every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

October 30, 2012

Basikal dan cinta


Assalamualaikum.

Lumrah alam, setiap benda diciptakan berpasangan.
siang dan malam.
langit dan bumi.
lelaki dan perempuan.

Dan selalunya bila ada lelaki dan perempuan,
mesti la ada nafsu errrr bukan tapi cinta.!
Bila bercinta memang sangat best..
walau ada buruk tapi nampak selalunya elok.
bukan nak kata buta, tapi tutup mata.

Ala, cinta nie pendek kata kena cincai kira.
tapi bila dah terlalu cincai sangat tu yang ................
(maaf aku takda ayat sesuai yang nak mengambarkan perasaan tu)

Cinta nie sebenarnya banyak mengajar kita untuk mengejar satu erti kehidupan.
macam masa belajar basikal kecik-kecik dulu. mesti ada jatuh kan, tapi kau takkan serik.
sebab kau tau, satu hari nanti pengalaman tu yang akan ajar kau cara nak bawak motor.
ok aku memang lemah dalam perumpamaan, tapi kau paham maksud aku kan.?

Dulu masa belajar main basikal, mesti kau akan jatuh.
masa tu kau akan menangis, kau rasa sakit, mesti berdarah luka-luka.
sama jugak rasanya dengan cinta bila tak kesampaian.
bezanya cuma kau tak nampak dekat mana yang berdarah, kau tak nampak luka kau.
tapi seluruh badan kau akan rasa sakit tu..

Pengalaman aku sendiri memang sakit.
rasa nak ambik pisau, tikam hati orang yang kau cinta tu.
kalau kau pernah bercinta kau akan faham.

Aku pernah merasa cinta yang betul-betul cinta tiga kali.
tapi mak aku kata aku tak pernah cinta sesiapa.
entah la kata siapa yang benar. aku pun tak tahu.

cinta pertama muda dari aku setahun.
cinta kedua aku dah sampai ke fasa yang kukuh.
cinta ketiga dah betul sungguh-sungguh.

tapi sayang, semuanya aku lari tinggalkan.

cinta pertama memang kebudak-budakan.
cinta kedua memang mengecewakan.
cinta ketiga memang kepalsuan.

jadi apa maknanya cinta bagi aku?

Kau pernah tengok cerita korea tak.
Hero heroin mesti naik basikal sama-sama.
kalau tak pandai salah seorang akan ajarkan.
bila jatuh berdua. bila sakit rasa sama.
lepas tu sama-sama pandai naik basikal.
kayuh basikal tak laju tak pelahan.
mesti dekat taman atau pantai.
sambil tengok keindahan alam.

cinta tu tak boleh saling tuding jari.
macam bila naik basikal sama-sama then jatuh.
kau tak boleh salahkan orang depan sebab tak tau pegang handle.
kau pun tak boleh salahkan orang belakang sebab tak tau imbang badan.
cinta tu bukan pikir macam mana kau jatuh, tapi macam mana kau nak bangun.

itu la cinta.



Hilang Naluri



Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh

October 29, 2012

Hurt


Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today, ooh, ooh

I would hold you in my arms, I would take the pain away
Thank you for all you've done, forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do to hear your voice again
Sometimes I wanna call you but I know you won't be there

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye when it comes to this, ooh

Would you tell me I was wrong? Would you help me understand?
Are you looking down upon me? Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do to have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

Oh, I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself, oh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself
By hurting you

October 24, 2012

Reason saya panggil dia "IMAMku"


Kadang-kadang ramai jugak yang salah tafsirkan, bila kita gelarkan seseorang tu dengan satu panggilan.
Dulu, yes dulu-dulu aku pun pernah panggil pasangan dengan panggilan ala-ala manje gituw.
bukan ape bila bercinta tak best la kalau still panggil kau aku.. kasar bahasa and bunyinya..
kalau panggil saya awak pulak memang dah tak kasar.. tapi kan....
kalau si dia kuar dengan orang lain nanti takde la orang tu tau dia dah berpunya.
so untuk meng'kantoi'kan si dia. kene la create panggilan yang ala-ala gedik gituw.
macam kanda dinda, baby hubby, abg sayang, papa mama, busyuh musyuk, etc la ye.

Apa kene mengena dengan panggilan Imamku tu?
oke panggilan tu pun aku create untuk seseorang.
tapi yang pastinya tak tau lagi sapa orangnye ye..
belum untuk hari ini, tapi In Sya Allah untuk satu hari nanti.
sapa yang ada Imam tu, beruntuk la.
so gunakan kemudahan yang ada tu sungguh-sungguh la hendaknye.
tapi jangan duk tayang jaja sana sini je dah le.

1) Orang yang dikagumi dan hormati.
bagi aku Imam tu seseorang yang kita kagumi dan hormati. so itu la pandangan aku pada si suami, seseorang yang akan aku kagumi dan hormati.

2) Pemimpin
dia la seseorang yang akan menjadi pemimpin aku, setiap tindak tanduk aku.. dia la yang akan berikan jalannya, namapun syurga aku pada dia, jadi haruslah dia yang diutamakan.

3) Penasihat
bila aku rasa kekurangan pada sesuatu, dia la tempat untuk aku curahkan. dan dia tahu macam mana nak bagi nasihat yang aku boleh terima.

