every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

March 27, 2012

Isn't it kind of silly to think that tearing someone else down builds you up?

Maaf saya tak BODOH.

Hye kawan-kawan.. apa kabar semua..
oh ya, kasarkan bahasa saya diatas..
tapi itu la ayat yang terbaik untuk digunakan.
pernah tak kawan-kawan rasa..
seseorang tu cuba untuk mempermainkan kita.
oh silap. bukan cuba. tapi memang mempermainkan kita.

so apa patut kita lakukan..
a) patut ke kita marah sebab dipermainkan.
b) patut kita cakap pada dia..yang kita tau dia permainkan kita.
c) patut kita sedih, sebab si dia cuba buat macam tu.
d) patut ke lebih baek kita buat tak tau je.

so ape pendapat korang yang pernah menghadapi?
macam sy kan, sy nak kene kan orang tu balik..
bukan berdendam.. tapi biar same-same rasa..
baru fair kan.. :D


March 25, 2012

perempuan adalah mangsa keadaan

hye sume hot ladies n dumb guy...

tetibe je hari nie nk berceramah pasal entry kat atas tu. oke tak yah la buat-buat tanya pasal apa.! padahal bukan tetibe tapi aku rasa baru je jadi mangsa keadaan dari kerana perbuatan lelaki durjana.. cewah.. ayat aku dah bertambah sastera kan. belajar dari korang sume jgk la. asek jiwang-jiwang jer.

Oke. sebagai perempuan, korang pikir sendiri la.. pernah tak korang jadi mangsa keadaan lelaki nie? NO NO NO...jangan cakap tak pernah..! setiap orang pernah melaluinya, cume antara sedar or tak je.. macam aku sendiri, aku jadi mangsa sebab cinta.. biasa la cinta kan buta. so jangan salahkan aku bila aku bercinta je aku jadi buta.. kalau buta je takpe gak. nie aku jadi tuli sekali. what the fake kan?

Banyak faktor kut kita boleh jadi mangsa dendorang nie. Cinta, Duwet, Kerjaya, Kekeluargaan, tengok aku dah kuarkan ayat dewan bahasa nie sekarang, or bahasa glamournye Happy Family At Home.haha. and banyak lagi la..korang boleh pikirkan sendiri kan..

Tapi masalahnya macam mana nak tau kita jadi mangsa lelaki-lelaki dayus nie sume? takkan la dorang nak cakap kat kita "awk saya nak gunakan awak nie, saya main-mainkan awak k"..perh, memey tak la kan! so kita suma sebagai gadis-gadis comel..haruslah paham-paham n sedar-sedar diri sendiri ye..

memang tak sume jantan nie durjana semata.. memang ada yang baek macam Zahiril Adzim tu, dah la baek + muke pun cute + populor gitu.. tapi korang mesti ingat.. die tu dah jadi laki orang. so korang tak boleh lagi idam-idam kan dia. Zack Zukhairi pun boleh tahan gentelman nye.. tp tu la, dah berpunye pulak.. walau tak kawen lagi tp kita-kita nie sebagai gadis yg sopan santun tak patut la ambik hak orang kan.. so tinggal la sorang je lelaki baek yang belum berpunya macam Aziz Hazmi..eh, betul ke die nie single mingle.. ke aku je yang rase die macam tu..haha. whateva, peratusan untuk korang berjumpe lelaki-lelaki baek nie adalah 1 dalam 100... so rasenye boleh idak nak jumpe??

p/s : entry ini ditulis pada 23 March 2012 bersamaan hari jumaat di waktu hati saya membara-bara.. but now....? uwaaawaaaaaa.........

Anniversary wish from him..

He wish me lg.. masuk pagi td. dah yg ke-3 kali...
die kata kalau la sy boleh kawal diri and tak meroyan je..
sepatutnya semalam adalah hari bertunang kami.. si dia kata itu yg nak dia buat.
die masih sayang kan sy and danish.. die tunggu utk sy katekan bende yg same.
die tunggu tp sy takde katakan apa-apa.. mgkin saya lupe atau sy dh ada yg lain.

mcm mana saya nak berkata-kata bila semuanya berkaitan si dia?
oh..ya allah.. kenapa benda-benda tak sepatutnya saya tahu sekarang..
memang tak seteruk mana.. sy pernah tahu yg lebih teruk pasal dia..
tp kenapa perasaan sy macam nie.. itu semua masa lepas dia..
betul ke sy pentingkan diri..?
sy nak dia terima sy seadanya tp bila pada dia..sy xmampu..

i love you to b..:'(

March 24, 2012

Happy First Anniversary Hubby..
Thanks 4 everything that you have done..
Will love you until end of my life.

