every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

September 29, 2011

Future Hubby...


saya...

ye saya sayang diri saya lebih dari saya sayangkan diri awak,
sebab awak bukan sayangkan diri saya seorang sahaja.

ye saya jaga diri saya lebih dari saya jaga diri awak,
sebab awak tak pernah jaga bila saya sakit jugak.

ye saya cinta diri saya lebih dari saya cintakan diri awak,
sebab awak penah ke kisah dengan cinta saya ini.

ye saya jaga hati saya lebih dari saya jaga hati awak,
sebab awak saja yang selalu lukakan hati yang saya ada.

ye saya hargai diri saya lebih dari saya hargai diri awak,
sebab awak lebih hargai orang lain berbanding diri saya kan.

ye saya dengar kata-kata saya lebih dari saya dengar kata-kata awak,
sebab awak hanya nak kata-kata awak didengari dan saya perlu membisu.

ye saya ikut semua suruhan diri sendiri lebih dari suruhan awak,
sebab awak suruh untuk puaskan hati awak dan bukan untuk kepentingan saya.

awak.awak..boleh ke awak??
layak ke awak di sisi saya??

awak...

saya nak sayang awak,
tapi saya kena sayang diri saya dulu.

saya nak jaga diri awak,
tapi saya perlu jaga diri saya dulu.

saya nak cintakan awak,
tapi saya harus cinta diri saya dulu.

saya nak jaga hati awak,
tapi saya wajib dulukan hati saya dulu.

saya nak hargai awak,
tapi saya mesti hargai diri saya dulu.

saya nak dengar kata awak,
tapi saya mahu dengar kata-kata saya dulu.

saya nak buat semua suruhan awak,
tapi saya nak awak ikut suruhan saya dulu.

awak.awak...boleh ke awak??
layak ke saya di sisi awak.??

September 26, 2011

bz??

ye sedang melangkah ke alam yang baru..
hope so akan berjaya..
lagi-lagi berganding bahu dengan yang terchenta.
so kalau success yabedabedu la kan.
haha.. will up date soon.
see u next time bebeh..
:D

September 14, 2011

September 13, 2011

ala facebook nie annoying la





1) Let me tell u every detail of my day
- oke, setiap mase ko akan update status fb kan. motif? ko xde keje ke klu time masak pun nak ckp "im cooking right now, asam pedas..hope sedap la.hikhik.." memamg sedap la kalu masakan ko hangus dek kerane update status setiap masa..opz silap, setiap saat.!

2) self promoter
- naek menyampah pun ade nieh.balek-balek muke ko.kejab-kejab lagi muke ko...ade lagi muke ko. jab g muke ko g.. perh, ade kut rase nak hempas lappy nieh plk. dan lagi tak tahan, bile ko update.."im single,sape nk couple?" "aku nieh sorang je, xde orang pun nak.aku sedar diri" wth r u?

3) luahan perasaan and berperang
- oke, bile happy ngn bf/gf ko comment la "bb i luvvvvv u, sumpahhhh! xkan ade orang lain lagi" tp once ko dah gado.. abes la ayat lancau ko kuar.. "hey, jantan dayus.. boleh ko tipu aku. mampus la ko jatuh moto kt seberang jalan pasnieh". "wei chikaro, ko bajet ko hot ke?".. macam-macam la korang nieh. nak manje-manje pun bertahap la jugak oke.. gelak je aku tengok korang nieh geli-geli.

4) sharing picca
- album dlm fb korang tu dah mencecah sampi berpuluh-puluh. picca korang pulak takyah cakap la. dah beratus-ratus. tu oke lagi.. boleh terime la. korang kan selalu melancong, then picca tu sume korang masukkan dalam fb. memamng fb nieh album korang pun. bile nak belek tengok. memang korang bukak fb pun. tapi bile picca tu penuh ngn gambar sensor. ape kejadahnye korang nie? picca korang berkemban nak g berak pun nak jadikan tatapan umum ke, picca korang kissing2 pun nak share ngan sanak saudara? oke fine, family korang memang open minded. aku je tak.. -_-


5) tempat stalker my ex boyfie/gurlfie
- nieh manusie yang agak mental la.. buat ape ko nak tengok kebahagiaan or kehancuran seseorang tu. bukan boleh buat ape pun. ko bajet ko stalker, ko tau sume bende ko puas hati? masalahnye nanti ko je yg emo lebih. meroyan-royan kat fren ko sume. padahal fren ko muak nak dengar kisah dongeng ko tu. lagi tak bleh blah, ko g tempat yang dieh check in sume. wah!! ex korang buat ape je? dorang tu buat dunno je.. page ko pun dieh tak pernah jejak kut. ade die kesah?

