dalam bakul mainan... thanks danish!!
actually belipun sebab Xperia aku dh sangat nyawa-nyawa itik..

 C3 (resit dieh lawa kan ade cartoon pe tah tu)
 X1 mase danish buat maen :'(

Pengesahan Jawatan - November 9, 2010

Alhamdulillah.. akhirnya sah jugak jawatan aku kt office nieh.
tak tersangke aku yang bos akan sign untuk sahkan jawatan..
ye la, aku bukan la yang terbaek kt sinieh kan..
tapi takpe aku akn kuatkan semangat untuk jadi yang terbaek pasnie.
thanks bos...:)

Berhijab - November 11, 2010

Hari nieh 1st day aku pakai tudung kt opiz..
kenape?? tah la.. aku cume rase dh sampai waktunye.
kt luar aku tak tau la aku akn pakai or tak..
tp aku akan praktis sampi nti pun aku akn pakai.
sekurang-kurangnyer satu jalan kearah kebaikan kan??

1st Day kat Opiz (Tudung Tu Semalam Baru Beli Dari Kak Lyn)
 

November 03, 2010

Tugas-tugas wajib PKP...???

Semalam baru saja kita berjumpa, berbincang dan menyelesaikan segala masalah yang ada
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Baru sebentar tadi, ku hantarkan kau utusan itu.. perlukah kau katakan sesuatu yang keji
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Sesungguhnya sifat mu sangat terpuji untuk menjadi seorang pegawai khidmat pelanggan
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Salahkah aku menjalankan tugas harianku.. tugas mengantikan dia (seperti di dalam memo)
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Tidak puaskah kau dengan gaji dan semua yang telah diberikan padamu
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Mengapakah itu yang kau jadikan alasan supaya kau di beri keistimewaan lebih dari yang lain
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Tak mengertikah kau,
semua sebulat suara untuk kau juga melakukan tugasan yang sama seperti semua
Kenapakah masih tidak kau mengerti apakah tugas kau yang sebenarnya??
Dan  itu kau tujukan untuk ku kerna kau sangat DAYUS untuk menjalankan tugasan..
dan disini aku cuma memerhatikan gelagat mu, yang sangat disukai ramai itu..XOXO

Penyewa dan dot..dot..dot

Alhamdulilah semua dah settle sekarang.. Budak-budak penyewa pun dh masuk. Duit pun dah bayar, so takde la aku pening-pening nak pikir penyewa lagi.. Tapi yang jadi hal nye las nite kan, pasal aku dh janji dari pagi lagi la ngan budak-budak lelaki tu yang dowang nak masuk umah malam.. Nak dijadikan cite pulak, aku dah abek kunci sume dari akaq aku la.. tp tak sempat nak tengok umah je, bab masa sangat-sangat mencemburui. malam dalam kul 9.30, dowang tu call cakap nak gerak dh, aku pun gerak la , janji jumpe kat umah berkenaan. masalahnye bile aku guna kunci yang banyak-banyak tu tuk bukak pintu umah, tak nak jugak dieh bukak-bukak. aku pun fed-up n call akaq aku.. boleh pulak dieh cakap lupe nak bagi kunci kat aku. then dieh kate nak gerak anta la bab budak-budak penyewa tu dah otw pulak. pastu agak lame jugak la aku tunggu dan tunggu lagi. sampai la budak-budak tu sampai. then aku call lagi akq aku tu.. masalahnya dieh kate pulak dieh ngah carik kunci lupe letak kat mane.. aku mmg angin terus la.. mak pulak ajak aku balek kejab. usha kunci-kunci yang ade kat umah.. aku pun layan kan je.. bab kalu tunggu pun tak tau sampi bile nak tunggu kan. aku pun drive ngan mate yang sangat mengade-ngade rase nak tito pulak. hiss... babak kang!! pastu g la balek kt umah tu balek, budak-budak tu g mam kt bawah.. aku pun terus naek atas bab akaq aku dh dapat carik kunci n antakan. aku bukak je pintu, sangat la besepah dan kotor.. n ade lah kekotoran yang degil.. so kami (aku, mak, kak watie) pun bersihkan la umah sikit-sikit, sian pulak kat budak-budak tu nanti. pastu, dah la abes sume.. aku balek umah, sampai dalam kul 12 camtu la, terus buatkan susu untuk kesayangan.. pastu bawu nak makan kan, budak-budak tu call n cakap kunci tinggal dalam umah.. aku pun cakap "takpe la t i antakan" (ngan nada yang konon-konon tak kisah).. pastu budak tu jawab takpe la bg tau mane umah aku so t dieh yang abek kunci. bla... bla...bla... aku pun pastu tito dalam kul 1 lebih gak la..ZZzzzzZzzzzZZzzz the end.

