every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

August 26, 2012

Rahsiakan pertunangan,
hebahkan perkahwinan..

In Sya Allah

August 21, 2012

bukan tentang raya

Assalamualaikum..

Aku selalu nak memaafkn, dan aku memang memaafkan tp kadang-kadang perasaan meluat tak dapat aku buang. salah ke aku bila aku mempunyai deria rasa yang kuat. betul ke bila kita ambil tahu kita sayangkan seseorang. tapi kadang kita terlalu sibuk untuk mengetahui tentang orang yang kita benci. betul bukan? aku sama saja macam manusia biasa, tiada lebih dan kurangnya aku.. aku tak dapat nak menghindari perasaan yang ada. maafkan aku tp benarkah hanya salah diri aku sebab mempunyai hati yang masih berfungsi. atau salah kau juga sebab tak pernah untuk berubah dari dibenci.

August 14, 2012

Lelaki memang kurang ajar


Hi rakan taulan sekalian..

dalam hidup nie aku selalu terpikir,
kenapa sesuatu tu jadi macam ini, kenapa macam itu..
and kadang-kadang persoalan tu memang takda jawapannya.
pelikkan, walau patutnya setiap persoalan ada jawapannya.

aku selalu pikir nak semua macam yang aku tetapkan..
tapi aku manusia biasa, aku tak dapat nak kawal orang lain.
kadang-kadang diri sendiri pun aku tak boleh kawal jugak. Yes tu TERUK!
tapi sebab tu la aku boleh belajar erti kehidupan.

tak semua kita nak tu baik untuk kita..sigh!

dalam misi dan visi aku mencari imamku..
selalu aku jumpa orang yang salah-salah belaka..
 mesti la jumpa yang salah sebelum yang betul kan?
tapi kadang-kadang semua tu buat aku mual, aku loya.!!

oh, dont get me wrong..
aku tak prgnent.. aku pun tak benci lelaki..
cuma aku... aku tak tau nak kata macam mana..
oh, aku dah pun luahkan aku MUAL, aku LOYA..

 dalam aku tersalah memilih imam..
macam-macam jenis orang yang dah aku jumpa..
yang mukanya hodoh, yang baunya busuk, yang macam-macam lagi.
tapi itu luarannya saja.. aku boleh terima semua orang tak sempurna.

tapi aku tak boleh terima bila orang tu takda adap..
well untuk pengetahuan umum aku memang berkawan dengan semua jenis bangsa..
and aku pun pernah "couple" dengan yang non muslim. itu bukan masalah kan.?
tapi adap tu semua bangsa pun kena ada kan.. itu yang menentukan peribadi diri kita.

aku rasa semua perempuan pernah melalui situasi yang nak aku katakan nie.
aku rasa pondan pun ade jugak yang kena jugak la..malah selalu lagi kena.
oke aku kesian dengan golongan mereka.!!
tapi kami2 tak berdaya nak buat dekat jantan-jantan yang tak sedar dek untung itu.

selalu kebanyakan lelaki suka mengayat perempuan..
dan ada jugak ayat-ayat yang dah lapuk dan tak relaven lansung.
tapi baik lagi ayat-ayat bunga macam tu..
dari korang bagi ayat-ayat yang memijak-mijak maruah kami.

ada jenis lelaki yang akan merajuk untuk tarik perhatian..itu tektik atuk aku dulu.
aku kenal orang jenis suka merengek nie, sebab ex aku dulu macam tu la.
tapi yang kelaka bukan kantoi ngan aku, tapi dengan kawan aku.
gurl yang dia ayat cita dekat kawan aku, no wonder la my friend pun tak suka u..

lelaki yang aku tak tahan sekali bile kite buat baik dia pijak kepala.
bila dah baik mula la dia hilang respect dekat kita and kata yang bukan-bukan.
so aku abek kesimpulan, kita tegur dorang and biar dorang pilih jalan yang dorang suka.
tapi cara aku tegur sekarang nie memang sangat lembut la..

contohnya :
lelaki sekarng ramai yang gatal-gatal gile, ayat lucah-lucah!
bila lelaki kata nak sentuh2 kita.
"maaf ye awak, tapi saya nie perempuan, islam pulak tu. saya tak berminat."

lelaki guna islam untuk mempengaruhi sebab tau gadis sume kan nak menuju Al-Jannah.
bila lelaki kata nak bt sesuatu demi allah untuk kita.
"alhamdulillah, insyaallah awk."

so senang kan nak ckp secare halus untuk biar mereka faham.sekian..

August 08, 2012

Sweet Kan? Kan? Kan?

Girl
kenapa awk selalu update nama saya kat wall Facebook awk ?
 
Boy
sebab dia suruh saya tulis What's On My Mind, so awklah yg ada. 
 
^^

August 06, 2012

Bf wanabe..answer dis question oke.


Hye gurls ask this questions to you hubby, bf, crush..and,
Hye guys plz do answer this question to know who'r your perfect match.


