every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 30, 2010

biDaDari

Siape mereka?? okey dorang la yang sentiase ade setiap saat utk temankan aku.
saat aku terkena jankitan moral down..
saat aku keliru, saat aku khaciwa dngan diri sndri..
thanks korang bab sudi jadi kawan aku.. lot of LUV :))


SHIMA
dieh nieh umpama family aku..
aku penah jatuh dulu.. n dieh xpnah jauhkan diri..
dieh tolong aku bangun n hadap dunia..
until today.. dieh sentiasa ada ngn aku. :)
sangup kongsi susah senang.
n mmg byk kali we all ngis sesame.
dieh sangat mengambil berat..
thanks ma...

DHEA
name kiteorang same..n lagi pangai pun lebih kurang je.
pastu aku or dieh tau pe dalam pale masing2. magik kan?
kiteorng masing-masing suke sal picca. eh.betul la..
dieh baek, selalu pinjam kan hp bg msg.. (cam tadi) :p
pastu, dieh sangat cute, n lagi dieh peramah..
cume dieh emo skit kalu pasal bf.. huhu
 
 LYSA
1st time, aku la yg kawan ngn dieh dulu..
bab yg laen kate dieh sombong..
xde la..dieh xcmtu.. mulut dieh bising tau.
tp ngn orang xknal je, dieh senyap.
same kut ngn aku..dan2 je kan..hehe
lagi dieh garang, tp dieh baek ati n syg kawan2 dieh.
dieh byk pgalaman dlm idup, n kiteorang slalu kongsi.
so aku sangat xsuke la klu orang nk kenekan dieh je.
ecah aku sayang ko..=D
 
AZU
dieh la kakak antare we all skrang,
so dieh tau cmne nk nsihat sume.
dieh satu pale la ngn aku,
tp klu dieh ngah angin jgn la kacau.
cam carik nahas je..hehe
port tbaek we all. kt tempat dieh la.
dieh bagus bab pandai simpan perasaan.
dieh leh kawan ngn sume orang.

MARY
aku kagum la ngn dieh bab, dieh duk sndri kt kl.
dieh leh idup jauh dr family..
dieh baek la dr kami yg nakal nieh.
tp okey je, leh layan wei.
lagi dieh slalu tlg aku mase kt opiz.
bab satu div..lagi skarng dieh ngn sibuk ngn bf baru dieh..
gud luck babe..

abg Insurance di hati ku

kuat betul la aku update blog ari nieh kan..
haha..biar la, blog aku..suke ati aku la..
okey,tanpe membuan mase.. aku cite skrg gk..
 (^_^)
kejadian nieh baru jer tjadik tadi...
aku call la allianz, ala..yg sbelah opiz aku nieh..hehe
sebabnye aku de dapat surat..
katener sal insurans umah aku beli tu..
so dorang nk debit masuk dr akaun cimb.
aku agk slow la sal nieh sume kan.
so aku call..ckp ngn customer service,
gurl tu pun jawab la..then bile aku tanye.
abes lepas 30thun loan, duwet tu dpt balek ke x.
dieh xdpt jwb dh.. so dieh trus past aku.

mase nieh la abg nieh angkat fon..
haha.. aku terus la gunekan ayat aku..

aku : hai, saye nadia.. nak tanye sal insurans umah la.
abg : eh, jab ye..
(aku bajet dieh ltak aku on hold la trus rase nk angin bab aku pnat nk ulang citer)
pastu aku dgr dieh ckp kt kwn dieh plk.

abg : wei, ko angkat fon nieh wei.. giler la, suare merdu abes. cair aku nk ckp..
kawan : ye ke?? past cepat..

(eh..dh pulak, terus aku nk gelak-nape la dieh sngal nk ckp klu xltak hold kan)

aku pun citer la ngn kawan dieh.
punye citer, pastu dieh tnye la no tah pape la.
eh, dieh check name aku rupenyer.
kan dh sebut name panjang aku..haha
then akhir skali aku cakap kt kawan dieh ,
"kang kirim salam kat ang insurans tadi eh"
okey itu bohong..aku cume ckp dlm ati je..haha

aku xsuke BOLA..tp taniah MALAYSIA

okey... aku mmg xsuke la bola kan..
so bile abg aku tengok bola je..
aku akn rebut remote astro.. xbagi dieh tgk.
haha..puas hati. okey, mmg nakal sikit..
tp pade malam semalam aku tgk la..
bab aku tgk kt fb ramai citer sal bola..
n aku pun nk la jgk sokong. n yg buat aku sgt2 nk tgk..
bab mamat indon sume pakat kutuk malaysia xingat punye..
wei, jgn lupe la..gadis malaysia kut yg slalu korang bwk lari..hiss.
mara nieh
then tgk punye tgk..aku pun tanye soalan nieh kt abg aku.

