every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

February 28, 2012

BILAHARUSMEMILIH
(^_^)(*_*)
----------------------

February 26, 2012

Tamat la sudah hari tanpa title entry..

Berjaya oke.. xde la ssh sgt pun..
:)

anyway, budak yang join kelas ctu td td hensome oke..
yg duduk belakang mary.. patut la saye asek nak pndang belakang je.
ahak.. mengenyam sudah!! bye..

February 21, 2012

Hye and salam semua. Hari nie nak story skit pasal apa yang kita mahukan dalam sesuatu perhubungan. pernah tak terasa yang kadang-kadang kita terlalu memilih dalam soal jodoh dan perhubungan.. tak nak orang yang macam ni and macam tu, nak yang ada ni and ada tu.. setuju tak kalau aku katakan yang itu adalah kehendak dan bukan keperluan kita dalam sesuatu hubungan. Kehendak nie merangkumi la jugak soal aspek fizikal, rohani and kewangan pasangan yang kita cari. selalu kan kita dengan yang orang kata....

- nak pasangan yang PUTIH..
- nak PASANGAN yang caring.
-NAK pasangan yang ada kereta mahal.

persoalannya kenapa kita macam tu?

manusia adalah ciptaan allah yang mempunyai nafsu, dan nafsu pula tidak pernah puas. contohnya, korang dah ada rumah teres..mesti lepas ni korang nakkan rumah banglo pulak. ye dak? sape yang cakap tak tu maknanya dia takda nafsu la tu..hehe. same je teorinya dalam hidup berpasangan, kita nakkan sesuatu yang lebih baik dari apa yang kita ada. tapi bukan la bermaksud kita perlu tamak, bila dah dapat seorang yang boleh meyakinkan kita..terima dan jagalah dia sebaiknya. bukan bila kita dah dapat seseorang yang sesuai.. then kita push dia untuk jadi sesuatu yang kita mahu. sama la jugak contohnya, kita ada kereta kancil tapi sibuk duk ubah jadi mira.. macam mana pun kita touch up, kereta kita tetap kancil. terimalah seadanya.. kita boleh membimbing, tetapi kita juga haruslah boleh untuk dibimbing, bukan hanya mahu menerima.. tetapi sepatutnya juga memberi. itulah sebenarnya satu perhubungan.. dan bagi aku sendiri, untuk memulakan sesuatu perhubungan itu tidak ada yang menjadi masalah.. tetapi untuk mengekalkannya itu la yang terlalu payah. siapa sokong??

MENGEKALKAN SESUATU PERHUBUNGAN
-bekerjasama
-memberi dan menerima
-bertolak ansur
-memahami
-bertanggungjawab




February 20, 2012

rasenya macam nak demam panas.
badan dah serba tak kena..
kepala dah berat..

oke, boleh menangis sekarang.!

February 19, 2012

Setiap kali aku bercinta.. dan break up selepas tu..
pastinya si ex boyfren aku akan kata aku yang terbaek pernah dia kenal.
its true, bukan seorang.. tp beberapa ex aku sebelum nie.
walau macam mane pun aku dah buat..
sebab perangai aku tak la semegah mane..
bile aku geram or marah, aku susah untuk berpikir..
aku akan buat macam aku rase. oh, ini dulu.. aku yang dulu..
sekarang bile aku marah,aku suka kawal perasaan aku sensorang dulu..
bile dah cool.. baru aku akan berdepan dengan orang yang buat aku macam tu.
itu membantu, tapi jangan pendamkan rasa tu..
sebab bile terlalu memendam, itu boleh menjadi dendam..
:)

so aku nak bagi tips untuk menjadi GF Terbaek!! (baek la sangat kan,huhu)..

- be ur self.. jangan pura-pura. guy boleh tau bila kite berpura-pura..
- luahkan perasaan korang.. setiap marah, sedih.. dan lain-lainnya jugak.
- cuba bertolak ansur, tp jgnn jadi bodoh ikut je sume kemahuan die. pikirkan baik n buruk sesuatu itu terjadi.
- jangan terlalu bergantung, u all penah je hidup tanpa die. so boleh je idup tanpa bebankan dia kan.
- memberi semangat, membantu la si dia sedaya upaya..
- buktikan yang korang memang sayangkan dia..(bukan dengan cara bagi dara korang..plz k!)
- jangan jadik manusia yang jahat, dan berpura-pura..
- jangan terlalu main-main dalam berkawan.. setia la pada yang satu..
- punyai harga diri, jangan terhegeh-hegeh wahai kaum hawa. 
- jujur la pada perhubungan yang ada...setiap yang korang buat ada kene mengena dengan hubungan korang.

