every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

October 31, 2011

We have a deal, so plz forgive me.. :')



You forgive me for liking you too much,
And I'll forgive you for not liking me enough.

You forgive me for missing you so,
And I'll forgive you for being so cold.

You forgive me for the loud racing of my heart,
And I'll forgive you for not hearing it.

You forgive me for playing your games,
And I'll forgive you for toying with my emotions.

You forgive me for finding you so attractive,
And I'll forgive you for not noticing.

You forgive me for raising you up so high,
And I'll forgive you for bringing me down so low.

You forgive me for wanting to be with you,
And I'll forgive you for avoiding me.

You forgive me for being so pathetic,
And I'll forgive you for taking advantage of it.

You forgive me for not being able to let go,
And I'll forgive you for never having latched on.

You forgive me for having hopes and dreams,
And I'll forgive you for crushing them.

Forgiveness brings inner peace.
Do we have a deal?

It better for me to go

I know im not a perfect women,
You're broken heart,
I have tried to mend.
Instead i made you hurt and cry,
Maybe i should say goodbye.
Would it be better for me to go?
I asked you, and you said "NO".
Why say no when i hurt you so bad.
But believe in me, you're not the only one thats sad!
I made you hurt like mad,
If i left, would you be glad?
Deep in my heart,
I will always know,
I will love you always,
Even if i go!

October 27, 2011

kerenah (mengorat dari blog)

tempat : alam maya.
masa : suke ati korang la nak bila.
situasi : perbualan di MukaBuku.

jantan : 24.10pm akum.

jantan : 45.10pm hai awak..

jantan : 52.10pm salam, awak nak tanya sikit nie.. blog tu awk punya ke.?

betina : 54.10pm wkum salam. blog mana, n kenapa?

jantan : 54.20pm saya tanye blog tu awak punya ke? budak tu anak awk..bukan apa saya taknak la nanti kacau isteri orang. tapi awak ni comey lote. tak mungkin kut dah kawen.haha

betina : 54.30pm well. i memang wife orang pun. tetttttt.

for sure kan mesty gadis-gadis blogger nie slalu je kena ayat-ayat jantan tandus seperti situasi diatas. ye kalau dalam situasi aku la.. memang aku cakap je aku dah kawen, anak pulak 6. picca dalam blog tu pulak 20tahun lepas. ye la, siapa tahu kan.. suka hati la kalau kita nak letak picca lama pun. blog kita. siapa dorang untuk mengata-ngata. cewah..haha. untuk si jantan-jantan tandus pulak.. aku mintak plz la.. blog nie bukan fb ke fs ke. twitter or ym untuk korang mengayat. jual-jual saki baki ayat yang dah expired tu. eiii.. meluat betul!!

iklan dari tuan punya blog : jauhilah jantan tandus kerana akarnya juga haus. :)

sekian. selamat beramal kawan-kawan. k bye.

kerenah (suke nak cakap benda yang diri sendiri buat)

pernah tak korang alami situasi macam ni. orang tu pandai duk nak bercakap bum bang bum bang kat korang punye la nasihat berbagai-bagai. padahal, diri dieh sama je buatnya (hampeh). Woi-woi!! Ko cakap ngan chermin ke woi.. hakhak. gelak sikit depan chermin tengok muke ko la. ke ko nak ludah je kat muka ko tu..?

it's up to u bebeh..
ludah pun bagus jugak..
puaskan je hati ko.

oke la.. korang seriuz tak paham apa aku meraban sekarang nie? aku nampak macam seriuz stress time menaip entry nie? well. wtf aku nak stress untuk kerenah-kerenah jahaman macam nie. korang pun tau, siapa yang sedang bercakap depan chermin sekarang kan.. aku just tengah duk mengadap monitor nie je ha. haha. oke la, tak yah la aku nak bagi intro panjang mengurai sangat kan. t korang benci pulak. 

situasi 1

(semalam)

milah : dah-dah la kau menangis tu eton. ex bf kau memang dah tinggalkan kau pun. kau nangis pun bukan boleh buat di cium kaki kau balik. Dia dah tinggalkan kau. dari kau nangis meraung macam anak setan, baik lagi ko gi ambik air sembanyang, solat. tenangkan hati kau

eton : aku tau, aku just nak tunjuk frust tu yang aku nangis meraung-raung. sampai hati ex aku buat macam tu. tinggalkan aku bab aku makan kerepek pisang die je.

milah : lagi-lagi tu yang ko nak ungkitkan.. bosan la aku nak melayan kau ni.