aku : along, kite yang mane punye..? merah eh??
along : ish, ade pulak.. kite biru la..malaysia biru ngn kuning je.
(la, kantoi..aku igt kan malaysia merah..baru je pakat nk kutuk2 yg pakai baju biru..haha)

nieh plk ayat ank buah aku.

atira : smlam akaq bace kt paper.. ramai orang g stadium ari ahad.1juta orang..
along : pandai-pandai je ko.. stadium leh masuk 100ribu je orang..
(dah, trus aku confiuz mane yang betul)

hehe..kesimpulannyer.. xyah la citer sal bola ngn aku.. aku mmg xtau.. tp aku sokong malaysia, bab malaysia tanah tumpah darah ku.. cewah.. mule la aku nak patriotik nieh..haha.

Budak Tu...

sape?? budak tu la..yang aku nak citer dalam entry lepas..
hurm..dieh sorang yang aku baru jumpe n tak kenal pun..
n dieh la orang yang sangat nk jumpe aku..
eh?? betul ker.. entah.. aku rase sume laki pun camtu..
sibuk nk jumpe gurl.. thegeh2..
then..citenyer bermule bile aku tipu dieh.
aku saje je la nk tgk reaksi dieh camne..
bile aku kate tak jadi nk jumpe dieh..
act aku xpnah jumpe dieh..
n dieh agk brani la nk dtg umah abek bagai.
berani ckp ngn mak aku jugak..
so dieh ikhlas ke kawan-kawan??
tah tunggu je la nti... akn tjawab kut.
okey..sambung balek..
aku tipu dieh kate yg dis year..
aku bawak ank buah aku kuar,drang nk tgk bunge api..
tp aku msg kt page dieh..
tkut plk nk msg.. kang dieh kol plk.
bab dieh mmg slalu trus kol je.
pastu baru je aku bkk tadi..dieh kate..
xpe la..kite g ahad je..
camtu nti dieh balek kg je la..
eh?? pelik plk aku..kg dieh dekat ke?
haha..entah la..aku pun reply ckp la.
ahad aku g melaka (act aku nk g klebang je,mlake gk kan?).
so aku xpat nk jumpe..okey, aku xtipu dieh kali nieh.
end

p/s : ade sorg g bdk pun aku bagi alasan.. xnk kuar ngn dieh.. bab naek moto.. ape? aku mmg xnaek moto kan? mak aku plk ckp.. ko nieh npak kedekut sgt la..kete ko kan ader.. pakai je la.. jgn bkire sangat. tp ikut pglaman aku, laki nieh akn pijak kepale punye. so xde istilah sharing is caring..xoxo

December 24, 2010

alahai ini hari

Byk sangat nak citer nieh..xcited lebih..haha..
mane nak mule..mase sangat suntuk nieh...

okey..mule yang nieh dlu..hari nieh kan,
first time aku jual baju kat opiz..
bukan la aku owner ner..
tapi mane la tau kan..
pasnieh aku leh menjual produk ku sendiri plk.
eh?? pulak kan.. haha...

pastu plk, rinieh aku g borong ngan kengkawan tersayang.
beli tudung. okey, byk la aku beli..
5 lai kut.. xpe, sume murah-murah..
haha..bebaloi-balaoi...
camnieh xyah g kedai borong dh pun xpe..
eh korang??
klu aku jual tudung laku tak rasenyer..
beli la..beli la....hehe

pastu aku de nk citer sal budak yg sibuk tu..
sibuk aper?? sibuk ajk aku kuar ngn dieh time new year t la.
haha..padahal aku tak penah jumpe dieh..
kang kene r***l, tak pasal-pasal plk..
eh..merepek la.. xkan nyer dieh berani..
aku kan garang.. hahaha... bersambung??
nk ke korang tau sal dieh nieh..

