every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

November 28, 2012

Tingkahlaku remaja


Assalamualaikum.
Sekarang nie trending kut pasal si -:)
Hafiz Rahim, Adel Asha, Ekyn Aris, Baby Haney, Nur Feetri, Ayiem Fylio, Ayuni Matoki, Lyana Evans, Hana Hawani, Diana Ali, Etiqa Tyka
Sebenarnye ramai lagi yang berkelakuan kurang cerdik nie, cuma dorang insan terpilih untuk di"uji".
Risau dengan remaja sekarang..Sangat!

Ya Allah, kau jagalah kami hambamu..
Berikanlah kami petunjukmu sebelum, semasa dan selepas melakukan sesuatu.
Amin Ya Rabbal Al Amin.


nota haty : diam itu lebih baek dari berkata-kata bukan?
tapi biasa la, manusia takkan hilang sifatnya. semoga kita semua mendapat hidayahnya.

What to do?


"Im already a few steps ahead of your games"

November 27, 2012

Personality Quiz


Hi Buddy..
Hari nie jom kite ambik masa sikit main quiz nie.
Rasanye banyak jugak yang betul.. so Ready?

Situasi:

Anda berada di dalam hutan 
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu
(3) tindakan anda terhadap haiwan itu...
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan. 

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?
(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)
(9) Pasu itu diperbuat daripada apa? 
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)] 

Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh. 
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti. 
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)
(12) kotak itu diperbuat daripada? 
(cupboard/ kertas / kayu / logam) 

tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan) 

Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam) 
(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari) 

(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?

Berikut adalah tafsiran: 

(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda. 

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik 

(5) rumah 
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda

(8) Pasu
Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah tercapai
Penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu! 
(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 - ghairah seks sederhana
6-9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ... 

(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati
kepribadian
logam - bangga diri

(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan

(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Ni pulak jawapan i..mane tau korang nak tau..
oke, tau takde sape yang nak tau, tapi i nak update jugak. kisah pulak?

(1) seorang
(2) harimau
(3) biarkan dan pandang je
(4) 7
(5) takde pagar
(6) tertutup
(7) bulat
(8) setengah
(9) kaca
(10) 10
(11) besar
(12) kayu
(13) kayu
(14) putih
(15) diam dan tenang
(16) (ii)

So betul tak ur guys macam yang dikatakan tu?
Anyway..happy working oke, and untuk yang study..happy study babe.
Bye.

Quotes


Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan.
Jika anda tidak mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan

Quotes


When life gives you a hundred reasons to cry,
show life that you have a thousand reasons to smile.

Quotes



I always knew looking back on the tears would make me laugh,
but I never knew looking back on the laughs would make me cry..

Ayat-Ayat Cinta


Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

reff:
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

repeat reff


Ketika ku bersujud

November 26, 2012

Handphone punya pasal


Assalamualaikum..

Baru-baru nie aku dah agak payah nak berkomunikasi.
bukan apa, tiba-tiba je phone aku buat perangai.
merajuk tah kenapa. Nak kata aku ada cakap nak jual dia.
tak la pulak rasanya..

Nak dijadikan cerita, nasib baek la ada phone yang laen boleh guna.
kalau tak.. dah macam mane aku nak call kalau ada pape urgent kan.
and nasib baek jugak la phone still under warranty.
kalau tak cair la duwet aku kat situ agaknye. ye dok?

Tapi bila dah repair pun, ada jugak yang tak bestnye.
Kenape? Habis sume contact dalam tu hilang.
gambar aku yang dah berabad tak transfer pun lenyap le gamaknye.
al-maklum phone tu masalah kat hard disk.

tapi ritu masa takde masalah pun.
memang perangai aku bile pakai hp.
ada je yang nak terdelete..pastu menyesal sendiri.
tak kisah la phone aku yang mana-mana pun.
tu kira kes biasa dah.

bila pikir balik, ye mesti ada hikmahnya sesuatu terjadikan.
so tetiba aku terasa gatal rasa nak tukar no phone.
macam yang aku rasa membuak-buak masa si stalker tu ada.
STALKER? Eh, ade aku kisah..

"AWAK, AWAK KITA NAK TUKAR NO PHONE KITA TAU. HUHU"

Ye la al-maklum, no sekarang nie pun ex aku yang belikan,
dulu die tak kasi aku pakai no lama sebab banyak sangat orang call and whateva.
masa putus ritu dia suh aku pakai no nie jugak. aku pun bodo ikutkan.
Then sampai sekarang pun die masih carik aku.
tp bila pikir buat pe aku nak kasi dia contact aku lagi pulak.

so sekarang aku terasa macam perlu la tukar. kan?

tapi tu la terpikir banyak yang kene tukar pulak nanti.
bank sume pakai no nie, then bill sume pun.
nk terminate satu hal pulak ambik masa and tenaga.
so tukar ke tak eh?
Ade tak bf baru yang nak belikan no utk kite? EH..TETIBE

November 20, 2012

point


1 - tudung terbalik? so what.. bukan bogel pun.!

2 - awat la bunge kiri kanan busuk sangat baja apa dia pakai.?

3 - bila dengar taklimat boleh sorang je yang cakap? yang lain diam boleh..

4 - ade tak hp yang batery takkan habis. nie whatapp skit dh bunyik2. benci tahu?

5 - auuuwwww...moment! shut up.

November 16, 2012

16 November 2012


Assalamualaikum.

