every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

April 27, 2012

Yabedabedooo.. Im Pass!!

Alhamdulillah...

syukur allah kuatkan saya time saya lemah.
masa dia mempermainkan saya..
sewaktu saya tak kuat nak menghadapi semua.
tapi sekarang saya dah buktikan,
tanpa dia saya masih lagi boleh berdiri..
tanpa dia saya masih lagi meneruskan hidup.

betul.. saya tak lemah..
saya pernah menghadapi yang lebih teruk dari itu..
so kenapa perlu saya terkejutkan..?

allah uji kita, sebab dia tahu kita boleh menghadapinya..
allah mana mengetahui, dan die mendengar segalanya.

conclusionnya, paper saya sumenya lulus..
so next sem, mari berusaha degan lebih lagi..
eh.. tak sabar la jumpa si dia lagi..
awk nak abek kelas mane ye agaknya..
:p
 



April 24, 2012

Nowdays

Hye kawan-kawan sume..
hari nie nak cerita pasal opiz baru saya.
tempat kerja baru saya.. takda la baru sangat pun.
dah dua bulan kut duk sini..
cuma tak sempat2 nak update je.
banyak sangat langau lalat yang menganggu hidup saya.

Dulu,
macam yang korang tau, kalau la korang tau kan..
saya kat bahagian investment.
so byk la jumpa dengan orang luar..
kadang2 bila jepun tu, sy sampai tak paham ape die cakap tu ha..betul.!
then bila ade bangla yang datang kan, bau die memang la menusuk kalbu…
sampai hidung I kembang kempis jugak la.
but itu la kerja.. susah payah sume, kita tak boleh tunjuk kat orang right?

Sekarang,
Dh memulakan keje dekat division yang baru..
Sume kat sinieh pun baek-baek..sedia ajar ape yang tak tau..
Tp sekarang dh expert k, tak yah orang ajar dah. (belagak)
Kat sinie banyak bunga la..tak macam dulu banyak sangat kumbangnye.
Kat sinie kebanyakan company n staff yang berurusan..
Tapi keje still sama la, tak banyak yang berubah…

Jom I share pica dekat tempai I k..

~end~

April 23, 2012

my Ex Boyfie r annoying...

Hye everyone..
rase annoying x??
i rase like2 je la..
hah!..

mane boleh annoying kan..
nti benci pulak,
bile benci tuhan marah..

so katekan taknak pada annoying someone..
i terime je sume orang tak sama..
mungkin dia annoying sebab die kurang kasih sayang..

what ever

actually i bukan nak mengarut cite sal aib orang..
just i nak bagi tip dekat lelaki-lelaki budiman yang baca blog i nie.
plz, dont do like this to ur ex gurlfren yg cute tu..
u akan jadi lelaki paling loser bile cuba buat perkara-perkara berikut.

1) call ex gurlfren n mtk maaf sebab konon nak g jauh.. oh plz, klu u mati pun.. klu die tak ikhlas maafkan tetap same.. tp klu die mmg ikhlas die akan maafkan walaupun u tak mtk maaf.. so tak perlu la buat alasan untuk contact ur ex gurlfren lg.. itu seperti terhegeh2.. segan kan?

2) ungkit mengungkit hal yang lepas.. walaupun u all cakap semua yang time sweet moment u all berdua.. that is the past lor.. buat ape nak ckp lg.. that gurl not belong to u all lg... n mesti la gurl 2 rase cam double meluat kt u all.. sebab bosan nak hadap kerenah u all yang tak matured tu.

3) u still nak macam2 dari ur ex gurlfren.. plz la, die pun ada life die.. asek nak melayan korang macam rimas kan..? lagipun.. die tak mintak pape pun.. or sibuk2 hal u all.. so u all pun xpatut la macam2 dgn die...its true, u r annoying..

oke..that all dlu, i nk g lunch..
nti kite share lg oke...
bye..muah2..
:)


 


April 19, 2012

Imam Ku


Imam ku..
Malam ini aku terlalu merinduimu..
Mungkin kerna malam ini terlalu sepi bagiku..
Boleh jadi juga kerna malam ini malam yang terlalu menyakitkan..

Imam ku..
Bila kah mungkin kita akan berjumpa..
Atau mungkinkan kita pernah bertemu..
Cuma mungkin aku yang terlalu leka tidak mengetahui kewujudanmu..

Imam ku..
Maafkan masa laluku..
Terimalah masa kau menemuiku..
Dan bimbinglah masa hadapanku..

