every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

October 27, 2010

sang penyewa

Agk lame gak kan aku tak menulis kat sini...sibuk sikit la.. nak settlekan banyak benda. banyak yang nak kene pikirkan untuk hidup nieh, family.. kawan.. masa depan, masa lampau...kewangan, kerjaya...hiss. terus pening aku rase. Pasnieh, aku kene la g keje sendiri balek.. pening ke, sesak or tak.. tpakse gak mengadap bab dah xde kak lynn yang nak antakan lagi. pastu satu lagi hal pulak nak kene carik orang laen pulak sewa umah aku.. kang sape pulang yang nak bayar loan kat bank yang menimbun lagi tu.hehe.. pasnieh, agak jauh gak la aku nak g umah kak lynn. klu dh bosan-bosan susah la aku nak ajak dieh kuar bab kuaters dieh kt jalan duta. mmg malas la aku nak g sane slalu-slalu sangat kan. takpe la, moge dieh hapy la kat sane kan.. hurm, umah aku mybe akan ade budak bujang yang sewa.. lelaki, so kemungkinan besar aku tak lagi la jejakkan kaki kat umah tu. kang kene tangkap khalwat la pulak.. yang akan menyewa tu empat orang. sorang dari negeri sembilan, sorang terenganu n due orang dari kelantan. hope tak susah la dorang nak bayar duwet rumah eh.. kang tak pasal-pasal pening pulak pale aku nak kene mintak tiap-tiap bulan.yang aku paling taknak klu umah rosak pulak nanti.. bab banyak gak la kuar duwet ritu tukar pintu sume.. so aku hope sume yang terbaek je...

p/s : nak korek-korek duwet beli hp baru la.. xperia asek meragam je, semalam dieh jatuh agak kuat la. terus dieh merajuk xmoh touch screen lagi. wawawakkkk. salah ke aku??

October 19, 2010

Kalau Cinta

Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

Kalau Berpacaran

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi yang terlarang

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman


Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman



Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga ha ha ha
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman


Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
bertambah sayang (nanti konfirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)

October 14, 2010

Working Hour

Betul-betul cam cilake la ari nieh...

ngan meeting-meeting yang berderet..
ngan visitor-visitor yang banyak perangai..
ngan bos-bos yang cam tah pape-pape je..
ngan officer-officer yang mulut cam cibai..
ngan kakak-kakak yang nak menyuruh itu ini..
ngan staff-staff yang membosankan hari..
ngan aku yang asek blur pade semua..

so di iktirafkan aku, hari paling moody...

M.O.T.H.E.R.


minggu nieh aku teramat-amat letih n sangat tak larat. dat da reason y aku jadik camnie kut... mara-mara padahal bende kecik je.. aku tak sengaje nak buat mak tersinggung sampai cakap camtu sume.. malam semalam pas tengok cinta kirana mak ajk g abek intan at rumah kak erie. then nak g makan cheese nan sekali... intan mengidam-idam nak makan. tp dieh taknak mam kt taqwa depan.. okey fine... aku pun bawak la. dalam kul 8.30 camtu we all gerak dari umah.. abek intan n terus g sharizma. then after makan-makan mak nak g pulak umah kak watie.. nk cakap sal tanah dieh yang xbape nak settle lagi tu... katenye. aku pun hantar kan la... after borak-borak we all pun balek, aku tinggalkan kete aku n bawak kete brother in law aku coz nak suh dieh tolong check kete aku yang asek buat perangai tu je.. dah nak sampai agak-agak dekat jgk la ngan umah, bawu mak nak tanye mane makanan beli bungkus untuk along tadi.. then intan cakap takde kat dieh. mmg nak cakap kat aku tak mungkin la.. aku bz ngan danish n nak bawak kete lagi bagai.. pastu rupenyer tinggal dalam kete aku.. n yang bestnye mak suh aku pusing balek abek bab along tak makan lagi.. mmg la aku penat n dah ngatok, tak cam dah pukul 11 pulak mase tu. aku cakap la suh je along beli makan kat taqwa depan, tak pun kedai makan bersepah kut depan umah. mak cakap taknak. cam ape tah suh aku pusing balik. n bab aku dah ngantok n sangat letih, aku pun bawak la laju sikit. n mmg care aku protes la sebenarnyer.. mak terase n pastu dieh cakap kalau aku tak ikhlas turunkan je dieh kat tepi. mmg terus aku tersentak la... bukan tak ikhlas tapi anak mak yang sorang tu dah umur40++, dah kawen n anak berderet-deret lagi. takkan makan pun nak suh orang hidang depan mate. selalu sangat kut camtu. yang anak dieh si intan tu pulak, tak leh ke dieh ingat makanan orang dah beli tuk bapak die, tak boleh ke ko pegang je makanan tu. kenape la bengap sangat asik tinggalkan barang kat sane sini.?? tapi nak dipendekkan cerite aku tau mmg mak salahkan aku untuk semuanya..

