every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 29, 2011

fairytale..

Nie la tema untuk dinner mida baru-baru ni..
FairyTale
tahun ni siap dari opiz je,
sebabnya hotel dekat bebenor dengan opiz tu ha.
make up by kak naz..dan rasanya saya suka cara dia.
mungkin lain kali pun akan minta dia yang make up lagi.
baju and kasut pulak pilihan saya and mr. pelik..

tapi tahun ni, macam biasa la..
tak cukup jugak kami bff semuanya..
azu cuti bersalin, and nory pulak mertua sakit.
cuma aku, dhea and lysa je yang ada.
takpa cuba untuk tahun depan untuk penuhkan meja ya.
:)

<3 the most..





march to april

Dulu sangat-sangat aku tunggu untuk march 2012..

kenapa? sebab aku nak buat semua masa tu..
aku tak kisah habis duit untuk hari tu..
walau bajet yang aku kira memang tersasar jauh dah..

segalanya dah dirancangkan..
barang kebanyakan pun dah beli..
cume tinggal tunggu masa itu sahaja..

tapi ada saja halanganya, dari awal-awal lagi.
apa masalahnya tak juga aku ketahui..
dulu.. ada saja tak kena..ada saja yang dibangkangkan..

rasanya tiada apa yang penting dari kemahuan yang empunya diri.
biarlah aku yang tentukan apa yang aku mahu.
tak semua orang sama kemahuannya bukan..?

"mungkin kau suka honda.
tapi aku mahukan mercedes.
tapi ada juga yang pakai audi r8.."

apa masalahnya?
ukur baju di badan sendiri..selagi mampu dan terdaya.
biarlah mengikut citarasa si empunya badan.

dan sekarang isunya, kelapangan orang lain.
apa masalah jikalau yang lain-lain tiada.
semuanya masih boleh diteruskan bukan?

yang penting adanya  si empunya diri sendiri.
tapi selepas ni masihkah ada si empunya diri 
atau dah terlewatkan untuk semuanya.

December 26, 2011

bajet..

biar betul bajet list yang aku buat nie..
kenapa bile beli..sumenye macam tak ikut je..?
baek xyah buat gitu..kau tau x byk lagi nak kene beli nie..
hai la duwet, makin banyak la kau mengalirkan..

December 23, 2011

PERGI SAJA..

terima kasih tuk luka yang kau beri
ku tak percaya kau telah begini
dulu kau menjadi malaikat di hati
sampai hati kau telah begini

berkali-kali kau katakan sendiri
kini ku telah benci, cintaku telah pergi
pergi saja kau pergi, tak usah kembali
percuma saja kini hanya mengundang perit

cukup tahu ku dirimu
cukup sakit ku rasakan kini

janji yang selaluku ingat tinggal mati
kau setia hingga ku kembali
berkali-kali kau katakan sendiri
kini ku telah benci, cintaku telah pergi

pergi saja kau pergi, tak usah kembali
percuma saja kini hanya mengundang perit
buang saja kau buang cinta yang kemarin
perasaan tak mungkin percayamu lagi

cukup tahu ku dirimu
cukup sakit ku rasakan kini

pergi saja kau pergi, tak usah kembali
percuma saja kini hanya mengundang perit
buang saja kau buang cinta yang kemarin
ohh percayamu lagi

tinggalkan saja diriku
semua kan percuma
cukup tahu ku dirimu
cukup sakit ku rasakan kini

December 19, 2011

update

bz sangat-sangat la sekarang nie.(sumpah tak tipu)
sory la untuk yang menanti latest update dari sinceritynaddystory..
akan mula menulis balik secepat yang mungkin..
banyak yang nak dikongsikan nie..

:)
kadang saya happy,
kadang saya sedih,
kadang saya marah,
kadang saya takda perasaan lagi..

December 12, 2011

kurus VS gemuk

hai semua gadis kurus dan teruna gemuk...
apa khabar anda untuk hari ini..
makin bertambah kurus atau gemuk..??

okeoke...jangan la fed up..
aku tau ramai orang sensitif topic kurus gemuk nie.
aku cukup memahami orang yang rasa diri tak sempurna,
sebab tak dapat badan yang ideal like me..haha.

lumrah manusia memang tak pernah puas dengan apa yang dah ada.
sapa yang kurus.. nak badan cubby2 kan..
kononnya..bile nak peluk sedap la..
then nampak berseri bile ada pipi yang comey lotey.
dan sapa yang gemuk pulak nak badan slim kerengga..
sebabnya semua model pun kurus..
lagi kalau kurus senang skit, baju sume pun boleh pakai..