6) ketagihan game
-oke nieh aku tak leh cakap ape. lantak la ko klu nak maen game siap mase n saat. bukan aku bayar bill ko pun.haha. (padahal aku pun orang jenis cmtu. kcuf.. perh, nasib tak mencarut)

7) tempat carik pasangan ringan-ringan, or berat-berat jugak.
-eh, nieh sangat *&^%$#@**&%^&^%$**&$#@^&!*&^%*^$!.. oke, taknak cakap. bai!! (aku takleh cakap, nak sepak je laju-laju. boleh)

September 12, 2011

bile Naddy Amat merajuk. meroyan. mara.



maka MAWAR la pengubatnya..haha

entry yg lame dh type tp simpan..

haha...banyak gila nak story-story ngan korang oke..
sampai aku tak tau nak mulakan yang mana dulu..
sory la...bz gila sejak raya ritu..
and page nieh pun berabuk la sikit kan.
xpe..xpe belum lagi bersawang g.. lex ah!! haha..
dah tak moh intro panjang-panjang...meh layan ya kawan-kawan..


2nd, September


Raya time bersama tercinta..Celebrate raya dengan Mr. Pelik pulak la.. dia baru balek dari kampung malam tu. siangnye jumpe saya la..ape lagi kan.? tapi tak macam biasa.. Mak si dia pun ada jugak.. aduyai, nervous oke..!!! bukan mak je.. adik beradik pun ada. dan mak dia dah bercerita-cerita ngan mak saya. balek siap cium-cium pipi lagi.. wah jealous!!! oke picca takde, bab Mr.Pelik & Mrs. Pelik korang nieh suma g petik buah mangge.. raya saya buatkan kek kukus untuk dia.. nak buat yang lain tak kesampaian pulak. walau dia nak macam-macam. kesian. sape suh asek nak mengendeng je, suh menatap muke die je. camne orang nak buat keje lean...


3 September

it's my besday.. dan semestinya kene meraikan.. tapi..tapi kan...cedih bab anak takde sekali.. :'( saye dah biase sentiasa ngan die..hurm.. malam sebelum tu My Mr. Pelik wish masa dinner kat Naili's.. patut la beria-ia nak g sane.. ceh!! tapi... xde kek saya.. ngok je la dia tu.. sape je nak jadik romantik then buat macam-macam masa besday saya nieh?? ada sapa-sapa nak volenteer buat sume tu sila angkat tangan.. oh oke takde sapa.. senyap la....!! sambung cite balek... then kami g Cameron Highlands.. sejuk sungguh.. tak caya? tengok picca kat bawah nieh.. sumpah tak tipu..



 ~chenta hati beta~

 (hadiah besday..act saya baru ckp nk beli jam 2,
then dieh belikan. yg necklace 2, pn same.buat picca kami)
 
(Naili's..hubby kate tak sedap mane pun..mmg la..haha)

September 09, 2011

jom mogok pakai prepaid..

ape...ape nieh...arrrrgggghhhh.....
woi.. fish la angpa sampai kedit hp pn nk buat tax jgk pasnieh..
gilo ape...? pasnieh masuk toilet pn buat la tax jugak no..
senyuman saya akan makin melebar......teeeeeettttttt

oke pasnieh topup sekali sahaje untuk sebulan..
tax mahal uh.. 6% kut...ceh!!!
ke ke xyah topup bab tunggu orang lean je call..
kite guna call me back sahaje la..
haha..(mood : kedekut taek idung tawar)

September 08, 2011

Me And My Boyfriend


I've got a boyfriend now
He's my dearest pal
He'll always catch me when I fall
He's always there when I call

I've got a boyfriend now
He always talks so loud
Even in a crowded house
He always shows what he got

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories

When my boyfriend smiles
The world seems all mine
And all the days seems truly fine
Make me reach up for the sky

Me and my bofriend now
We're moving so slow
If you really want to know
Come on and join the show!

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories

When I'm blue….feel so lonely
No one sits here right beside me
I'm gonna call you just to hurry..Come and see me
It's so scary and I need you desperately

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...