every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

July 30, 2012

Questions to ask your self.


1. Why not me?
2. Am I nice?
3. Am I doing what I really want to do?
4. What am I grateful for?
5. What’s missing in my life?
6. Am I honest?
7. Do I listen to others?
8. Do I work hard?
9. Do I help others?
10. What do I need to change about myself?
11. Have I hurt others?
12. Do I complain?
13. What’s next for me?
14. Do I have fun?
15. Have I seized opportunities?
16. Do I care about others?
17. Do I spend enough time with my family?
18. Am I open-minded?
19. Have I seen enough of the world?
20. Do I judge others?
21. Do I take risks?
22. What is my purpose?
23. What is my biggest fear?
24. How can I conquer that fear?
25. Do I thank people enough?
26. Am I successful?
27. What am I ashamed of?
28. Do I annoy others?
29. What are my dreams?
30. Am I positive?
31. Am I negative?
32. Is there an afterlife?
33. Does everything happen for a reason?
34. What can I do to change the world?
35. What is the most foolish thing I’ve ever done?
36. Am I cheap?
37. Am I greedy?
38. Who do I love?
39. Who do I want to meet?
40. Where do I want to go?
41. What am I most proud of?
42. Do I care what others think about me?
43. What are my talents?
44. Do I utilize those talents?
45. What makes me happy?
46. What makes me sad?
47. What makes me angry?
48. Am I satisfied with my appearance?
49. Am I healthy?
50. What was the toughest time in my life?
51. What was the easiest time in my life?
52. Am I selfish?
53. What was the craziest thing I did?
54. What is the craziest thing I want to do?
55. Do I procrastinate?
56. What is my greatest regret?
57. What has had the greatest impact on my life?
58. Who has had the greatest impact on my life?
59. Do I stand up for myself?
60. Have I settled for mediocrity?
61. Do I hold grudges?
62. Do I read enough?
63. Do I listen to my heart?
64. Do I donate enough to the less fortunate?
65. Do I pray only when I want something?
66. Do I constantly dwell on the past?
67. Do I let other people’s negativity affect me?
68. Do I forgive myself?
69. When I help someone do I think “What’s in it for me”?
70. Am I aware that someone always has it worse than me?
71. Do I smile more than I frown?
72. Do I surround myself with good people?
73. Do I take time out for myself?
74. Do I ask enough questions?
75. What other questions do I have?

Kisah Aku


Hi Hi Hi..
Assalamualaikum semua..
Dah terlalu lama tak menulis dengan panjang berjuraikan.
Kadang-kadang takut nak berkongsi sebab ada je yang memerhati.
Bukan apa, takut nanti boleh disalaherti
Ape pun, sekarang aku nak berkongsi rahsia hati..
Sebab banyak yang merindui.
Eh??
____________________________________________________________________

Perubahan demi perubahan aku cuba lakukan sekarang.
Alhamdulillah. Allah Maha Besar, Dia Mengetahui Yang Terbaik Bagiku.
Sebetulnya perubahan aku takde pun sebesar mana..
Masih lagi aku bernama Nadia.
Mungkin orang sekeliling pun tak akan pernah nampak apa perubahannya.
Sebab perubahan aku bukan hanya dari fizikal semata-mata.
____________________________________________________________________

Pengalaman hidup aku banyak mengajar aku supaya menjadi lebih dewasa.
Atau dalam kata lain, "take its easy"
Ye, bagi aku bila kau katakan diri kau dewasa..
Kau harus kenal apa itu maknanya dewasa.
Ianya bukan sekadar umur yang silih berganti setiap tahun.
Bukan juga bila kau dah mampu punyai anak atau harta.
Dewasa itu, bila kau mampu bertenang dengan segala masalah yang menghambat.
Tipu la kalau seseorang itu mengatakan yang dia tak punya masalah.
Dan jika air mata kau mengalir dek kerana derita yang ditangung,
hye itu normal, bahkan kalau kau ingin menjerit. jeritkan saja!
Tapi masalahnya bukan kau, tapi aku...
____________________________________________________________________

Allah Maha Besar.. Dia mengetahui yang terbaik bagiku.
Dia tahu aku mampu menghadapi lagi dugaan.
Maka diujinya lagi diriku..

