every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 31, 2012

Sharing-Handbook 2013

HEALTH

♡Drink plenty of water.

♡Eat Breakfast like a king, Lunch like a prince & Dinner like a beggar.

♡Live with the 3 E's- Energy,  Enthusiasm and Empathy.

♡Make time to pray.

♡Play more games.

♡Read more books than you did in 2012.

♡Sit in silence for at least 10 minutes each day.

♡Sleep for 7 hours.

♡Take a 10-30 minutes walk daily and while you walk, Smile.

PERSONALITY

♡Don't over do. Keep your limits.

♡Don't take urself so seriously. No one else does.

♡Don't waste your precious energy on gossip.

♡Dream more while you are awake.

♡Envy is a waste of time. You already have all you need.

♡Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present Happiness.

♡Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.

♡Make peace with your past so it won't spoil the present.

♡No one is in charge of your happiness except you.

♡Smile and laugh more.

♡You don't have to win every  argument. Agree to disagree.

SOCIETY

♡Call your family often.

♡Each day give something good to others.

♡Forgive everyone for everything.

♡Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.

♡Try to make at least three people smile each day.

♡What other people think of you is none of your business.

LIFE

♡Do the right thing!

♡GOD heals everything.

♡However good or bad a situation is, it will  change.

♡No matter how you feel, Get up, Dress up and Show up. The best is yet to come.

♡When awake in the morning thank GOD for it.

♡Your Inner most is always happy. So, be happy.

 Advance-Happy New Year

Bukan Sombong



Telah berkali-kali ku bilang
tapi kau buat tak faham
bagai tak pernah kau fikirkan
ku punya perasaan

satu yang ku idam ku impikan
pastikan dalam genggaman
bagai terpahat..harapan..
satu kejayaan

Bukan ku sombong
atau memilih kawan
bukan ku ego
hipokrit

telah berkali - kali ku bilang
mula hati naik bosan
kalau ditimbangkan alasan
mungkin lebih satu tan

kalau tak layan hati kesian
memangnya kau sorang kawan
macam tak faham..bahasa..
malaysia

kenapa..mengapa..
kau tak mahu faham
harapan..impian..hati ku..
bukan ku..tak suka..

berkasih dengan mu..
biarkanlah masa..
jadi penentu..

December 27, 2012

Quotes


My formula for living is quite simple.
I get up in the morning and I go to bed at night.
In between, I occupy myself as best I can.

December 26, 2012

150 Juta


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”
Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya

Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna

Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa

Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Someone like him.. In Sya Allah.

Sumayyah

Dalam diri selembut sutra
Kau memiliki iman yang teguh
Kau nyalakan obor agama diri-mu bak lentra
Dibelenggu jahiliah kau tempuh dengan berani
Walau pun jasad-mu milik tuan
Tetapi hati-mu milik Tuhan

Padang pasir menjadi saksi ketabahan keluarga itu
Tika suami dan anak dibaring mengadap mentari
Disuruh memilih iman atau kekufuran
Samar jahiliah atau sinaran akidah

Sabarlah keluarga Yasir
Bagi-mu syurga disana
Dan kau pun tega memilih syurga
Walau terpaksa mengorban nyawa
Lalu tombak yang tajam menikam
Jasad-mu yang tiada bermaya
Namun iman didada-mu sedikit tidak berubah
Darah-Mu menjadi sumbu pelita iman
Sumaiyah kaulah lambang wanita solehah
Tangan yang disangka lembut menghayun buaian
Mengoncang dunia mencipta sejarah

Sumaiyah kau dibunuh didunia sementara
Untuk hidup disyurga yang selama-lamanya
Kaulah wanita terbaik
Sebaik manusia
Nama-mu tetap menjadi sejarah

December 21, 2012

Maafkan



mungkin aku ini terlalu sasar bahasanya
tapi hey, takkan kau tak kenal aku?
aku ni kan perempuan gila

yang di kadangkala aku ini melepaskan semua
yang di kadangkala aku marah dan makikan segala
dan di kadangkala aku katakan perkara yang aku tidak katakan di dalam hati aku
aku kan begini memang si bodoh itu

adik!
kalau kau minta bulan yang terang
bilang saja akan aku terbang sekarang
dan akan ku petik bintang itu bersama bulan
menjadikan kerongsang di bajumu

di hari itu
bersama kita berdua sebelum ku katakan nista
yang merenggut hati engkau

kalaulah aku mampu ulang semula hari itu

kadangkala aku fikirkan semua yang kita harung bersama
kadangkala aku merasa tidakkah kau kenal aku siapa?