October 27, 2010

sang penyewa

Agk lame gak kan aku tak menulis kat sini...sibuk sikit la.. nak settlekan banyak benda. banyak yang nak kene pikirkan untuk hidup nieh, family.. kawan.. masa depan, masa lampau...kewangan, kerjaya...hiss. terus pening aku rase. Pasnieh, aku kene la g keje sendiri balek.. pening ke, sesak or tak.. tpakse gak mengadap bab dah xde kak lynn yang nak antakan lagi. pastu satu lagi hal pulak nak kene carik orang laen pulak sewa umah aku.. kang sape pulang yang nak bayar loan kat bank yang menimbun lagi tu.hehe.. pasnieh, agak jauh gak la aku nak g umah kak lynn. klu dh bosan-bosan susah la aku nak ajak dieh kuar bab kuaters dieh kt jalan duta. mmg malas la aku nak g sane slalu-slalu sangat kan. takpe la, moge dieh hapy la kat sane kan.. hurm, umah aku mybe akan ade budak bujang yang sewa.. lelaki, so kemungkinan besar aku tak lagi la jejakkan kaki kat umah tu. kang kene tangkap khalwat la pulak.. yang akan menyewa tu empat orang. sorang dari negeri sembilan, sorang terenganu n due orang dari kelantan. hope tak susah la dorang nak bayar duwet rumah eh.. kang tak pasal-pasal pening pulak pale aku nak kene mintak tiap-tiap bulan.yang aku paling taknak klu umah rosak pulak nanti.. bab banyak gak la kuar duwet ritu tukar pintu sume.. so aku hope sume yang terbaek je...

p/s : nak korek-korek duwet beli hp baru la.. xperia asek meragam je, semalam dieh jatuh agak kuat la. terus dieh merajuk xmoh touch screen lagi. wawawakkkk. salah ke aku??

October 19, 2010

Kalau Cinta

Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

Kalau Berpacaran

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi yang terlarang

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman


Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman



Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga ha ha ha
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman


Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
bertambah sayang (nanti konfirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)

October 14, 2010

Working Hour

Betul-betul cam cilake la ari nieh...

ngan meeting-meeting yang berderet..
ngan visitor-visitor yang banyak perangai..
ngan bos-bos yang cam tah pape-pape je..
ngan officer-officer yang mulut cam cibai..
ngan kakak-kakak yang nak menyuruh itu ini..
ngan staff-staff yang membosankan hari..
ngan aku yang asek blur pade semua..

so di iktirafkan aku, hari paling moody...

M.O.T.H.E.R.