Malam tadi, ke klinik membawa si kecik yang muntah-muntah.
Bertemu si dia yang pernah bertahta dihati.
Ya, memang mudah untuk pura-pura tidak menyedari.
Tapi bagaimana dengan di dalam hati ?
Perlukah aku menidakkan bagi menjaga hati.

____________________________________________________________________

Selalu aku dengarkan kata-kata yang menjaga hati.
tapi kata-kata cumalah kata-kata, tidak pernah berubah.
lalu aku mengerti, kata-kata hanya satu pengucapan.
tapi sampai bila? aku tak mahu berpegang hanya dengan kata-kata.
lebih-lebih bila kata-kata cuma hanya bayangan.
_____________________________________________________________________

Pernah dulu, aku punyai impian..
Tapi impian aku hancur dan berkecai..
Lalu, aku sandarkan pula pada harapan,
Tapi harapan aku layu lalu berguguran..

makanya.. untuk hidup yang akan datang,
aku hanya mampu berdoa, redha dan tawakal.

Nadia Amat

July 26, 2012

Lets answer this question guys







1. how old are you?
24 after September coming

2. are you single?
Yes, I am waiting for someone that deserve me.

3. at what age do you think you'll get married?
Anytime, if Allah said it’s the time then I will.

4. do you think you'll marry the person you are with now?
I am with nobody right now..haha

5. if not, who do you want to marry?
Someone that can love me like I love him
Someone that can treat me like I treat him
Someone that can see my weakness, and said it is beauty of me.

6. who will be your bridesmaid & bestman?
My baby ofcause..Danish.!

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?
I love beach, but maybe I had to make it at garden.
Traditional? yes but not using my money. haha

8. where do you plan to go on honeymoon?
Makkah, Insyaallah. 

9. how many guests do you think you'll invite?
-I will choose less people. I just want a small party..

10. will that include your exes?
Sure if he not mind to come..

11. how many layers of cake do you want?
1 or 10 layers..hurm, that is not a big thing.

12. when do you want to get married, morning or evening?
I prefer at night, maybe we can use candle. How romantic..

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding.
Something that meaningful for me n him.

14. ur wedding colour theme?
I am sure I need white colour, plus with the other colour that I haven’t choose yet.

15. do you prefer fine dining or just normal spoon&fork?knife?
Fine dining plz..

16. champagne or red wine?
No for both.

17. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
After 1 week..

18. money or household items?
Both, married is about sharing everytg. So its not just about “me”, its about “we”.

19. how many kids would you like to have?
4..boy girl boy girl..

20. will you record your honeymoon in DVD/CD?
Hey, its so personal.!

21. ur dream present fr0m ur future husband/wife?
Me, (^_^)

July 24, 2012

Sahabat


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka

setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh



Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku



Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku



Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu



Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku



Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku



Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku



Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku



Sahabatku.

BFF i love you and thanks. 

persoalan


How would it be if i marry him
???
^^

July 19, 2012

Saya Mempunyai Masalah...

Malas untuk kemas bilik.
Malas untuk basuh baju..
Malas untuk kemas baju..
Malas untuk bekerja..
Malas untuk belajar..

tp masalah besar bila

Malas untuk buat asgment..

Arrrgggghhhhhhh..Stress mak macam nie nyah!

July 18, 2012

July 16, 2012

Rename

Rasanya nak buat new blog la..
Sokong tak?

July 11, 2012

Tips

Sebelom g untuk shopping,
buat list apa yang perlu dibeli.
N make sure,
hanya beli barangan yang berada dalam list berkenaan.

p/ s : aku sendiri pun tak dapat ikut tips nie. ya im shopaholic..kbai

Choose


Dear,

If u love me..
there wouldn't even be an option.