kalau kau mahu bintang di awan
akan ku ambilkan
kau timangkan

kita hanya berdua
berdua tanpa bunda

maafkan
maafkan
maafkan
maafkan

adinda beta,
maafkan

December 18, 2012

Shanaz Ahmad proposed Shila Amzah?


Hye asalamualaikum.
kecoh jugak kejab bila Shanaz maki hamun Shila kat tweeter.
Punce just mase APM (anugerah planet muzik),
Shila ada keluarkan statement yang Shanaz merajuk..
So sweet ape bila bf merajuk gf dia nyanyi dengan orang lain.
Ape masalahnye kan?

A few after that keluar la kenyataan yang akaun tu di "hack".
And tak kisah la kalau dia marah ke tidak, gf die sendiri kan..
tapi yang best bila Shila Amzah kuar pulak statement yang Shanaz dah lamar dia.
Ala ape salahnye, dorang memang bercinta ape?
Oke adakah itu pun kene "hack" jugak??

Ape pun doakan yang terbaik untuk dorang..
sweet ape dorang tu walau Shanaz tu baran orangnye..
bak kata orang biar ada bf garang dari ada bf curang..

See u next entry.





Human Nature


I guess everyone has their reasons for keeping people away,
an instinct to protect yourself from getting hurt.

Its part of human nature.


P.S : same as me

December 12, 2012

12.12.12


Assalamualaikum sahabat..
12.12.12.. oh cantik betul date nie kan?
untuk tahun depan xkan dapat lagi date macam nie..
n kene tunggu lama lagi kut untuk date yang macam-macam nie.
13.13.13? takkan pernah wujud.
___________________________________________________________________

But today, adalah hari bekerja.
hari yang punyai perhimpunan di opiz..
but ya..betul kata CEO,
"kita nie takut pada kegelapan..padahal kita bukan takut gelap
tapi kita takut apa yang akan terjadi waktu kegelapan tu sendiri."

and yes, betul tu kadang-kadang kita taknak buat perubahan..
walau perubahan tu tak patut sangat besar.
bukan perubahan yang nak tunjuk pada satu dunia pun.
but kalau perubahan tu boleh melengkapkan diri kita and seseorang yang lain
why not kan?

so ada ke sebab kenapa saya perlu katakan tidak untuk memberi peluang..

December 06, 2012

Dejavu



Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita

Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka

( Chorus )
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi

( Ulang chorus )

Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta

Now You're Gone



Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

There's an empty place in my heart
Without my Anna it will break apart
It won't heal, it never fades away
I'll be thinking 'bout you everyday

Are you ready? Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

Now you're gone
I realized my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone
With your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
And I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

There's an empty place in my heart
It won't alarm me, it will break apart
It won't heal, it never fades away
I'll be thinking 'bout you everyday

November 28, 2012

Tingkahlaku remaja


Assalamualaikum.
Sekarang nie trending kut pasal si -:)
Hafiz Rahim, Adel Asha, Ekyn Aris, Baby Haney, Nur Feetri, Ayiem Fylio, Ayuni Matoki, Lyana Evans, Hana Hawani, Diana Ali, Etiqa Tyka
Sebenarnye ramai lagi yang berkelakuan kurang cerdik nie, cuma dorang insan terpilih untuk di"uji".
Risau dengan remaja sekarang..Sangat!

Ya Allah, kau jagalah kami hambamu..
Berikanlah kami petunjukmu sebelum, semasa dan selepas melakukan sesuatu.
Amin Ya Rabbal Al Amin.


nota haty : diam itu lebih baek dari berkata-kata bukan?
tapi biasa la, manusia takkan hilang sifatnya. semoga kita semua mendapat hidayahnya.

What to do?