I sorry for all my mistake..:')


"In another life  I would be your girl  We keep all our promises  Be us against the world  "

March 23, 2012

notes

If you start to miss me,
remember.. I didnt walk away,

YOU LET ME GO

March 22, 2012

our feeling..

kadang-kadang kita berlari..
berlari tanpa tahu dari siapa atau apa..

kadang-kadang kita menangis..
menangis tanpa tahu kerna siapa atau mengapa.

kadang-kadang kita lemah..
lemah tampa tahu sebab siapa atau kenapa.

March 20, 2012

Motivation


There
is
only
one
person
who
could
ever
make
you
happy, 
and
that
person
is
YOU. 

March 16, 2012

salah ke kalau.....

kita berkawan dan berbaik semula dengan bekas kekasih kita?
bukan dalam islam sendiri kata,
kita tak patut tidak bertegur sapa paling lama pun 3 hari..
so betul or salah keputusan yang telah dibuat ini.
tapi saya tak kata yang kita perlu seperti dahulu kala..
saya tak nak msg tak henti.. lapor diri seperti dahulu.
memandangkan kita bukan lagi kekasih.
kita perlukan ruang untuk diri sendiri bukan??

March 13, 2012

motivasi diri

You've gotta dance like there's nobody watching, 
Love like you'll never be hurt, 
Sing like there's nobody listening, 
And live like it's heaven on earth. 

-William W. Purkey-

March 12, 2012

i love you






Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you



March 11, 2012

perihat ex bf..

Salam semua, boleh berikan pendapat tak kawan-kawan?
apa ye patut kita lakukan jika ex bf kita still moroyan-royan.
kalau tak membabitkan kita and meroyan dekat diri sendiri, rasanya its fine.
but kalau sampai menganggu kita.. hantar email bagai la..
eh, apa semua tu.. sudah la, move on boleh..
yang kawan si ex kita pulak pun sama je meroyannya..
sibuk duk suh orang terima si dia kembali..cukup-cukup le..
letih oke...!!
tak pernah sekali pun saya nie, menganggu si dia. or kawan nya tu..
so kenapa ye, perlu dorang macam tu..itu perangai yang kebudak-budakkan..
kita tiada jodoh, dan saya menerima ketentuan ilahi.
saya tak salah kan dia, atau diri saya..
memaafkan masa lalu itu lebih baik dari berdendam.
maka teruskan lah hidup kita.. seperti yang tertulis sebagai takdir kita.

March 09, 2012

semuanya baru..

hye gadis setia dan jantan curang semua..
lama tak up date sudah kan??
bukan apa, bz dengan kehidupan baru..
banyak sangat yang dah berubah nie,
penat sesangat..tapi alhamdulillah..
boleh sesuaikan diri.. ye la,
aku pun orang yang senang untuk menyesuaikan diri.
ye dak? hehe

so apa yang baru nya??

saya dah bertukar ke opiz yang baru..
banyak kelebihan, dan banyak jugak kekurangannya.
tapi boleh dibaiki lagi. insyallah.
asalkan semua boleh menerima perubahan dengan positif.

saya dah belajar untuk menjadi student sebenar-benarnya.
ye dulu saya ada si dia yang sentiasa akan buat segalnya untuk saya.
sekarang saya dah mula join study group,
n sebenarnya.. takde la teruk mata..
you all doakan la saya berjaya. amin.

saya dah pun meneruskan kehidupan tanpa si dia.
mulanya takut, sebab saya bergantung pada dia selama nie.
lebih lagi, saya tak berkawan dengan sesiapa sejak bersama si dia.
tapi sekarang, saya dah ada kawan saya semula.
life saya yang dulu dan tak terkongkong atau rasa bersalah.
walau selalu jugak kawan si dia cuba untuk minta saya terima dia macam dulu.
tapi hati saya tetap. saya takkan berubah sebab saya tak bersalah.

Kenape saya pelik?

Why you can call me Mrs. Pelik..

1- Fav saya untuk makan ais. Yes kunyah-kunyah dalam mulut, ye itu paling sedap.
2 - saya suka cicah kentang goreng dalam ice cream.. sedap sungguh.
3 - saya perempuan yang kuat tito. saya boleh tido berhari-hari tanpa jaga.
4 - saya seorang yang tepati masa, tapi selalu je saya rushing buat sesuatu. pelik kan?
5 - saya akan menangis bile terlalu marah.
6 - saya suka ais, tp saya tak suka duduk dalam tempat yang terlalu sejuk.
7 - saya suka makan, tapi bila saya tiada mood. saya akan terlebih makan atau tidak makan sama sekali.
8 - saya seorang yang keras hati, tapi bile orang nasihat. itu akan terkesan di hati saya.
 9 - saya manja, tapi saya garang..
10 - saya akan bercakap dengan banyak, atau tidak bercakap sama sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...