every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

May 31, 2012

Apa itu LeLaKi


Sosory la u all..sangat kelam kabut kan i cakap..
I mmg selalu cakap camtu pun..-_-
Hah! Ce teke sape yang call time last tu..?
Eh..die la..orang yang i admire tu ha..
Siap die tanye sal pick up lambat..
Then i dengan tipunye kate takde buat ape2..
Tp rasenye kantoi sebab auto play kan video nie ha.!

May 30, 2012

Impian bt IMAMku

Assalamualaikum IMAMKU..

terlalu lama tiada coretan untukmu bukan..
imamku, janganlah kau ragui..
walau apa pun, kau tetap akan ada dihati dan fikiranku..
bilakan kita akan bertemu imamku?
atau kita telah pun bertemu...
aku terlalu menantikan dirimu..
kapankan akan terjawab segala tanda tanya dihati.

imam terlalu banyak pena telah merwarnai diriku,
yang dulu putih bersih tanpa noda...
demi tuhan imamku.. hanya kau yang mampu membersihkannya.
setiap hari imamku.. aku mengimpikan dirimu.
aku termimpi-mimpikan detik indah untuk kita.
dan andai kau imamku, seseorang yang pernah aku kenali.
aku akan menerimamu dengan pintu hati yang terbuka. insyaallah.

bila hari itu tiba imamku..
tidak ku pinta emas dan permata darimu..
cukuplah senaskah al-quran bagi kau memdidikku..
majlis kita cukuplah sekadar sederhana..
semampunya milik kita bersama imamku..
dan tak perlulah kita berhabis-habisan untuk meraikan..
saksi kita, biarlah hanya keluarga dan teman rapat sahaja.

imamku akan ku sabarkan hati menghitung detik itu










kalau la saya tahu


Awak lepas awak tinggalkan saya..
tiap hari saya kuatkan diri untuk tak menangisi pemergian awak.
kalau awak pergi kerna ilahi, mungkin saya dapat terima lagi.
tapi awak ada, cuma awak tak ada untuk saya lagi..

Awak tak tau betapa sukarnya saya  tahan air mata ni..
tiap masa tak kering-kering air mata saya awak..
kalau la awak dapat rasai apa yang saya lalui..
tapi awak pentingkan diri, awak cari kehidupan awak sendiri..

Awak tak sedar kan sebenarnya saya la kehidupan awak.
tiap saat sekarang awak rasai derita yang dulu saya lalui.
kalau la dari dulu lagi awak dah sedar semua nie.
tapi awak tak sedar, awk buat semua benda-benda bodo kan..

Awak, dulu awak katakan takkan ada sesiapa yang dapat terima saya..
tiap detik hidup saya berubah awak..hati saya hancur lebur awak.
kalau awak rasa saya hina, kenapa awak nak saya dulu. tergamaknya awak.
tapi saya sabar, saya kuatkan diri. saya tau siapa diri saya awak..

Awak sekarang ni awak menagih kembali cinta dari hati.
tiap masa saya gelisah, apa patut saya lakukan..
kalau la saya nie kuat, kalau la saya boleh bahagiakan semua.
tapi awak, mampu ke saya..?

May 29, 2012

Not the same person anymore


Sometimes you just have to erase the messages,
delete the numbers and move on.
You dont have to forget who that person was to you..
but you just have to accept that they arent the same person anymore.

May 28, 2012

Apa lagi yang ada?



Dulu hidup saya tak sempurna, tapi saya ada semuanya..
Awak datang dalam hidup saya.. awak nak kongsi segalanya..
Saya tak kedekut.. saya bagi awak pakai semuanya..
Tapi awak lupa diri, awak buat semua macam awak yang punya..
Saya? Takde apa pun tinggal untuk saya..

Saya tak kisah.. saya happy untuk berkongsi..
Bila berkongsi, awak suka berebut..
Saya tak boleh buat apa-apa pun.. tapi saya sabar.
Tapi awak tak hargai pun, awak hancurkan semua..
Sayang punya pasal saya terima je semua awak buat.