:)

July 10, 2012

Habit

1) makan ais.
2) salah ejaan.
3) berangan.

July 09, 2012

Rase nak JERIT!

Arrrrrrrrrggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

Kenapa nak macam nie.?
badan tak selesa..
suara serak..
hidung berhingus..
tekak perit..

dan selepas tu, aku ingatkan diri.. sakit itu penghapus dosa-dosa kecil.

muntah pulak buat aku menangis..?? :'(

July 05, 2012

Jodoh antara Kau dan Aku


Semalam kita berkenalan,
kau adalah jodoh ku dan aku adalah jodohmu.

Hari ini kita tidak lagi bersama,
kau bukan lagi jodoh ku dan aku bukan lagi jodohmu.

Tapi andai satu hari nanti,
kau dan aku dapat mengerti tentang lara.
kau dan aku dapat berkongsi tentang duka.

saat kau dan aku mampu bersama menempuh selut pantai,
untuk saat kau dan aku sampai ke tepian yang damai.

di waku itu, kau tertulis adalah jodohku.

Tips


Bawah mata sembab?
Sila ambil uncang teh.. buat la air teh. jangan malas.!
dan uncang yang dah guna tu boleh la letak dekat mata.
dalam 10minit pun jadilah.. ini dapat merelexkan mata anda.

Tapi aku pun malas buat,
10min rase macam sepuluh tahun je..
sebab tu mata aku macam panda.
eh? Panda comey kan? haha..kbai.

NEW of MIDA

Hye Ho....

Today nak cerita sikit la pasal my new office..
tukar kerja? Oh, never ever!!
I LOVE MIDA..


Haha..bukan apa, sebelum nie cukup sibuk warga MIDA semua bertungkus lumus untuk menjayakan launching untuk bangunan baru dan logo baru mida.. we all dah mula mengunakan bangunan baru dari akhir bulan Feb kalau tak silap aku la.. Tapi sekarang baru nak dirasmikan, tggu PM free..hehe. so pada 3/7/2012 maka Najib pun datang la untuk rasmikan. Dia ada puji koir MIDA.. menyesal pulak meninggalkan kumpulan koir yang aku rindui tu. cewah. Tapi, kerana masa yang tidak merestui hubungan kami, maka aku menarik diri dengan cara yang tak officially. Blah je, and tak datang traning. SO SWEET KAN? haktui.!

Mase Pre-Launch, we all ada macam-macam aktiviti la. Seperti kebiasaannya pada orang MIDA. Dorang buat Early Bird, mean makan-makan pagi. Then, buat macam treasure hunt tapi dalam bangunan nie je la, tu pun letih kutkan. bangunan nie kan kene tukar-tukar lif. Then ada pertandingan Speak Ur Mind. Then kami ada bt Flash Mob.. Sungguh letih traningnye. So aku bertahan bape hari je, sebab balik umah je gelap segelap yang boleh. And aku pulak jenis orangnye yang tak boleh tak cukup tito..hehe.

And that all je la.. Penat pulak aku nak citer bebanyak, sebenarnya aku nak tayang baju MIDA je..
So jom layankan je.! hehe.

 
 

 
 Oh!! Nie melawat orang sakit selepas tu. Kbai.


Saya belajar sesuatu

Saya belajar melupakan seseorang yang melupakan saya..
Saya belajar berhenti mencintai seseorang yang tidak mencintai saya..
Saya belajar memaafkan seseorang yang menyakiti saya..

:) Terima kasih Allah, kerna kau berikan aku waktu untuk terus belajar...

July 01, 2012

Awak dah kenapa nie?

A : Mak saya tanya kenapa awak tak datang kenduri kakak saya tadi.
N : Oh, sorry.. saya ada hal kene buat tadi.
A : Oke.. Nanti saya bagi tau mak saya macam tu.
N : Tlg kirim salam dekat mak awak and say congrat to your sista.
A : Kirim salam sendiri.
N : Eh? Oke.
A : Oke. Bagus. Kbai.
N : Awak dah kenapa nie?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...