"Im already a few steps ahead of your games"

November 27, 2012

Personality Quiz


Hi Buddy..
Hari nie jom kite ambik masa sikit main quiz nie.
Rasanye banyak jugak yang betul.. so Ready?

Situasi:

Anda berada di dalam hutan 
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu
(3) tindakan anda terhadap haiwan itu...
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan. 

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?
(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)
(9) Pasu itu diperbuat daripada apa? 
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)] 

Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh. 
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti. 
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)
(12) kotak itu diperbuat daripada? 
(cupboard/ kertas / kayu / logam) 

tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan) 

Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam) 
(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari) 

(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?

Berikut adalah tafsiran: 

(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda. 

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik 

(5) rumah 
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda

(8) Pasu
Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah tercapai
Penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu! 
(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 - ghairah seks sederhana
6-9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ... 

(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati
kepribadian
logam - bangga diri

(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan

(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Ni pulak jawapan i..mane tau korang nak tau..
oke, tau takde sape yang nak tau, tapi i nak update jugak. kisah pulak?

(1) seorang
(2) harimau
(3) biarkan dan pandang je
(4) 7
(5) takde pagar
(6) tertutup
(7) bulat
(8) setengah
(9) kaca
(10) 10
(11) besar
(12) kayu
(13) kayu
(14) putih
(15) diam dan tenang
(16) (ii)

So betul tak ur guys macam yang dikatakan tu?
Anyway..happy working oke, and untuk yang study..happy study babe.
Bye.

Quotes


Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan.
Jika anda tidak mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan

Quotes


When life gives you a hundred reasons to cry,
show life that you have a thousand reasons to smile.

Quotes



I always knew looking back on the tears would make me laugh,
but I never knew looking back on the laughs would make me cry..

Ayat-Ayat Cinta


Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

reff:
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

repeat reff


Ketika ku bersujud

November 26, 2012

Handphone punya pasal


Assalamualaikum..

Baru-baru nie aku dah agak payah nak berkomunikasi.
bukan apa, tiba-tiba je phone aku buat perangai.
merajuk tah kenapa. Nak kata aku ada cakap nak jual dia.
tak la pulak rasanya..

Nak dijadikan cerita, nasib baek la ada phone yang laen boleh guna.
kalau tak.. dah macam mane aku nak call kalau ada pape urgent kan.
and nasib baek jugak la phone still under warranty.
kalau tak cair la duwet aku kat situ agaknye. ye dok?

Tapi bila dah repair pun, ada jugak yang tak bestnye.
Kenape? Habis sume contact dalam tu hilang.
gambar aku yang dah berabad tak transfer pun lenyap le gamaknye.
al-maklum phone tu masalah kat hard disk.

tapi ritu masa takde masalah pun.
memang perangai aku bile pakai hp.
ada je yang nak terdelete..pastu menyesal sendiri.
tak kisah la phone aku yang mana-mana pun.
tu kira kes biasa dah.

bila pikir balik, ye mesti ada hikmahnya sesuatu terjadikan.
so tetiba aku terasa gatal rasa nak tukar no phone.
macam yang aku rasa membuak-buak masa si stalker tu ada.
STALKER? Eh, ade aku kisah..

"AWAK, AWAK KITA NAK TUKAR NO PHONE KITA TAU. HUHU"

Ye la al-maklum, no sekarang nie pun ex aku yang belikan,
dulu die tak kasi aku pakai no lama sebab banyak sangat orang call and whateva.
masa putus ritu dia suh aku pakai no nie jugak. aku pun bodo ikutkan.
Then sampai sekarang pun die masih carik aku.
tp bila pikir buat pe aku nak kasi dia contact aku lagi pulak.

so sekarang aku terasa macam perlu la tukar. kan?

tapi tu la terpikir banyak yang kene tukar pulak nanti.
bank sume pakai no nie, then bill sume pun.
nk terminate satu hal pulak ambik masa and tenaga.
so tukar ke tak eh?
Ade tak bf baru yang nak belikan no utk kite? EH..TETIBE

November 20, 2012

point


1 - tudung terbalik? so what.. bukan bogel pun.!

2 - awat la bunge kiri kanan busuk sangat baja apa dia pakai.?