4) Penyabar
kenapa aku kata Imam nie sabar? sebab kalau tak sabar mcm mane dia nak ada makmum yang macam-macam kerenah kan. Imam aku kena banyak bersabar dengan isteri, anak, keluarga and orang sekeliling,

5) Imam
bukan aku tak boleh nak terima Imam dekat masjid, cuma kalau boleh bawak balik Imam dekat rumah lagi best kan. macam kalau kita pinjam telekung surau dengan bila kita pakai telekung sendiri. kan lain rasanya. tapi kalau ada masa pergi la masjid tau.!


Bila aku kata Imam aku macam dekat atas tu bukan aku maksudkan dia perfect,
bukan aku maksudkan die terlalu baik.
Imam aku orang biasa je, tak kaya mana, tak hensome mana pun..
dia pernah buat silap, tapi yang pasti die kene tahu kesilapan dia. Itu pasti.

Sebarkan bahagia

Assalamualaikum..
Actually dah lama sangat mencari blog Fatimah Syarha nie..
Dulu tak tau nama dia, just selalu tengok ceramah dia je..
n now..tarraaaaaaa.. dah jumpa k...
honestly, sangat suka pada cara die menyampaikan sesuatu.
lembut tapi berasas..
n dia n suami die sangat romantik..kan?

We are never ever getting back together



I remember when we broke up the first time
Saying this is it, I've had enough, 'cause like
We haven't seen each other in a month
When you, said you, needed space, what?
Then you come around again and say
Baby, I miss you and I swear I'm gonna change
Trust me, remember how that lasted for a day
I say, I hate you, we break up, you call me, I love you

Oooh we called it off again last night
But Oooh, this time I'm telling you, I'm telling you
We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk to my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

Like ever...

I'm really gonna miss you picking fights
And me, falling for a screaming that I'm right
And you, will hide away and find your piece of mind with some indie record that's much cooler than mine

Oooh you called me up again tonight
But Oooh, this time I'm telling you, I'm telling you
We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk to my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

I used to think, that we, were forever ever ever
And I used to say never say never
Huh, he calls me up and he's like, I still love you
And i'm like, i'm just, I mean this is exhausting, you know
We are never getting back together, like ever

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends talk to my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

We, oooh, oooh, not back together, we
Oh, getting back together

You go talk to your friends talk
And my friends talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

(^_*)

October 16, 2012

Holiday Mood


Hye Ho...
dah lame jugak tak share pape kan..
well bz dengan study and life.
but alhamdulillah..
semalam dah habis exam.
sekarang boleh la kut nk berehat sekejab.

So Holiday maybe???

Mane nak g terjah dulu nie..huhu
but nadia, make sure cume di hari minggu la ye.
sebab cuti dah nyawa-nyawa ikan nie..

oke next year belajar kedekut cuti k.!

hari nie mungkin sangat best..
In Sya Allah..will update soon.
kbai. sayonara.


October 05, 2012

Perkara pelik yang korang tak mengaku korang buat.


1) Korek idung and than kesat kat sofa.. atau ade yang lagi teruk gentel2 pastu jentik. Mengaku tak?

2) Tengok tv and tersenyum sorang-sorang, pasalnye berangan jadi hero and heroin.

3) Bile berpeluh, angkat ketiak and dekatkan muka.. Oke ketiak aku awesome.!

4) Menyanyi dalam toilet mengalahkan juara Malaysian Idol.

5) Merajuk ngan kekasih hati, off hp.. lepas 5 minit. on hp balik. What The Fun..hah

6) Bila tak selesa je sikit buat2 tengok jam.. padahal jam pun tak pakai.

7) Belek-belek hp. padahal tak tau nak buat ape pun.

8) Menangis bagai nak rak. lepas nangis sengih sensorang..

9) Kalau nak lepas marah mesti nak jerit. walhal, pas jerit still rase marah. Motif?

10) Rasa mengantok sangat tapi bila dah ready nak tito.. Mata taknak pejam. Lagi best rase nak buang air kecik.!

October 02, 2012

Mendua



Ku tak habis pikir, kurangku di mana
kau tega melepaskan aku

Jauh ku menatap, namun terlalu jauh
Imajinasiku terberai
Terdiam aku beku tanpamu
Dimanakah letak hatimu?

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir

Ku tak habis pikir
Kurangku di mana?
Kau tega melepaskan aku

Jauh ku menatap, namun terlalu jauh
Imajinasiku terberai
Terdiam aku beku tanpamu,
Di manakah letak hatimu?

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir

Kau putuskan tuk mendua
Dengan dia di belakangku
Padahal ku pilih kamu
Jadi cinta terakhir
Jadi cinta terakhir

October 01, 2012

Tuhan Jagakan Dia



Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Walau ku tahu kau takkan sempurna
Tuhan jagakan dia
Tuhan jagakan dia
Tuhan jagakan dia
_________________________________________________________

Awak semuanya dah terlewatkan.. andai dari dulu awak sedari semuanya.
sekarang semua hanya kenangan. kenangan yang tak mungkin kita lupakan.
maafkan saya untuk tak mampu menjadi bidadari awak.
Assalamualaikum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...