February 18, 2012

Hari untuk membuang masa.pufffff

-TQ-

Minggu tanpa entry title..

start from today, sampai la next week..

adalah minggu tanpa entry title..

so takkan ada la tajuk apa-apa ya..

you guy berani ke??

let try its together.

its just for fun.. happy yo.

:)


February 16, 2012

5 point untuk sekarang ini

- saya mengalami allergic yang teruk. saya tak pakai sebarang make up g keje sebab mate saya pun dah sakit.. hidung pun, kulit saya sedang meroyan-royan nie..uwaaaaaaaa

- saya terpakse bekerja walau boleh mc sebab saya dah cuti selama due hari sebelum nie..dan saya kena packing barang untuk pindah.

- saya sekarang sedang mengemas barang peribadi untuk dibawa ke bangunan baru.. gonna miss u "mida lame"..saya harap tempat baru, membuatkan saya bertambah semangat untuk bekerja..

- saya tau seseorang sedang stalker saya, maka saya tidak akan update apa-apa melibatkan hati dan perasaan. hoho... gedik kan.? kire oke la tu dari i privatekan terus blog nie kan..

- saya baru tukar lagu blog nie. korang perasan x?? :)


p/s : sekarang memang la korang tak rase nak tau pasal saya, tp kang kalau dah jadi artis ke.. tak pun bercinta cintun ngan slebrity ke t, baru korang terkejar-kejar nak tau. so nie kasi tau dulu la.. haha (berimaginasi sebentar)

February 15, 2012

Put the blame on me


Kau tahu aku terlalu sayangkanmu
Kau tahu aku selalu perlukanmu
Kau tahu ku takkan pernah tinggalkanmu
 Kerna itu kau sering cari salahku
Tolong sayangku pinta jangan begitu
Tak sanggup everyday bergaduh denganmu
Tolong baby ku pinta kau fahamiku
Ku tiada yang lain selain dirimu

I understand there is some problem
And i not to plan to know
All the pain i kept inside me
Eventhough you might not see
If i can apologize for being wrong
Then it just the shame on me
I'll be the reason for your pain

And
You can put the blame on me 5X

Ku akui ku ramai kawan lelaki
Namun tak pernah sekali ku mungkiri
Hanya kau yang satu kau yang di hati
Janganlah kau cemburu dan menyendiri
Kau marah-marah aku tak kira masa
Ku diamkan diri seribu bahasa
Asalkan bergaduh ku saja mengalah
Oh baby baby please aku lemah

I understand there is some problem
And i not to plan to know
All the pain i kept inside me
Eventhough you might not see
If i can apologize for being wrong
Then it just the shame on me
I'll be the reason for your pain

And you can put the blame on me
Eventhough the blame on you 3X
I'll take that blame from you

February 08, 2012

A.I

Awak...
ingat tak lagi, dengan semua janji awak pada saya.
ingat tak lagi, masa tu awak kata awak akan ada untuk saya selamanya.
ingat tak lagi, awak kata bila saya jatuh awak akan sambut saya.

Awak,
saya masih ingat, lagu yang awak berikan pada saya.
saya masih ingat, setiap yang kita buat bersama-sama.
saya masih ingat, setiap janji-janji kita berdua.

Awak,
saya ada dia, tapi bila saya ada masalah saya akan ingatkan awak.
saya ada dia, tapi kenapa saya tak mampu melupakan awak.
saya ada dia, tapi saya masih nakkan awak..tamak kan saya?

(entry diatas ditulis pada 7 feb 2012.. tapi pada hari ini, 8 feb 2012 saya sedar akan sesuatu..)

Awak,
saya tahu, saya bukan mahukan awak, tapi saya takut bile saya kesorangan.
saya tahu, saya bukan tidak cintakan dia, tapi saya takut jika dia juga seperti awak.
saya tahu, saya bukan manusia sempurna begitu juga dia,  tapi saya tetap akan terima dia.

Awak, saya tahu kita adalah masa lepas dan saya dah pun lepaskan awak.. tapi saya masih tak dapat nak lepaskan ingatan saya pada awak. awak, berilah saya keizinan untuk mengingati setiap yang pernah kita ada. supaya saya jadikan sempadan dalam hubungan kami akan datang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...