Imam ku..
Dengarlah bila aku berkata,
Pujuklah bila aku menangis,
Dan jadilah dirimu, bila aku menjadi diriku..

Imam ku..
Aku cuma pendampingmu..
Aku cuma pengikutmu..
Aku ingin menjadi bidadari syurgamu..

18/4/2012

dosa pada tuhan ku


Ya allah.. aku berdosa padamu untuk kali ini..
Aku terasa betapa aku bersalah, aku berbelah bahagi..
Ya allah.. kau ampunkan aku untuk kali ini..
Aku takkan mengulangi sesekali lagi..
Ya allah.. kau jaga lah aku.. kau bimbing la aku..
Aku terlalu lemah, aku hambamu yang khilaf pada diri..

Jumaat-14/04/2012

April 13, 2012

Si tamak tentunya rugi..



Asalamualaikum.. hye u alls. Ade rasa tamak tak hari nie? Oh..tak?? tipu kan?? i plk?? I ade la rasa sikit..oke I rase tamak yang banyak.hoho. I tamak untuk kejar ilmu dunia dan akhirat, I rasa tamak nak jadi wanita solehah. I tamak nak suami yang menjadi pemimpin sebenar-benarnya untuk i.. but, biase la.. tamak takkan bawak ke mana.. I pun ada jatuh dan bangun dalam melalui kehidupan..

yes, it’s a long journey.. n I’ll strong to fight will all the fear..

I feel worst baru-baru nie.. kenapa? Ya, tentulah sebab seseorang atau lebih dari seorang yang buat I rasa macam tu.. nevermind. Its not important anymore.. sekarang I dah bangun and sedar balek. Ini bukan pengakhiran hidup i.. I perlu kejar banyak benda lagi, hidup I masih panjang kalau allah tak tarik nyawa I esok.. so buat apa I nak kisahkan orang yang tidak kisahkan i.. wasting my time kan.

Dan pertama kalinya, I rasa perasaan yang takda apa-apa. I tak benci, I tak sedeh, I tak rase pape pun. Pelik kan? Maybe betul.. cinta boleh hilang bila kita putus harapan pada seseorang, bila kita rasa cukup la dengan semuanya tentang dia.. now is my time.

Ye, mungkin dah banyak kali I cakap.. I takkan maafkan dia. Takkan bagi die peluang lagi. Dan sekarang masanya untuk bertindak dari hanya bercakap.. ye, I silap.. semuanya kesilapan i.. I bersalah sebab I ingat I kenal seseorang yang sebenarnya I tak tahu siapa pun.. seseorang yang terlalu bayak memberi harapan pada I, terlalu banyak berjanji.. tapi realitinya, HAMPA!

Update dari facebook si die katakan, “yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran”. Yes padan la muka u penipu! I dah kata, semua orang pun kata.. orang tamak selalunya rugi.. kenapa nak bagi harapan pada I, janji macam-macam dan tak tunaikan.. dan pada orang lain u buat I macam terhegeh-hegeh dekat u pulak..

Hello..
siapa yang add siapa balik? ade i hadap nak jadi fren list u??
Siapa ya yang dok msg setiap kali.. pernah i msg u dulu ke??
Siapa yang banyak meroyan nak macam-macam, ingat itu ini, nak follow I sentiasa?

How dare u to make me feel like dis.. u dont realy know bout me.. yes I boleh jadi jahat! I pernah jadi jahat. Jangan buat I jadi jahat lagi.. dan, guest what? Dia delete jugak apa I cakap dekat die.. walau die sendiri yang kata dekat I, kalau I delete ape yang dia tulis so mean I bersalah.. so ternyata anda bersalah! Ala, kau ayat la semua perempuan pun sekarang, ada aku kisah ke.. ko tak layak untuk aku.. tak sesekali.

Dan I dh pun block die walau die baru add i..sebab dia sendiri jugak kata tak perlukan FREN LIKE ME.. so kenapa la bodoh add i..? remove la i.. don’t be a stalker. I know u stalker my account. Sebab die sendiri kata sesuatu yang I tulis dekat situ, yang takda kene mengene dengan dia. Yang I reply komen my fren. So kesiankan..and I more thing,  I akan delete dia dr semua yang ada kene mengene dengan I jugak.. email,picca dia,.. melainkan picca yang ada I la.. hah! Buat apa I nk kene delete my old life untuk dia.. its not fair to me at all..