maaflah :'(( mak

October 11, 2010

hary kebangkitan semula

hari minggu yang sibuk... tu je la yang leh aku katekan ngan hari cuty aku... act bkn la bz yang sangat-sangat, tapi sibuk la bab aku mengemas bilik yang cam ape dh tuh. rasenye mau kut dua bulan aku tak mengemas bilik, basuh baju sume... bukan ape, aku dalam mood lazy je mase tu... now im back, n bilik pun xkan berselerak lagi. aku aleh-aleh barang sume so mmg sangat penat la.. n balek nieh baru nak pasang katil balek. semalam mmg xsempat la.. bab aku mmg dh tito mati tak ingat punye.. hehe

xoxo

October 05, 2010

Letter from heart

Mama Danish
No 09,
Jalan Hati Kecil,
77000 Batu Kerikel,
Awan Kelabu, Kebahagian.
___________________

Papa Danish
No 11,
Jalan Mata Ke Hati,
11000 Delima Hambar,
Menanti Harapan, Hampa.



Dear Papa Danish,
PENYATAAN DAN PERTANYAAN HATI KE HATI
________________________________________

Dengan hormatnya mama danish merujuk perkara diatas. Papa danish, mama danish sendiri tidak mengetahui mengapa mama danish kerap kali mengingati papa danish. Mungkinkah kerana mama danish amat membenci papa danish atau kerana mama danish masih mengharapkan janji-janji papa danish dahulu.

  1. Untuk pengetahuan papa danish juga, mama danish sendiri tidak mengetahui apa yang tersirat dalam hati dan fikiran mama danish. Sejak mendapat msg di laman sosial yang papa danish tinggalkan, mama danish asyik memikirkan mengenai papa danish. Adakah tindakan mama danish ini waras dan perlu? Atau salahkan perbuatan mama danish itu kerana tidak sepatutnya mama danish mengingati lagi masa-masa lampau yang telah berlalu.
  2. Mama danish akui mama danish buntu dan tidak tahu apa yang patut dilakukan lagi. Tahukah papa danish, hati mama danish bagai ditikam-tikam dengan segala perbuatan papa danish. Ya, sememangnya mama danish amat memahami perangai dan tingkah laku papa danish. Dan oleh sebab itu jugalah, mama danish mendiamkan diri dan berpura-pura tidak mengetahui apa-apa apabila papa danish mengatakan sesuatu yang dusta.
  3. Di sini mama danish ingin menanyakan, adakah papa danish merasakan sesuatu kekurangan pada mama danish atau adakah mama danish pernah telanjur bicara atau perbuatan pada papa danish hingga akhirnya perhubungan ini menjadi retak menanti belah. Andai papa danish cuba untuk mendalami hati dan perasaan mama danish, papa danish akan tahu yang papa danish pernah bertahta di hati mama danish. Tapi mungkin tahta itu takkan kembali lagi pada papa danish atau sesiapa pun kerna tahta itu telah mama danish singkirkan bersama-sama suka duka yang papa berikan.
  4. Papa danish jika ada sekelumit rasa sayang dari papa danish untuk hubungan kita dulu, mama ucapkan ribuan terima kasih dan itu tidak akan mama danish lupakan. Papa danish, mama danish ingin mengundurkan diri dahulu sebelum kekuatan mama danish hilang. Sekian dahulu, segala kerjasama dan ingatan papa danish didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Yang Pernah Berhubungan,
MAMA DANISH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...