(hari ini)

milah : eton..tolong la aku.. bf aku dah tinggalkan aku sebab aku makan kerepek pisang faverote die tu. apa aku nak buat nie. puas aku mintak maaf. aku siap dah ganti balek seguni kerepek pisang die. tapi die tetap taknak kat aku (sambil sedu sedan menangis).

eton : la.. yang kau makan kerepek pisang die buat apa? takpe la..takda jodoh tu.. ko sabar la.. tak moh tak moh nangis camnie lagi. ko bila nangis bertambah buruk macam beruk.

milah : tapi aku sayangkan dia sangat. sayang sangat-sangat. aku mati kalau takda dia.. (meraung)

eton : dah la..g ambil wuduk, ko g solat k... (cakap dalam hati ~lantak kau la)

situasi 2

kakak : kau nie kenapa nak bilik mak jugak. mak tu dah tua. patut kite bagi keselesaan dekat die. nie kau nak bilik dia pulak.

adeq : mak yang kasi. suke ati aku la..

kakak : mak cakap kat aku dia kecik ati ko nak bilik dia. ko bila orang tegur melenting. merajuk.

adeq : alah ko abek bilik aku sekali ngan bilik abah kau tak ingat pulak. kau tak pikir pulak keselesaan dia. ko tak pikir pulak kecik ati aku. sial!! (cakap dalam hati)


so dari situ kite dah dapat pengajaran yang selalunya kita hanya pandai bercakap dan tak pernah buat pun apa yang kita sendiri cakapkan tu. so sebelum korang nak nasihatkan or bercakap sesuatu.. sila la, tengok muka dalam chermin dulu.. jangan la, korang sibuk duk suruh orang lean pakai baju, tutup aurat.. padahal korang sendiri yang telanjang..

sekian.. selamat beramal. bui.

October 18, 2011

budak dilanggar yg tidak diendahkan.

mesti korang semua dah tau kan cerita hangat nie kat fb hari ini. sumpah aku mengucap panjang lepas tengok video tu ya.. dan tak dapat bayangkan kalau anak aku sendiri yang kena macam tu. mana la perikemanusiaan dorang dekat sana tu. ya aku tau semua jadi di China. tapi kite semua manusia kan, mana nilai-nilai kemanusiaan yang ada dalam diri sendiri. boleh je tengok macam anjing kena langgar. takda langsung rasa nak membantu? kalau anjing kena langgar pun aku kesian kut.. dan video tu nampak dengan jelas kenderaan yang melanggar tu kan.. bukan satu tapi dua.. where the human right? mana semua biro-biro yang menegakkan keadilan untuk kami semua.. sila la tampil. dan dapatkan keadilan untuk kes ini. now, menurut akbar dekat sana, budak tu masih dalam keadaan kritikal. tapi if dia boleh hidup pun, untuk apa semua tu.. tak mungkin dia akan sihat seperti sedia kala. hanya menambahkan kesakitan yang ada..

Ya Allah. tunjukkan jalan kebenaran pada kami semua umat-umat manusiamu..
Sesungguhnya kami semakin dekat dengan dunia akhir zaman (kiamat) Amin..

p/s : video tu korang boleh search kat youtube ya..taknak letak kat sini. sangat sadis.

October 17, 2011

bartatih kembali

ye...baru-baru nie saya jatuh.
lalu tersungkur.. dan saya akui..
amat susah untuk bangun kembali.
semuanya buat saya down.

dan semua yang jadik selepas tu..
jadikan saya bertambah lemah.

tapi, saya ada dia..
yang membantu.
juga, saya ada keluarga..
yang menyokong.
paling penting, saya ada Allah..
yang memberikan kekuatan kembali.

syukur.. dan sekarang saya sedang bangun.
belajar untuk bertatih lagi..
ya.. saya takkan berlari terus,
kerana saya tidak mahu jatuh lagi..
jadi terima kasih Allah, atas kehidupan yang kau berikan.

saya akan teruskan semuanya..
dan buat segala yang dah dirancangkan..

:) 

October 13, 2011

yes saya akui, saya kecik hati..

Wah!!!! pandai nye awak nie..
awak buat saya rasa down,
 mase saya memang tengah down..
macam sekarang nie kan?
haha.. bagus la awak nie.
suka sangat saya rasa camnie..
super duper down..yeh... THE BEST EVER..!

oh..tapi awak lupa barangkali..
saya pandai buat orang lain down jugak.
tapi bukan super duper..
but much more.. watch out bebeh..
u know that.. u buat i smile lebar sekarang nieh..
boi..

October 11, 2011

Hye Peniru..!! (senyum lebar :D)

happy sangat la saya ngan awak nie kawan. 
pufff...oke stop it. saya tipu ye..
boleh ke awak nie guna bahasa sendiri.
jangan la meniru-niru. rimas la saya..
saya tahu cara saya berbahasa and bercakap lain dari lain.
dan kadang kawan terikut.
tapi saya tak perlukan pantulan dari diri saya..!

oke nie bukan saya..awak boleh tiru dia..=D


HELLO..dont you have ur own originality?

upz, awak kata si dia suka meniru awak..
dan awak menyampah.
so sebagai ape saya nie rasa pulak ye..
.
.
.
.
.
tapi kan, ye ke si dia meniru awak..? ke dia tu meniru ....................
oke bye!

October 09, 2011

fuck

membuang duit, masa and tenaga aku kan..
buat apa la last paper exam baru kau nak cakap macam-macam.
baik dr awal-awal aku belaja je.
takde la membazir otak aku nak buat sume..
asgment, nk prepair utk quiz, presentation. study bla bla..
wtf... bile dah adakan masalah, kau berambus kan pagi nie?
terbaik!!! g JAHANAM la..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...