1. What's your perfect kiss?
2. What's your perfect date?
3. What's your perfect girl?
4. If you could take your girlfriend anywhere in the world, where would you go and why?
5. Is it ever okay to cheat? Why?
6. Whats the most thing you've ever been caught doing?
7. Do you like girls who make the first move?
8. What are some nicknames you'd like your girlfriend to call you?
9. What are nicknames you'd call your girlfriend?
10. Whats the farthest you've gone not in a relationship?
11. Whats the farthest you've gone in a relationship?
12. Whats your dream future? (house, car, kids, girl, pets, etc.)
13. What was your first impression of me?
14. What kind of relationship are you looking for?
15. Whats the biggest turn off in a girl?
16. Whats the biggest turn on?
17. What would you rather be called? (cute, hot, sexy, attractive, etc.)
18. What is love at first sight to you? Do you believe in it?
19. Do you honestly think you have a good body?
20. What do you think is your best feature?
21. What do you think is a girls best feature?
22. What would you do for a romantic anniversary?
23. Where is your favorite place to be kissed? (lips, nose, cheek, forehead, etc)
24. Where is your favorite place to be touched?
25. Describe your self in 3 words
26. Describe me in 3 words
27. Would you ever consider us as anything more than friends?
28. whats your favorite thing about me
29. if you could date anyone famous who would it be? and why?
 
after that, asked them if they are thinking about you when they answer that question, 
and if they had say about you in seven questions, then you are mean together..xoxo

Hilangkan Segalanya


 Sudah cukup hatiku dilukai
sekian lama rasa tak dihargai
sampai bila harus aku menanti
saat indah setelah dikau pergi

Inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

Hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

Hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

Hilangkanlah segalanya

Ku menanti saat sinar mentari
ku menanti cahaya dalam hati
inginku gapai bintang yang gemerlapan
agar terang jiwa yang kegelapan

Inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

Hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

Hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

Hilangkanlah segalanya
 
Hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

Hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

Hilangkanlah segalanya

Perempuan memang setia

perempuan diciptakan memang setia.
kami tak tamak, dan kami tak curang.
kami cuma mencari pemunya tulang rusuk sedia ada.
dan sebab tu selalu kami kerap tersalah orang.
tapi kami cepat sedah dan beredar.

siapa kata perempuan tak setia?
bila ada bf, kami akan report setiap perbuatan kami.
sampaikan berak pun kami bawak hp dalam jamban.

siapa kata perempuan tak setia?
bila ada je lelaki cakap "HI",
dengan pantasnya kami reply "I ade BF"..

siapa kata perempuan tak setia?
bila kawan kata hang out jom..
kami akan kata, nanti la tanya bf aku dulu.

siapa kata perempuan tak setia?
bila nampak bf kami bodoh kantoi curang,
kami balik umah nagis-nagis je. xpernah kami pun bodoh nak curang.

siapa kata perempuan tak setia?
bila kami nak shopping, kami sentiase teringat bf kata simpan duwet nak kawen.
padahal yang sepatutnya kene bagi mas kawin tu bf kami.

so betul ke korang lelaki rasa kami tak cukup setia?

August 03, 2012

Hey..He is my EX, do respect plz!

Hye Hye Hye...
Gadis dan Teruna..

currently i listen too zee avi song..
ya teringat pada ex bf.!! eh..bukan terpikir je..
oh no..what? ape ke ayat yang terbaek..
forget it!!

mari teruskan kembali,
pernah tak korang semua ada seseorang yang bernama EX.
Ex nie klu ikut i la, i maksudkan expired.
Dunno la uols sume punye tanggapan pada Ex.
n terpulang la..tak penting pun. titik noktah.

Tapi yang jadi pentingnye,
bile kite selalu kene kaitkan dengan Ex kite nie.
kita akan rasa...rasa apa ya? Sebal..Bebal..Kebal..kan??
Selalunya orang yang kenal dengan kita la yang akan mengaitkan kita.
Family Friend etc.puffff

Pernah tak uols yang awesame kene macam nie.
ye la kite tentu takkan buat dekat orang,
sebab kitakan awesome!! hah GET ITS?
sukenye aku berteka teki hari nie..

So mari i bagi uols sume pahami betapa terdesak keadaan i.

korang jalan-jalan shopg with ur bff.
then suddenly nampak satu baju..

kawan 1 : wah cantik la uols..
diri uols : aah la.. nk belikan jantan u ke?
kawan 1 : aah la, mesti die tampan, kacak bergaye bla bla bla...
kawan 2 : but i rase macam pernah nampak la dis shirt..hurm..
kawan 1 : hah.. kan baju nie ali(bukan nama sebenar) pernah pakai.!
kawan 2 : ha..patut i pernah nampak..xyah la beli u.
kawan 1 : memang xnk beli pun..nti jantan i npak cam ali pulak, pendek!! bf u la dlu..euuuw....
diri uols  : senyum kelat..

tapi cerita tu i reka je..
i kene reka, kalau tidak nanti ade terasa pulop.
but trust me..
keadaan realiti akan jadi lebih kejam. 
percayalah -_-!!!!!!
kejam sikit ke kejam lebih ke,
persoalannya..

1) kenapa kawan uols masih lagi nak kaitkan u ngn ur Ex.
2) kenapa kawan uols tak boleh respect ur Ex, n diri uols sendiri.

sedangkan kalau la bukan Ex pun, tapi suami uols..
boleh ke kalau kite nak tetapkan seseorang jadi perfect.
hey comon la, bukak minda sikit..
jangan la nak babitkan orang lain.

kalau ikutkan hati..i nak jerit je :

"woi bingai, aku dengan die dah break la..kau tak tengok status aku kat fb ke ape?"
"and memang la die pendek, tapi bf kau boroi+hitam+ketot. fullstop!."

Lagipun do respect for other person kan ke lagi mulia..
takyah nak noda hitam sangat la hati tu..
Sekian.!

August 02, 2012

Lekaku

BismillahHirRahmanNirRahim

Aku adalah manusia biasa, manusia yang mudah lupa.
tidak kurang dengan lekanya aku..
setiap yang bernyawa pastinya mahukan yang terbaik.
tapi siapa yang tahu apa sebenarnya yang terbaik bagi kita?

rasa pada hati.....
terasa ingin aku jeritkan.
juga ingin ku tangiskan.
tapi persoalannya, pada siapa?

Dalam setiap sujudku..
ada aku titipkan doa.
semoga DIA mengabulkan.
Sesungguhnya Dia Yang Maha Mengetahui.

Ya Al-Alim


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...