every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 31, 2012

Sharing-Handbook 2013

HEALTH

♡Drink plenty of water.

♡Eat Breakfast like a king, Lunch like a prince & Dinner like a beggar.

♡Live with the 3 E's- Energy,  Enthusiasm and Empathy.

♡Make time to pray.

♡Play more games.

♡Read more books than you did in 2012.

♡Sit in silence for at least 10 minutes each day.

♡Sleep for 7 hours.

♡Take a 10-30 minutes walk daily and while you walk, Smile.

PERSONALITY

♡Don't over do. Keep your limits.

♡Don't take urself so seriously. No one else does.

♡Don't waste your precious energy on gossip.

♡Dream more while you are awake.

♡Envy is a waste of time. You already have all you need.

♡Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present Happiness.

♡Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.

♡Make peace with your past so it won't spoil the present.

♡No one is in charge of your happiness except you.

♡Smile and laugh more.

♡You don't have to win every  argument. Agree to disagree.

SOCIETY

♡Call your family often.

♡Each day give something good to others.

♡Forgive everyone for everything.

♡Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.

♡Try to make at least three people smile each day.

♡What other people think of you is none of your business.

LIFE

♡Do the right thing!

♡GOD heals everything.

♡However good or bad a situation is, it will  change.

♡No matter how you feel, Get up, Dress up and Show up. The best is yet to come.

♡When awake in the morning thank GOD for it.

♡Your Inner most is always happy. So, be happy.

 Advance-Happy New Year

Bukan Sombong



Telah berkali-kali ku bilang
tapi kau buat tak faham
bagai tak pernah kau fikirkan
ku punya perasaan

satu yang ku idam ku impikan
pastikan dalam genggaman
bagai terpahat..harapan..
satu kejayaan

Bukan ku sombong
atau memilih kawan
bukan ku ego
hipokrit

telah berkali - kali ku bilang
mula hati naik bosan
kalau ditimbangkan alasan
mungkin lebih satu tan

kalau tak layan hati kesian
memangnya kau sorang kawan
macam tak faham..bahasa..
malaysia

kenapa..mengapa..
kau tak mahu faham
harapan..impian..hati ku..
bukan ku..tak suka..

berkasih dengan mu..
biarkanlah masa..
jadi penentu..

December 27, 2012

Quotes


My formula for living is quite simple.
I get up in the morning and I go to bed at night.
In between, I occupy myself as best I can.

December 26, 2012

150 Juta


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”
Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya

Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna

Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa

Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Someone like him.. In Sya Allah.

Sumayyah

Dalam diri selembut sutra
Kau memiliki iman yang teguh
Kau nyalakan obor agama diri-mu bak lentra
Dibelenggu jahiliah kau tempuh dengan berani
Walau pun jasad-mu milik tuan
Tetapi hati-mu milik Tuhan

Padang pasir menjadi saksi ketabahan keluarga itu
Tika suami dan anak dibaring mengadap mentari
Disuruh memilih iman atau kekufuran
Samar jahiliah atau sinaran akidah

Sabarlah keluarga Yasir
Bagi-mu syurga disana
Dan kau pun tega memilih syurga
Walau terpaksa mengorban nyawa
Lalu tombak yang tajam menikam
Jasad-mu yang tiada bermaya
Namun iman didada-mu sedikit tidak berubah
Darah-Mu menjadi sumbu pelita iman
Sumaiyah kaulah lambang wanita solehah
Tangan yang disangka lembut menghayun buaian
Mengoncang dunia mencipta sejarah

Sumaiyah kau dibunuh didunia sementara
Untuk hidup disyurga yang selama-lamanya
Kaulah wanita terbaik
Sebaik manusia
Nama-mu tetap menjadi sejarah

December 21, 2012

Maafkan



mungkin aku ini terlalu sasar bahasanya
tapi hey, takkan kau tak kenal aku?
aku ni kan perempuan gila

yang di kadangkala aku ini melepaskan semua
yang di kadangkala aku marah dan makikan segala
dan di kadangkala aku katakan perkara yang aku tidak katakan di dalam hati aku
aku kan begini memang si bodoh itu

adik!
kalau kau minta bulan yang terang
bilang saja akan aku terbang sekarang
dan akan ku petik bintang itu bersama bulan
menjadikan kerongsang di bajumu

di hari itu
bersama kita berdua sebelum ku katakan nista
yang merenggut hati engkau

kalaulah aku mampu ulang semula hari itu

kadangkala aku fikirkan semua yang kita harung bersama
kadangkala aku merasa tidakkah kau kenal aku siapa?

kalau kau mahu bintang di awan
akan ku ambilkan
kau timangkan

kita hanya berdua
berdua tanpa bunda

maafkan
maafkan
maafkan
maafkan

adinda beta,
maafkan

December 18, 2012

Shanaz Ahmad proposed Shila Amzah?


Hye asalamualaikum.
kecoh jugak kejab bila Shanaz maki hamun Shila kat tweeter.
Punce just mase APM (anugerah planet muzik),
Shila ada keluarkan statement yang Shanaz merajuk..
So sweet ape bila bf merajuk gf dia nyanyi dengan orang lain.
Ape masalahnye kan?

A few after that keluar la kenyataan yang akaun tu di "hack".
And tak kisah la kalau dia marah ke tidak, gf die sendiri kan..
tapi yang best bila Shila Amzah kuar pulak statement yang Shanaz dah lamar dia.
Ala ape salahnye, dorang memang bercinta ape?
Oke adakah itu pun kene "hack" jugak??

Ape pun doakan yang terbaik untuk dorang..
sweet ape dorang tu walau Shanaz tu baran orangnye..
bak kata orang biar ada bf garang dari ada bf curang..

See u next entry.





Human Nature


I guess everyone has their reasons for keeping people away,
an instinct to protect yourself from getting hurt.

Its part of human nature.


P.S : same as me

December 12, 2012

12.12.12


Assalamualaikum sahabat..
12.12.12.. oh cantik betul date nie kan?
untuk tahun depan xkan dapat lagi date macam nie..
n kene tunggu lama lagi kut untuk date yang macam-macam nie.
13.13.13? takkan pernah wujud.
___________________________________________________________________

But today, adalah hari bekerja.
hari yang punyai perhimpunan di opiz..
but ya..betul kata CEO,
"kita nie takut pada kegelapan..padahal kita bukan takut gelap
tapi kita takut apa yang akan terjadi waktu kegelapan tu sendiri."

and yes, betul tu kadang-kadang kita taknak buat perubahan..
walau perubahan tu tak patut sangat besar.
bukan perubahan yang nak tunjuk pada satu dunia pun.
but kalau perubahan tu boleh melengkapkan diri kita and seseorang yang lain
why not kan?

so ada ke sebab kenapa saya perlu katakan tidak untuk memberi peluang..

December 06, 2012

Dejavu



Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita

Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka

( Chorus )
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi

( Ulang chorus )

Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta

Now You're Gone



Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

There's an empty place in my heart
Without my Anna it will break apart
It won't heal, it never fades away
I'll be thinking 'bout you everyday

Are you ready? Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
And I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

There's an empty place in my heart
It won't alarm me, it will break apart
It won't heal, it never fades away
I'll be thinking 'bout you everyday

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...