Yes, dia tamak.. dia yang rugi.. u alls don’t do like dat ya.. its not gud. Not gud at all.. sekali kita buat, seribu kali kita akan kena balik. Oke I tipu.. but allah kan ada, tak dekat dunia.. akhirat pun boleh dibalas.. but I puas hati sebab hati die mesti sakit sebab I jugak. Ye, I tak lemah.. sebelum dia menyakitkan I, I dah bersedia untuk sakitkan dia.! Bukan berdendam, Cuma nak mengajar orang yang tak pernah diajar.. sorry, im not idiot like ur ex-ex gf.. I satu-satunya yang bijak.

And ya, siapa yang I maksudkan dekat atas nie.. die… die adalah my ex bf.. seseorang yang selalu kantoi kebodohan dia dekat I.. maaf, go and study again.. jangan menipu pada si penipu!. So sorry, u not deserved me..

p/s : jangan beri nama buruk pada cinta.. cinta bukan anda.. tapi cinta ialah dia.. 

April 11, 2012

Berdendam wahai haters


Berdendam takkan membuatkan anda bahagia.. lepaskan dan anda akan merasa kelapangannya..
Biarkan mereka membuat kita, biarkan mereka.. asalkan mereka bahagia.. Mereka boleh mengatakan apa pun, tapi jika tidak satu pun tepat andaian mengenai kita, so why we have take it so seriuz kan? Just biarkan mereka meroyan.. biarkan mereka melepaskan kebencian dari diri mereka.. kerana, kebencian itu menunjukkan siapa mereka sebenar-benarnya.. seseorang yang penuh dengan KEBENCIAN.. dan perlu ke kita melayani insan-insan yang kekurangan seperti mereka? Haters actually love and really want to be like u.. just they cant.. so itu sahaja cara-cara mereka untuk melepaskan.. bila penat mulut.. diam la mereka.. Selagi mereka tidak melepasi batas-batas.. biarkan sahaja.

Thanks to Allah.. kita, diberikan hidayah dan petunjuk dalam berbagai-bagai cara.. Mungkin ini salah satunya.. Biar kita silap dulu, biar kita silap sekarang.. jangan kita silap untuk masa depan. Dan syukur kita masih boleh pandang ke belakang dan melihat ke hadapan.. demi untuk membuat keputusan akan datang. Kita belajar dari masa lepas.. setiap yang terjadi semestinya ada pahit, dan ada manisnya.. namun boleh juga kita jadikan iktibar di masa hadapan dalam meniti hidup yang berliku..

And me..? im happy for be my self.. (^_^)

April 02, 2012

Ahh.. Aku Nak MATI!!!!!!

Hye kawan-kawan sekalian..

Oh memang betul ade orang nak mati. but its not me.. gile ape aku nak mati.. aku kan kalau boleh nak hidup selama yang boleh. dan kalau aku ada masalah pun, aku takkan berdoa atau kata aku nak mati.. aku doakan orang yang buat aku bermasalah je mati..huhu, zalim kan aku? eh harus la....

Selalu tak time korang tengah duk online laman sesawang korang (oke nie bahasa baku, tak paham sila rujuk kamus dewan bahasa ye kawan-kawan sekalian) oke la, sambung balik..then ade orang yang korang kenal or tak kenal update status sal mati-mati nie.. woi, choi la kau..! mati pun nak heboh-heboh jugak ke?? kalau mati syahid takpe la nak kecoh.. masuk syurga. nie kau, nie nak mati bunuh diri..

Kenape eh rasenye dorang nie nak mati sangat.. aku confiuz la..tak best ke hidup nie, dapat makan, dapat shoping-shoping.. tak ke best tu.. ke dorang memang suka tito je tak bangun-bangun.. bosan wei, tak boleh bercakap.. kalau aku mesti mati kebisuan disituw tau..

So untuk mengelakkan korang bunuh diri.. so aku shortlist kan apa yang patut kita korang buat bila kebuntuan / kebodohan terasa dalam diri.

- abek air sembahyang. lame sgt ko xsembahyang tu yg ko nk sgt mati then jadi hantu. motif?

- jauh dari bende atau orang yg buat korang rase nak mati.. tunggu dorang mati baru dekat balik.

- berpikiran matang, tak perlu buat benda kecik jadi besar.. byk lagi yang penting dr bende alah tu.kan?

- cube korang menangis.. memang la korang nampak hodoh. tp boleh seimbangkan balek horman korang tau.

- igt la orang yang tersayang. klu korang takde orang tersayang.. igt la diri korang sendri. xkan korang tak syg kut..

oke la, itu je boleh merepek sekarang.. sebab tengah main quiz dengan dia nie..
see ya next time friend..XOXO




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...