Setiap kali awak sakitkan saya..
Awak akan mintak maaf, dan saya akan maafkan awak.
Kenapa? Aku sayang kau la bodo..!
Tapi makin lama awak makin melampau.
Saya pun ada perasaan..

Lepas awak bosan dengan semuanya..
Awak carik salah saya.. bende lepas saya pun awak jadikan issue.
Senang je awak buang semua yang saya kasi..
Tapi kalau awak pulang dengan baek takpe la jugak..
Ini sumenye dah hancur lebur awak.. saya nak buat apa lagi dengan semua nie.

Dari hari ke hari.. saya kuatkan diri..
Bila awak pergi, apa lagi yang saya ada.
Saya hidup dengan satu-satunya yang saya ada. Nyawa saya..
Tapi kenapa awak nak rampas itu pun dari saya hari nie.
Tamaknye awak…

May 26, 2012

Tips

Terimalah orang yang mencintai kita..
daripada menanti orang yang kita cintai menerima kita..
pilihan ada dalam tangan kita..
terpulang untuk kita memilih kebahagiaan atau kedukaan..
~selamat memilih~
(^_^)

Kesilapan


May 23, 2012

Tips

Air basuhan beras tu abek la yg bilasan ke dua or tiga..
then buat basuh muka.. makin lama, boleh putihkan kulit siktt and nampak bersih tau..


p/s : baru balek Taman Negara kan, so muke sangat la burn.. tu pun sebab ade org cakap, kalau tak perasan putih..haha

May 22, 2012

Life


kehidupan itu adalah seperti basikal..
untuk menyeimbangkannya..
anda perlu terus bergerak...

with love
Nadia Amat

We


"I dont think we love each other in the same way, And...
I think keeping u near me, would destroy me"

Tips

Dalam hidup..

kita perlu untuk berhenti bila dah lama sangat berjalan.
kita perlu menoleh ke belakang untuk meneruskan kehidupan di depan.
kita perlu meneliti diri kita sendiri sebelum kita meneliti orang lain.. 

with love
Nadia Amat
 

Apa tu SABAR?


Hye semua.. assalamualaikum..
korang nie penyabar tak..atau korang selalu hilang sabar?
sebenarnya..tau ke apa tu sabar.
and bila kita perlu gunakan kesabaran tu?

Pagi tadi, on the way g keje...
dengar la sorang ustaz tu memotivasi pagi..
ah, tak...! korang tak dengar pun..
sebab aku g keje teramat la awal semenjak dua nie.

Apa tu sabar?
sabar nie sebenarnya bukan sesuatu dalam diri kita
bukan untuk kita ada. macam orang selalu cakap die penyabar or tak.
tapi sabar tu adalah satu ibadat...

Kenapa ibadat?
oke..tau tak korang sabar tu ada 4 ketegori..
yang mana adalah wajib, sunat, makruh dan haram..
dah macam apa pulakkan ada suma tu..


Meh aku terangkan...
mengikut pemahaman aku yang cetek nie la..

Wajib kita sabar bila..ada yang menghasut untuk kita melakukan maksiat.. sabar kan diri kita dari melakukan maksiat tu..contohnya, orang ajak g berjudi atau minum arak..kan semua tu haram dibuat..maka wajib la kita katakan pada diri..bersabarlah dari melakukan semuanya..

Sunat pulak bila kita ditimpa musibah..contonya kita sakit yang sikit-sikit..macam batuk ke selseme ke.. so kita boleh bersabar la..sebab semua tu kan penghapus dosa-dosa kecil. and kalau kita tak berubat pun, tentunya boleh baek sendiri.. so sabar je la sanpai baek sendiri..

Makruh ye bila kita dah sakit yang teruk contohnya kanser tapi kita still taknak berubat.. sebab nak besabar je.. Kalau keadaan macam nie jadi makruh sebab kita kene la beriktiar untuk yang terbaik.. so makruh la jadinya bila kita bersabar dalam keadaan yang kita terseksa.