3 - bila dengar taklimat boleh sorang je yang cakap? yang lain diam boleh..

4 - ade tak hp yang batery takkan habis. nie whatapp skit dh bunyik2. benci tahu?

5 - auuuwwww...moment! shut up.

November 16, 2012

16 November 2012


Assalamualaikum.

5 tahun yang lepas, pada tarikh ini aku belajar erti kehilangan.
ya betul.. sebelum tu memang aku pernah rasa kehilangan,
tapi kehilangan kali ini yang merubah dan memberi effect yang besar.
sangat besar...

aku hilang pelindung
aku hilang penyelamat
aku hilang ........................

ya allah, aku tahu dia adalah hamba mu..
kau berhak ke atasnya lebih dari aku.
maka kau berikanlah dia kebahagiaan..
kau tempatkanlah dia bersama orang yang beramal soleh.

al-fatihah



i miss you abah.



Never forget 3 types of people in your life


1) who helped you in your difficult time
2) who left you in your difficult time
3) who put you in difficult time

November 14, 2012

Kata Pada Hati


Assalamualaikum hati..
apa kabar awak kat dalam sana tu?
sakit... takpa la, nanti saya ubatkan..
resah.. takpa la, nanti saya doakan..

Hati..apa lagi yang awak nakkan lagi.
saya dah bagi segalanya.
saya ikutkan kehendak awak saja.
tapi kenapa masih ada rasa ini.
oh awakkan hati..punya perasaan.

"KUATLAH WAHAI HATI!"
_________________________________________________________________________________

semalam awak hubungi saya lagi
kelmarin pun macam tu lagi..
untuk esok saya tak pasti lagi..
tapi untuk apa semua lagi?

untuk kesekian kali..
saya butakan mata,
saya pekakkan telingga..
saya biarkan saja semua.

berdiam diri, itu yang lebih baik bukan.?

kejam..ya memang terlalu kejam.
tapi lagi kejam jika saya merosakkan hati saya sendiri.
jadi lebih baik jadi kejam pada awak.
kejam pada yang terlalu menyintai saya atau pada yang tak pernah mencintai saya.
_________________________________________________________________________________

Ku pilih hatimu



ku pilih hatimu tak ada ku ragu
mencintaimu adalah hal yang terindah
dalam hidupku oh sayang
kau detak jantung hatiku

setiap nafasku hembuskan namamu
sumpah mati hati ingin memilihmu
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku

janganlah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

setiap nafasku (setiap nafasku)
hembuskan namamu (hembuskan namamu)
sumpah mati (sumpah mati)
hati ingin memilihmu (ku milikmu)
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku ooh

janganlah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati

tolonglah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti aku tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
cinta sampai mati

The Sound Of Silent


Hello darkness my old friend
I've come to talk with you again
Because a vision softly creeping in
Left its seeds while I was sleeping
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence

In restless dreams I walked alone 
Narrow streets of cobblestone
'Neath the halo of a street lamp
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night
And touched the sound of silence

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share 
And no one dared
Disturb the sound of silence

"Fools" said I, "You do not know
Silence like a cancer grows
Hear my words that I might teach you
Take my arms that I might reach out you"
But my words like silent raindrops fell
And echoed
In the wells of silence

And the people bowed and prayed 
To the neon god they made
And the sign flashed out its warning
In the words that it was forming
And the sign said, the words of the prophets are written on the subway walls
And tenement halls
And whisper'd in the sounds of silence

November 08, 2012

Sayang kita harus putus


Entah harus dari mana
Ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu
Dari jauh lubuk hatiku

Bukan bukan keinginanku
‘Tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan
Aku takut menyakitimu

Berat rasanya
Berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan
Aku ingin putus
Sayang maafkan
Kita harus putus

Berat rasanya
Berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan aku ingin putus

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

November 07, 2012

Tiada Rasa


Tiada rasa di antara kita
Kau dan aku bersama bahagia
mencuba tuk merasakan cinta
tapi tak kurasa

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hati ku tertanya
getar rasa seakan sengsara
nafas tak terhela