KAN DAH KATA MANUSIA TAK PERNAH PUAS...!!! grrrrrrr

tapi ada jugak yang kata bila gemuk...bahagia la tu..
dan bila kurus tu tengah menanggung derita la apa lagi..
betul ke kawan-kawan semua?

macam tu aku kategori orang yang tak bahagia la ye?
sebab kurus aku nie makin lama makin tak dapat nak di bendung lagi dah..
tapi my Mr. Pelik sendiri cakap..
saya nie la penyebab yang dia kuat makan sekarang,
 sampai buncit comey sekarang..
nak lari masa futsal pun tak larat...hehe

bagi aku la..tak kisah la gemuk atau kurus..
itu tak dapat mengambarkan kita bahagia atau derita.
sebab setiap individu itu sendiri..
ada cara masing-masing untuk menunjukkan reaksi masing-masing.

contohnya,
ada gadis akan makan banyak-banyak bila gaduh dengan bf.
makan coklat berbakul-bakul, sebabnya nak hilangkan stress...
tapi
ada jugak gadis dia tak boleh nak makan or buat apa-apa pun bila gadus dengan bf..
takde selera nak makan sebabnya sentiasa ingatkan masalah.

so jangan la kita mentafsir seseorang tu dari bentu tubuhnya sahaja...
sebab tu semua tak bererti apa-apa..
ye la..ada orang gemuk sebab susah nak yayak la..
simpan lama sangat dalam badan...hehe

~me and my boyfriend~

nota : haty  sila la gemuk sikit wahai naddy amat... ^_^

December 02, 2011

Ombak Rindu sangat best..:)

betul kawan-kawan saya tak tipu..
berlarilah ke pawagam berdekatan untuk menyaksikannya sendiri..
huhu.. actually puas hati sangat-sangat semalam.
sebab dah cakap kat Mr. Pelik,nak tengok semalam..
sebabnya Ombak Rindu keluar 1/12..
tapi Mr. Pelik cakap nanti weekend la..
nak kejar tengok pun bukan ada pape..
hurm.. pastu, saya pun mengalah la..
sebab memang weekend pun boleh tengok macam selalu.

tapi seperti biasa, perasaan kurang puas hati saya semakin menebal-nebal.
balek keje tu we all terus g bayar duit kereta saya.
pastu saya pun pe lagi, memulakan la ayat-ayat cinta..
Mr. Pelik yang termakan dengan gula-gula yang saya kasi..terus la cek movie kul bape.
then memang bagus.. sebab ada pulak, n sempat we all nak g tengok.
so apa lagi.. terus saya cakap NAK!!!

sinopsis..

Izzah seorang gadis yatim piatu.. ibubapanya telah hilang di lautan, jesteru itu Izzah tinggal bersama makcik dan pakciknya yang kuat berhutang. Suatu hari pakciknya telah menipu Izzah mengatakan menyuruh Izzah bekerja dengan kawannya di Kuala Lumpur. Tetapi setelah sampai, pakciknya menjual Izzah kepada tauke kelab malam untuk dijadikan pelacur. Hariz pulak adalah client pertama Izzah. setelah Izzah merayu, Hariz bersetuju untuk membebaskan Izzah dari tauke dengan membeli Izzah pada harga tiga kali ganda. Hariz bercadang menjadikan Izzah sebagai perempuan simpanannya, tetapi atas permintaan Izzah..Hariz menikahinya secara rahsia.. Hariz jatuh hati pada kebaikan dan amat mencintai Izzah. tetapi, ibu Hariz.. telah memaksa Hariz untuk berkahwin dengan Mila, seorang pelakon popular. Dapatkah Izzah bahagia dengan kehadiran Mila?? :)

yang best hantaran kawen die.. JAM oke.. saling bertukar..
saya xleh macam dorang tu bab Mr. Pelik tak pakai jam.
baru je nak beli nanti sebab dapat baucer free..hehe.
yang penting g la tengok oke..sangat best. thumb up..

December 01, 2011

Di Atas Satu Cinta


jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu
apakah ku masih bisa terus melangkah
serpihan hidupku kan ku bangun di atas satu cinta

*
subhanallah aku mencintainya
subhanallah aku menyayanginya
dari ufuk timur ke barat
selalu dihatiku

repeat *

selalu dihatiku

repeat * (4x)

selalu dihatiku

semoga cinta yang aku ada berlandaskan jalan Allah, dan selamanya begitu. cinta yang tulus dan suci dari hati untuknya takkan hilang malah bertambah setiap kali aku bernafas. semoga akulah bidadari yang menemani hidupnya dunia dan akhirat nanti. amin..24/03/2011 until the end of time..

Kesepian

dimana kamu dimana, di sini, bukan
kemana kamu kemana, ke sini, bukan
katanya pergi sebentar, ternyata lama
tahukah aku sendiri menunggu kamu

reff:
jangan kau pergi lagi
aku tak mau sendiri
temani aku tuk sebentar saja
agar aku tak kesepian

katanya pergi sebentar, ternyata lama
tahukah aku sendiri menunggu kamu

reff2:
jangan janji-janji terus
aku tak mau kau bohong
temani aku tuk sebentar saja
agar aku tak kesepian

repeat reff

nota haty :
JANGAN JANJI-JANJI TERUS, AKU TAK MAU KAU BOHONG.....
(plz take note My Mr. Pelik)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...