Haram bersabar bila kita nampak maksiat di depan mata dan kita boleh buat sesuatu, tapi kita bersabar dari buat sesuatu.. Contohnya bila kita nampak couple malam-malam buta n dekat tempat yang boleh menimbulkan fitnah.. maka kita haram dari bersabar untuk menegur sebab kononnya tak nak bz boby. kita digalakkan untuk buat sesuatu..

So sekarang kita boleh belajar mana yang kita patut bersabar atau tidak..
semoga kita semua sama-sama boleh gunakan perkongsian yang tak seberapa nie sama-sama.
Insyaallah..kbai..

May 21, 2012

Cinta lama bertaut kembali


Ya allah...
tibe-tibe die datang kembali..
lepas setahun berlalu..
aku ingatkan die dah bahagia.
sejak aku ikhlaskan dia pergi..
tapi sekarang dia datang..

tapi dah tak sama...
dia dah lupa semua pasal kami..
die even tak ingatkan aku lagi.
padahal dulu semuanya die cite dengan aku.
bagitau aku walaupun die dh ada gf.
even nak couple dulu pun die mintak pendapat aku..

banyaknye yang awak lalui tanpa saya..
salah ke saya sebab sejak hari tu..
saya tak abek tau sikit pun pasal awak..
sejujurnya, saya lupakan awak terus..

tapi sekarang awak ada dengan saya..
jadi kawan saya..cerita macam awak dulu2 jugak..
awak tak pernah berubah...
awak memang tak pernah berubah...

awak..saya rindukan awak..
awak..saya sayangkan awak..
awak..saya perlukan awak..

sekarang awk tak lagi dengan dia..
awak saya janji saya akan ada dekat awk sntiasa.
walau awak susah atau senang..
maaf saya leka dengan masa lepas..
malam td awk call saya, cerita apa yang jadi..
sama macam saya kongsi semua dengan awk..
kite borak sampi sejam lebih..
td awak ajak saya g studio..
nanti la satu hari saya akan temankan awak..

saya nak kongsi semua dengan awak..
saya janji...

May 20, 2012

Lelaki itu rumit

1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati.

10. Jika kamu memberitahu perkara ini pada lelaki-lelaki,

mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar..

Tips

Berkawan la seramai yang boleh..
jangankan sebab bf atau gf anda..
anda tinggalkan semua kawan-kawan.
anda putuskan perhubungan terus..
sebab pasangan anda boleh jadi hanya untuk hari ini.
tapi esok mereka akan meninggalkan anda.
tapi kawan-kawan akan sentiasa bersama anda..
dan mereka la yang akan membantu anda setiap masa.

p/s : saya berkawan dengan semua.. =D

May 16, 2012

Tips

Gurl n diet nie macam nyamuk dengan darah kan??
well walaupun saya tak suka gurl yg duk berdiet miet nie..
tp tip if u all nak berdapat.. makan la makanan berkhasiat..
jangan sampai tak sentuh nasik langsung..makan la dalam dua sudu ke.
then adakan lauk seimbang..macam ikan+sayur.
makan buah pun elok..boleh terus jage berat badan n chantekkan kulit..

saya tersentuh

"saya belajar agar tidak memaksa
orang yang saya cintai
untuk mencintai saya.."

May 15, 2012

everyone knows




She likes him..
He likes her..
Everyone knows..
Except them..
(^_^)(*_*)

May 14, 2012

LUCAH punya orang



 

Sekarang ni setiap kali bukak email..mesti ada je masej macam ni..
siap hari oke.. takde keje ke dorang ni?
oh lupa..itu la kerja dorang..haha
betul ke terlalu ramai orang melayu sendiri yang mencari barangan/alatan yang camni?
so sory, tapi bila banyak sangat penjualan bahan-bahan macam nie..
rasa macam kekurangan sangat melayu sampai memerlukan produk-produk sampingan.
kenapa aku asyik kata melayu and tak bangsa or kaum lain..
tengok la, kan ke semua masej tu BM..
memang tak menentukan sebab semua kaum dekat malaysia boleh bertutur BM.
tapi itu menampakkan business dorang target yang melayu akan beli..
 oke, siapa yang pernah guna produk cmni..
berkesan ke? and perlu ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...