Bila rasa tanpa ada cinta
Hanya kita tanpa kata kata
Biarlah cerita tentang kita
teman saja

Kita mungkin tak harus bersama
dalam rasa yang berada cinta
kuncilah sayang tak bermakna 
teman saja

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hatiku tertanya
getar rasa seakan sengsara
nafas tak terhela

Ooooo tiada rasa..oooo tiada rasa

Bila rasa tanpa ada cinta
Hanya kita tanpa kata kata
Biarlah cerita tentang kita

teman saja

Kita mungkin tak harus bersama
dalam rasa yang berada cinta
kuncilah sayang tak bermakna teman saja

Tak percaya kau tak rasa cinta
dan kau biar hatiku tertanya

Dear Stalker..


Baru-baru ni aku privatekan sinceritynaddystory..
bukan aku tak boleh berkongsi tapi.......
semuanya ada cerita di sebaliknya..
biarlah hanya aku dan orang yang mengenali aku mengetahuinya.
_______________________________________________________________________

then sampai lah satu tahap, ya itu hari ini..
aku terpikir,

biar la..biar la apa orang nak kata.
biar la.. biar la apa orang nak menilai.
biar la.. biar la orang nak get into my life.
yang penting ini hidup aku.! aku yang tentukan caranya.
________________________________________________________________________

kau nak tahu pasal hidup aku, ya itu tak salah.
tapi kau bercerita tentang hidup aku pada orang lain, its totally wrong!
yes, im so disappointed.
oh lupa.. aku memang dah kecewa dengan kau sejak lama dulu.
_________________________________________________________________________

semalaman aku tak dapat nak pejamkan mata.
aku nak menangis tapi air mata aku tersekat-sekat.
aku pikirkan macam-macam walau aku tau aku tak dapat kawal semuanya.
aku pun manusia biasa..
_________________________________________________________________________

oh aku lupa, tak perlu kau nak sibuk tentang kawan-kawan aku.
sebab dorang tak pernah ada kena mengena dengan kau.
lagi aku bukan orang yang jenis suka cerita semua benda dekat orang macam kau.
so jangan nak over tunjuk gila kau.

November 02, 2012

Sayang



Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

October 30, 2012

Basikal dan cinta


Assalamualaikum.

Lumrah alam, setiap benda diciptakan berpasangan.
siang dan malam.
langit dan bumi.
lelaki dan perempuan.

Dan selalunya bila ada lelaki dan perempuan,
mesti la ada nafsu errrr bukan tapi cinta.!
Bila bercinta memang sangat best..
walau ada buruk tapi nampak selalunya elok.
bukan nak kata buta, tapi tutup mata.

Ala, cinta nie pendek kata kena cincai kira.
tapi bila dah terlalu cincai sangat tu yang ................
(maaf aku takda ayat sesuai yang nak mengambarkan perasaan tu)

Cinta nie sebenarnya banyak mengajar kita untuk mengejar satu erti kehidupan.
macam masa belajar basikal kecik-kecik dulu. mesti ada jatuh kan, tapi kau takkan serik.
sebab kau tau, satu hari nanti pengalaman tu yang akan ajar kau cara nak bawak motor.
ok aku memang lemah dalam perumpamaan, tapi kau paham maksud aku kan.?

Dulu masa belajar main basikal, mesti kau akan jatuh.
masa tu kau akan menangis, kau rasa sakit, mesti berdarah luka-luka.
sama jugak rasanya dengan cinta bila tak kesampaian.
bezanya cuma kau tak nampak dekat mana yang berdarah, kau tak nampak luka kau.
tapi seluruh badan kau akan rasa sakit tu..

Pengalaman aku sendiri memang sakit.
rasa nak ambik pisau, tikam hati orang yang kau cinta tu.
kalau kau pernah bercinta kau akan faham.

Aku pernah merasa cinta yang betul-betul cinta tiga kali.
tapi mak aku kata aku tak pernah cinta sesiapa.
entah la kata siapa yang benar. aku pun tak tahu.

cinta pertama muda dari aku setahun.
cinta kedua aku dah sampai ke fasa yang kukuh.
cinta ketiga dah betul sungguh-sungguh.

tapi sayang, semuanya aku lari tinggalkan.

cinta pertama memang kebudak-budakan.
cinta kedua memang mengecewakan.
cinta ketiga memang kepalsuan.

jadi apa maknanya cinta bagi aku?