minggu nieh aku teramat-amat letih n sangat tak larat. dat da reason y aku jadik camnie kut... mara-mara padahal bende kecik je.. aku tak sengaje nak buat mak tersinggung sampai cakap camtu sume.. malam semalam pas tengok cinta kirana mak ajk g abek intan at rumah kak erie. then nak g makan cheese nan sekali... intan mengidam-idam nak makan. tp dieh taknak mam kt taqwa depan.. okey fine... aku pun bawak la. dalam kul 8.30 camtu we all gerak dari umah.. abek intan n terus g sharizma. then after makan-makan mak nak g pulak umah kak watie.. nk cakap sal tanah dieh yang xbape nak settle lagi tu... katenye. aku pun hantar kan la... after borak-borak we all pun balek, aku tinggalkan kete aku n bawak kete brother in law aku coz nak suh dieh tolong check kete aku yang asek buat perangai tu je.. dah nak sampai agak-agak dekat jgk la ngan umah, bawu mak nak tanye mane makanan beli bungkus untuk along tadi.. then intan cakap takde kat dieh. mmg nak cakap kat aku tak mungkin la.. aku bz ngan danish n nak bawak kete lagi bagai.. pastu rupenyer tinggal dalam kete aku.. n yang bestnye mak suh aku pusing balek abek bab along tak makan lagi.. mmg la aku penat n dah ngatok, tak cam dah pukul 11 pulak mase tu. aku cakap la suh je along beli makan kat taqwa depan, tak pun kedai makan bersepah kut depan umah. mak cakap taknak. cam ape tah suh aku pusing balik. n bab aku dah ngantok n sangat letih, aku pun bawak la laju sikit. n mmg care aku protes la sebenarnyer.. mak terase n pastu dieh cakap kalau aku tak ikhlas turunkan je dieh kat tepi. mmg terus aku tersentak la... bukan tak ikhlas tapi anak mak yang sorang tu dah umur40++, dah kawen n anak berderet-deret lagi. takkan makan pun nak suh orang hidang depan mate. selalu sangat kut camtu. yang anak dieh si intan tu pulak, tak leh ke dieh ingat makanan orang dah beli tuk bapak die, tak boleh ke ko pegang je makanan tu. kenape la bengap sangat asik tinggalkan barang kat sane sini.?? tapi nak dipendekkan cerite aku tau mmg mak salahkan aku untuk semuanya..

maaflah :'(( mak

October 11, 2010

hary kebangkitan semula

hari minggu yang sibuk... tu je la yang leh aku katekan ngan hari cuty aku... act bkn la bz yang sangat-sangat, tapi sibuk la bab aku mengemas bilik yang cam ape dh tuh. rasenye mau kut dua bulan aku tak mengemas bilik, basuh baju sume... bukan ape, aku dalam mood lazy je mase tu... now im back, n bilik pun xkan berselerak lagi. aku aleh-aleh barang sume so mmg sangat penat la.. n balek nieh baru nak pasang katil balek. semalam mmg xsempat la.. bab aku mmg dh tito mati tak ingat punye.. hehe

xoxo

October 05, 2010

Letter from heart

Mama Danish
No 09,
Jalan Hati Kecil,
77000 Batu Kerikel,
Awan Kelabu, Kebahagian.
___________________

Papa Danish
No 11,
Jalan Mata Ke Hati,
11000 Delima Hambar,
Menanti Harapan, Hampa.



Dear Papa Danish,
PENYATAAN DAN PERTANYAAN HATI KE HATI
________________________________________

Dengan hormatnya mama danish merujuk perkara diatas. Papa danish, mama danish sendiri tidak mengetahui mengapa mama danish kerap kali mengingati papa danish. Mungkinkah kerana mama danish amat membenci papa danish atau kerana mama danish masih mengharapkan janji-janji papa danish dahulu.

  1. Untuk pengetahuan papa danish juga, mama danish sendiri tidak mengetahui apa yang tersirat dalam hati dan fikiran mama danish. Sejak mendapat msg di laman sosial yang papa danish tinggalkan, mama danish asyik memikirkan mengenai papa danish. Adakah tindakan mama danish ini waras dan perlu? Atau salahkan perbuatan mama danish itu kerana tidak sepatutnya mama danish mengingati lagi masa-masa lampau yang telah berlalu.
  2. Mama danish akui mama danish buntu dan tidak tahu apa yang patut dilakukan lagi. Tahukah papa danish, hati mama danish bagai ditikam-tikam dengan segala perbuatan papa danish. Ya, sememangnya mama danish amat memahami perangai dan tingkah laku papa danish. Dan oleh sebab itu jugalah, mama danish mendiamkan diri dan berpura-pura tidak mengetahui apa-apa apabila papa danish mengatakan sesuatu yang dusta.
  3. Di sini mama danish ingin menanyakan, adakah papa danish merasakan sesuatu kekurangan pada mama danish atau adakah mama danish pernah telanjur bicara atau perbuatan pada papa danish hingga akhirnya perhubungan ini menjadi retak menanti belah. Andai papa danish cuba untuk mendalami hati dan perasaan mama danish, papa danish akan tahu yang papa danish pernah bertahta di hati mama danish. Tapi mungkin tahta itu takkan kembali lagi pada papa danish atau sesiapa pun kerna tahta itu telah mama danish singkirkan bersama-sama suka duka yang papa berikan.
  4. Papa danish jika ada sekelumit rasa sayang dari papa danish untuk hubungan kita dulu, mama ucapkan ribuan terima kasih dan itu tidak akan mama danish lupakan. Papa danish, mama danish ingin mengundurkan diri dahulu sebelum kekuatan mama danish hilang. Sekian dahulu, segala kerjasama dan ingatan papa danish didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Yang Pernah Berhubungan,
MAMA DANISH