December 22, 2010

Selamat Tinggal Penderitaan

Langkah demi langkah
Aku teruskan jua
Masa demi masa
Sampai akhirnya
Terima kasih
Atas penghinaan
Yang kau lemparkan

Tangga demi tangga
Kita daki bersama
Jatuh terluka
Bangun semula
Terima kasih
Atas kesakitan
Yang telah kau berikan

Kerana itu penghinaan
Juga cemuhan
Diganti dengan kepujian
Dan kemuliaan

Airmata menjadi permata
Kebencian menjadi cinta
Inilah hidup di dalam dunia
Bak sandiwara

Selamat tinggal kesengsaraan
Selamat tinggal penderitaan
Terima kasih atas pengalaman
Yang kau berikan

Kini terbukti
Cinta yang kualami
Bukannya mimpi
Lautan api boleh menjadi
Oh! taman salji

p/s : it same like her true story right??

T.N.B

okey rinieh akuh nk citer sal bil-bil yg slalu aku bayar la..
nieh sal bil letrik.. sape yg xpnah bayar bil sndri.. sile angkat tangan.
oh..ramai sungguh rupenyer..hehe, xpe korng cute..
hehe.. same ngn bdk yg sewa umah aku.. yg sorg tu aku namekan A la.
A ckp yg laen-laen xpnah g byr bil.. so xtau...hehe, ciut kan.
oh..lupe sdah nk suh korang turunkan tangan..
okey turun tangan sume kawan-kawan..
 (^_^)
 bab aku dh xde abah lagi, so sume tanggungjawab tu jatuh la kt aku.
aku kan jenis yg prihatin..huhu..bukan la,
actualy bab aku je yg cm btul2 duk ngn mum kan.
so aku la memikul sume beban bil-bil or cukai kt umah.
n nk jadik citer la.. slalunyer aku g bayar kt kedai tenaga.
yg mane satu?? aku slalu g kt batu caves punye la.
senang, xramai orang n kejab je klu nk bayar.
tp bulan lepas aku xsempat nk byr kt kuanter.
so aku just pay online pkai cimbclicks..
okey mmg senang la aku katekan.
tp yang xbestnyer..bile 15 ari bulan ritu.
bil baru sampai n kate ade tunggakan.

wat the fish kan..aku kan dh byr.
pastu aku pun call la tnb punye numba.
n dorg check mmg dh bayar.
cume baru masuk.. pdhal aku byr 8 ari bulan.
okey xpe la..aku xksah pun..
tp bile smlm bdk umah (si D) call ckp npe umah dorg bil tunggak.
so aku rase malo la sikit. walau slip aku byr mmg aku bg copy kt si A.
then aku call la ari nieh. n csc tnb boleh kate.
aah mmg dh byr, tp masuk lambat la.
so ingore je tunggakan klu dh bayar..
ade plk cmtukan.. cam kurang adap la.
ko anta bill pastu suh ignore.
hiss..xpham aku..

so camne la orang nk tau bape yg nk kne byr sbenarnyer..
dh la byr online. nk tanye kt sape kut yg bape yg kene byr.
n aku pelik la, naper byr 8 ari bulan tp 21 pun lom clear lg??
slownyer service dorg eh..
so gomen tlg la pantau skit eh.
rasenyer sume org pkai letrik kut kt umah kn
ssh la..

mood : kahciwa

okey just nk cakap
S.A.Y.A L.A.P.A.R

p/s : bile la nk lunch nieh..dh la kt umah td milo pun xabes...

December 20, 2010

oxfordhea





sila support ye.. nieh page kawan saye .. kawan baek saye.
dieh jual kasut kt page nieh.. beli la, sumenyer pun chantek-chantek..
lagipun klu korang perasan, kasut tu sume rekaan dieh cam limited kan..
so persen korang pakai kasut yang same ngn orang laen amatlah sikit.
so take a look.. klu suke leh bookg ngan dhea ye.
harge adek beradik je..jgn risau. xoxo~

Pay Day

okey harinieh gaji ye...so boleh shoping??
maaf ye... saye kene settlekan hutang piutang..
wakaka...*konon gembira*
walaupun payslip tak dapat lagi.
tapi tadi akuh dh on9 bayar bil...
n pastu balek keje nieh nk g bayar kete..
so pastu duwet aku abes la balek cm slalu. :')
hidup itu indah...