Kau pernah tengok cerita korea tak.
Hero heroin mesti naik basikal sama-sama.
kalau tak pandai salah seorang akan ajarkan.
bila jatuh berdua. bila sakit rasa sama.
lepas tu sama-sama pandai naik basikal.
kayuh basikal tak laju tak pelahan.
mesti dekat taman atau pantai.
sambil tengok keindahan alam.

cinta tu tak boleh saling tuding jari.
macam bila naik basikal sama-sama then jatuh.
kau tak boleh salahkan orang depan sebab tak tau pegang handle.
kau pun tak boleh salahkan orang belakang sebab tak tau imbang badan.
cinta tu bukan pikir macam mana kau jatuh, tapi macam mana kau nak bangun.

itu la cinta.



Hilang Naluri



Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh

October 29, 2012

Hurt


Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today, ooh, ooh

I would hold you in my arms, I would take the pain away
Thank you for all you've done, forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do to hear your voice again
Sometimes I wanna call you but I know you won't be there

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye when it comes to this, ooh

Would you tell me I was wrong? Would you help me understand?
Are you looking down upon me? Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do to have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself, oh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself
By hurting you

October 24, 2012

Reason saya panggil dia "IMAMku"


Kadang-kadang ramai jugak yang salah tafsirkan, bila kita gelarkan seseorang tu dengan satu panggilan.
Dulu, yes dulu-dulu aku pun pernah panggil pasangan dengan panggilan ala-ala manje gituw.
bukan ape bila bercinta tak best la kalau still panggil kau aku.. kasar bahasa and bunyinya..
kalau panggil saya awak pulak memang dah tak kasar.. tapi kan....
kalau si dia kuar dengan orang lain nanti takde la orang tu tau dia dah berpunya.
so untuk meng'kantoi'kan si dia. kene la create panggilan yang ala-ala gedik gituw.
macam kanda dinda, baby hubby, abg sayang, papa mama, busyuh musyuk, etc la ye.

Apa kene mengena dengan panggilan Imamku tu?
oke panggilan tu pun aku create untuk seseorang.
tapi yang pastinya tak tau lagi sapa orangnye ye..
belum untuk hari ini, tapi In Sya Allah untuk satu hari nanti.
sapa yang ada Imam tu, beruntuk la.
so gunakan kemudahan yang ada tu sungguh-sungguh la hendaknye.
tapi jangan duk tayang jaja sana sini je dah le.

1) Orang yang dikagumi dan hormati.
bagi aku Imam tu seseorang yang kita kagumi dan hormati. so itu la pandangan aku pada si suami, seseorang yang akan aku kagumi dan hormati.

2) Pemimpin
dia la seseorang yang akan menjadi pemimpin aku, setiap tindak tanduk aku.. dia la yang akan berikan jalannya, namapun syurga aku pada dia, jadi haruslah dia yang diutamakan.

3) Penasihat
bila aku rasa kekurangan pada sesuatu, dia la tempat untuk aku curahkan. dan dia tahu macam mana nak bagi nasihat yang aku boleh terima.

4) Penyabar
kenapa aku kata Imam nie sabar? sebab kalau tak sabar mcm mane dia nak ada makmum yang macam-macam kerenah kan. Imam aku kena banyak bersabar dengan isteri, anak, keluarga and orang sekeliling,

5) Imam
bukan aku tak boleh nak terima Imam dekat masjid, cuma kalau boleh bawak balik Imam dekat rumah lagi best kan. macam kalau kita pinjam telekung surau dengan bila kita pakai telekung sendiri. kan lain rasanya. tapi kalau ada masa pergi la masjid tau.!


Bila aku kata Imam aku macam dekat atas tu bukan aku maksudkan dia perfect,
bukan aku maksudkan die terlalu baik.
Imam aku orang biasa je, tak kaya mana, tak hensome mana pun..
dia pernah buat silap, tapi yang pasti die kene tahu kesilapan dia. Itu pasti.