September 30, 2010

Langkawi Island =)

Actually aku pikir nk g nie pun bile dh sampai saat-saat akhir.. bukan ape abang aku yang nak holiday sangat bab anak dieh g ikut rombongan skol.. so kononnyer nak follow jugak la, risaukan anak die. last minute yang g aku, mak, k.ilah, abg akir, angah & budak-budak.. kat sane mmg sangat mengejar mase la..bab gerak malam jumaat n nak balek ari ahad. bab isnin aku keje and kakak terchenta pulak ade kursus. so nieh je la tempat-tempat yg sempat we all lawati.. hehe

enjoy :)






si jantung haty



kakak tersayang

with beloved mum
~kami~

September 29, 2010

Ada Untukmu

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran
Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci
Aku…
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku…
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku…
Sayang dirimu
Biarpun nafas ku sampai terhenti
Akan ku kota janji kita
Mendirikan Tajmahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya.. oo..
Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita
Aku..
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku..
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku..
Sayang padamu
Biarpun nafas ku sampai terhenti
Akanku kota janji kita
Mendirikan Taj mahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Kekanda Adinda

oh kekanda jangan irihati
dinda naik pangkat lagi
oh adinda kanda mana dengki
malah kanda support bini

jadi dinda mahu mengambil masa
tapi kanda mahu segera
dinda ingin berjaya dalam kerjaya
tapi kanda mahu cahaya mata

dinda belum bersedia
kanda dah beria ia
jadi yg mana satu
tak perlu bertengkar
tak perlu bermasam muka

oh adinda tolong jangan lekas curiga
lekas cemburu buta
oh kekanda dinda perlu berhati hati
tak rela dikongsi

kanda kerja overtime terlebih masa
itu yg dinda harus berwaspada
ini semua demi masa depan keluarga
dengan dinda atau sebaliknya

kanda kerja malam
dinda kerja siang
jadi bila nak bertemu
tak perlu bertengkar
tak perlu bermasam muka

oh adiwira dewataku
mari ikut cara dinda
oh tun teja intan permata
mari ikut cara kanda

bagaimana
bagaimana
kita nak selesaikannya
apa keputusannya

oh kekanda mari nyawa
kita cuba komunikasi
oh adinda mari sayang
kita cuba toleransi

walau kita janji sehidup semati
kita berlainan
kanda polar kutub utara
dinda kutub selatan

komunikasi sikap toleransi itu yg kita perlu
tak perlu bertengkar
tak perlu bermasam muka
walau kita sering dgn cara masing-masing

kanda yg perdana
dinda yg utama
kanda sgalanya
dindalah nyawa

kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama
bersama slamanya
bahagia slama- lamanya

September 24, 2010

Yank

Yank coba kau jujur padaku
Yank foto siapa di dompetmu
Yank kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang

Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain

Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yank jangan kira ku tak tahu
Yank tak mudah kau bodohiku
Yank tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang

Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain

Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Saat kamu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain

Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya

Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain

Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

September 23, 2010

Bila Syawal Menjelma

Setiap kali raye sekarang nieh..inilah yang we all sume adik beradik akan buat bab keluarge besarkan.. so mmg xkan lengkap la, ade je yang akan beraye kt umah mertua pulak. tapi yang paling penting setiap tahun xkan berubah dan mmg ade aktiviti berkumpul, abek picca n yang terpenting melawat dieh yang telah pergi... miSs u abah!!!

2010- kak erie n along xde, kak erie beraye kt melaka.. n along pulak kuantan.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...