5 tahun yang lepas, pada tarikh ini aku belajar erti kehilangan.
ya betul.. sebelum tu memang aku pernah rasa kehilangan,
tapi kehilangan kali ini yang merubah dan memberi effect yang besar.
sangat besar...

aku hilang pelindung
aku hilang penyelamat
aku hilang ........................

ya allah, aku tahu dia adalah hamba mu..
kau berhak ke atasnya lebih dari aku.
maka kau berikanlah dia kebahagiaan..
kau tempatkanlah dia bersama orang yang beramal soleh.

al-fatihah



i miss you abah.



Never forget 3 types of people in your life


1) who helped you in your difficult time
2) who left you in your difficult time
3) who put you in difficult time

November 14, 2012

Kata Pada Hati


Assalamualaikum hati..
apa kabar awak kat dalam sana tu?
sakit... takpa la, nanti saya ubatkan..
resah.. takpa la, nanti saya doakan..

Hati..apa lagi yang awak nakkan lagi.
saya dah bagi segalanya.
saya ikutkan kehendak awak saja.
tapi kenapa masih ada rasa ini.
oh awakkan hati..punya perasaan.

"KUATLAH WAHAI HATI!"
_________________________________________________________________________________

semalam awak hubungi saya lagi
kelmarin pun macam tu lagi..
untuk esok saya tak pasti lagi..
tapi untuk apa semua lagi?

untuk kesekian kali..
saya butakan mata,
saya pekakkan telingga..
saya biarkan saja semua.

berdiam diri, itu yang lebih baik bukan.?

kejam..ya memang terlalu kejam.
tapi lagi kejam jika saya merosakkan hati saya sendiri.
jadi lebih baik jadi kejam pada awak.
kejam pada yang terlalu menyintai saya atau pada yang tak pernah mencintai saya.
_________________________________________________________________________________

Ku pilih hatimu



ku pilih hatimu tak ada ku ragu
mencintaimu adalah hal yang terindah
dalam hidupku oh sayang
kau detak jantung hatiku

setiap nafasku hembuskan namamu
sumpah mati hati ingin memilihmu
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku

janganlah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

setiap nafasku (setiap nafasku)
hembuskan namamu (hembuskan namamu)
sumpah mati (sumpah mati)
hati ingin memilihmu (ku milikmu)
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku ooh

janganlah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati

tolonglah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti aku tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
cinta sampai mati

The Sound Of Silent


Hello darkness my old friend
I've come to talk with you again
Because a vision softly creeping in
Left its seeds while I was sleeping
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence

In restless dreams I walked alone 
Narrow streets of cobblestone
'Neath the halo of a street lamp
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night
And touched the sound of silence

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share 
And no one dared
Disturb the sound of silence

"Fools" said I, "You do not know
Silence like a cancer grows
Hear my words that I might teach you
Take my arms that I might reach out you"
But my words like silent raindrops fell
And echoed
In the wells of silence

And the people bowed and prayed 
To the neon god they made
And the sign flashed out its warning
In the words that it was forming
And the sign said, the words of the prophets are written on the subway walls
And tenement halls
And whisper'd in the sounds of silence

November 08, 2012

Sayang kita harus putus


Entah harus dari mana
Ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu
Dari jauh lubuk hatiku

Bukan bukan keinginanku
‘Tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan
Aku takut menyakitimu

Berat rasanya
Berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan
Aku ingin putus
Sayang maafkan
Kita harus putus

Berat rasanya
Berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan aku ingin putus

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

November 07, 2012

Tiada Rasa


Tiada rasa di antara kita
Kau dan aku bersama bahagia
mencuba tuk merasakan cinta
tapi tak kurasa

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hati ku tertanya
getar rasa seakan sengsara
nafas tak terhela

Bila rasa tanpa ada cinta
Hanya kita tanpa kata kata
Biarlah cerita tentang kita
teman saja

Kita mungkin tak harus bersama
dalam rasa yang berada cinta
kuncilah sayang tak bermakna 
teman saja

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hatiku tertanya
getar rasa seakan sengsara
nafas tak terhela

Ooooo tiada rasa..oooo tiada rasa

Bila rasa tanpa ada cinta
Hanya kita tanpa kata kata
Biarlah cerita tentang kita

teman saja

Kita mungkin tak harus bersama
dalam rasa yang berada cinta
kuncilah sayang tak bermakna teman saja

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hatiku tertanya

Dear Stalker..


Baru-baru ni aku privatekan sinceritynaddystory..
bukan aku tak boleh berkongsi tapi.......
semuanya ada cerita di sebaliknya..
biarlah hanya aku dan orang yang mengenali aku mengetahuinya.
_______________________________________________________________________

then sampai lah satu tahap, ya itu hari ini..
aku terpikir,

biar la..biar la apa orang nak kata.
biar la.. biar la apa orang nak menilai.
biar la.. biar la orang nak get into my life.
yang penting ini hidup aku.! aku yang tentukan caranya.
________________________________________________________________________

kau nak tahu pasal hidup aku, ya itu tak salah.
tapi kau bercerita tentang hidup aku pada orang lain, its totally wrong!
yes, im so disappointed.
oh lupa.. aku memang dah kecewa dengan kau sejak lama dulu.
_________________________________________________________________________

semalaman aku tak dapat nak pejamkan mata.
aku nak menangis tapi air mata aku tersekat-sekat.
aku pikirkan macam-macam walau aku tau aku tak dapat kawal semuanya.
aku pun manusia biasa..
_________________________________________________________________________

oh aku lupa, tak perlu kau nak sibuk tentang kawan-kawan aku.
sebab dorang tak pernah ada kena mengena dengan kau.
lagi aku bukan orang yang jenis suka cerita semua benda dekat orang macam kau.
so jangan nak over tunjuk gila kau.

November 02, 2012

Sayang



Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...