Sebarkan bahagia

Assalamualaikum..
Actually dah lama sangat mencari blog Fatimah Syarha nie..
Dulu tak tau nama dia, just selalu tengok ceramah dia je..
n now..tarraaaaaaa.. dah jumpa k...
honestly, sangat suka pada cara die menyampaikan sesuatu.
lembut tapi berasas..
n dia n suami die sangat romantik..kan?

We are never ever getting back together



I remember when we broke up the first time
Saying this is it, I've had enough, 'cause like
We haven't seen each other in a month
When you, said you, needed space, what?
Then you come around again and say
Baby, I miss you and I swear I'm gonna change
Trust me, remember how that lasted for a day
I say, I hate you, we break up, you call me, I love you

Oooh we called it off again last night
But Oooh, this time I'm telling you, I'm telling you
We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk to my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

Like ever...

I'm really gonna miss you picking fights
And me, falling for a screaming that I'm right
And you, will hide away and find your piece of mind with some indie record that's much cooler than mine

Oooh you called me up again tonight
But Oooh, this time I'm telling you, I'm telling you
We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk to my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

I used to think, that we, were forever ever ever
And I used to say never say never
Huh, he calls me up and he's like, I still love you
And i'm like, i'm just, I mean this is exhausting, you know
We are never getting back together, like ever

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk to my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

We, oooh, oooh, not back together, we
Oh, getting back together

You go talk to your friends talk
And my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

(^_*)

October 16, 2012

Holiday Mood


Hye Ho...
dah lame jugak tak share pape kan..
well bz dengan study and life.
but alhamdulillah..
semalam dah habis exam.
sekarang boleh la kut nk berehat sekejab.

So Holiday maybe???

Mane nak g terjah dulu nie..huhu
but nadia, make sure cume di hari minggu la ye.
sebab cuti dah nyawa-nyawa ikan nie..

oke next year belajar kedekut cuti k.!

hari nie mungkin sangat best..
In Sya Allah..will update soon.
kbai. sayonara.


October 05, 2012

Perkara pelik yang korang tak mengaku korang buat.


1) Korek idung and than kesat kat sofa.. atau ade yang lagi teruk gentel2 pastu jentik. Mengaku tak?

2) Tengok tv and tersenyum sorang-sorang, pasalnye berangan jadi hero and heroin.

3) Bile berpeluh, angkat ketiak and dekatkan muka.. Oke ketiak aku awesome.!

4) Menyanyi dalam toilet mengalahkan juara Malaysian Idol.

5) Merajuk ngan kekasih hati, off hp.. lepas 5 minit. on hp balik. What The Fun..hah

6) Bila tak selesa je sikit buat2 tengok jam.. padahal jam pun tak pakai.

7) Belek-belek hp. padahal tak tau nak buat ape pun.

8) Menangis bagai nak rak. lepas nangis sengih sensorang..

9) Kalau nak lepas marah mesti nak jerit. walhal, pas jerit still rase marah. Motif?

10) Rasa mengantok sangat tapi bila dah ready nak tito.. Mata taknak pejam. Lagi best rase nak buang air kecik.!

October 02, 2012

Mendua



Ku tak habis pikir, kurangku di mana
kau tega melepaskan aku

Jauh ku menatap, namun terlalu jauh
Imajinasiku terberai
Terdiam aku beku tanpamu
Dimanakah letak hatimu?

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir

Ku tak habis pikir
Kurangku di mana?
Kau tega melepaskan aku

Jauh ku menatap, namun terlalu jauh
Imajinasiku terberai
Terdiam aku beku tanpamu,
Di manakah letak hatimu?

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir
Jadi cinta terakhir

October 01, 2012

Tuhan Jagakan Dia



Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Walau ku tahu kau takkan sempurna
Tuhan jagakan dia
Tuhan jagakan dia
Tuhan jagakan dia
_________________________________________________________

Awak semuanya dah terlewatkan.. andai dari dulu awak sedari semuanya.
sekarang semua hanya kenangan. kenangan yang tak mungkin kita lupakan.
maafkan saya untuk tak mampu menjadi bidadari awak.
Assalamualaikum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...