PERINGATAN :

hurm penghutang2 saye tu..
jgn la buat-buat lupe lak ye nk bayar hutang.
jadi cam saye yang bayar hutang awl2.
takyah tunggu dateline la..sekian.

jgn nak tipu sangat la...

pade satu hari terjadi lah kisah perkenalan seorang lelaki n gurl..
so dorg pun bkenalan la.. n mule jadik kawan.

sang lelaki sangat la suke gunekan ayt..
"awk, awk single kan?? saye xmoh kacu awek org.. xmoh gado2 la.."

n si gurl pun tulus la ckp takde
n kalau pun ader, fren je sume same cam si lelaki tu la..

hari ke hari dorg makin rapat.. tiap ari de je msg la..then calling2..
pastu tak bape lame kemudian..

si gurl yg tengah xde keje pun konon2 nyer check la page sang lelaki..
opppz, ade tag photo from sorg wanita..
dieh letak name album plk ME N MINE..

ha kan da kantoi..
jangan nak mengayat sangat la..
bg tau awek awk kang!!
konon2 je awk nieh..hiss..
malas nk layan awk la, cam budak2..
tapi yang kelakanyer si gurl tengok la picca tu..
eh, mmg padan la korang sesame..hehe.uupz.

December 13, 2010

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diriku kini sendiri..

December 08, 2010

Pergaduhan laki bini kt Opiz..

seriuz aku rase cuak lagi sekarng..mengigil kut aku rase..
tah kenape la aku slalu jadi insan terpilih untuk melihat semua kejadian2 camnie..
okey, cite dieh camnieh.. baru je di kejab tadi.
aku cam biase wat keje ngan tekunnyer..hehe
ngan sibuk masak memasak kat cafe aku g..
pastu ramai la kuar masuk kt bic nieh.
name pun business information centre kan..
okey pastu ade la sorang mamat nieh..
keje sinieh duk situ..tibe2 memekik..
aku ingat dieh mara sape la..
ke angin kus kus dtg ker.. upenyer dieh ckp ngn hp kut...
pastu tak lame, dtg sorang pompuan (wife dieh).
tah dorang gaduh ape kt depan aku nieh ha..
pastu tibe-tibe abg tu pukul wife dieh ngn payung.
sangat aku tergamam.. n kesian + confiuz.
pastu laki tu membebel pe tah, same la pompuan tu jgk..
byak sangat aku dengar sampai tak diterime otak dh.
yang aku dengar laki tu ckp "btpe kejar2 dieh".
pastu pompuan tu ckp "sampai mati dieh kejar gak"
okey dorang pun sambil gaduh sambil kuar.
tapi dengar la sanpai kt bic nieh jgk bab lif kan tak jauh.
tibe2 polis bantuan pun masuk campur dh.bab bising sangat.
agknyer berpukul-pukul lagi bab bising lagi kuat.
pastu polis bantuan tu leraikan...
n tah camne kenal pulak pompuan tu ngn staff mida kt dalam nieh.
pun ngadu-ngadu la..tp bagi aku selesai ke masalah klu pukul2??
klu tak suke lepaskan la cara yang baek..
bkn buat cam binatang...nak menjatuhkan maruah org laen.
ye dan mungkin aku tak tau masalah dalaman dorg.
tp lg baek klu jangan memganggu waktu bkerja.
dekat tempat bkerja.. kan boleh jadi gosip..buah mulut orang sume.
so bincang la baek2.. n mase kedua2 dalam keadaan yang rasional.
bukan dalam keadaan mara.. aku tengah tertekan..

p/s : aku bukan nak ceritekan keburukan orang dekat sinie..aku pun tak perfect mane...tapi kite sbagai manusia.. baek lelaki or pompuan pikir la dengan tenang n buat keputusan yang matang...jangan ikutkan nafsu n amara. yang baek jadikan ikutan yang xbaek jdkan pedoman..salam.

kasut oh kasut

hye..salam satu malaysia.. okey hari nieh xnak ckp sal bende yang berat la.
citer bende yang boleh diterime oleh semua lapisan masyarakat.
aku nak cakap sal tajuk diatas la.. KASUT..
kenape aku nak ckp sal kasut?? suke ati aku la...
hehe..bukan la..bab aku baru nak berjinak-jinak balek pakai kasut tinggi.
sbenarnyer chantek ke pakai kasut tinggi??
bagi aku chantek la..bab aku sukekan ketinggian.
aku kan ketot sikit..so kne la pkai kasut tinggi kut.
tapi ade gak orang yang tak pandai pakai kasut tinggi.
kenape?? aku pun tak tau.. mungkin tak dpt imbangkan diri kut.
mungkin jgak bab takde mentor yang nk mengajar.
so macam aku yang ramai akak nieh.
mmg berbaloi-baloi la aku kejekan barang dorg mase kecik.
jangan kate kasut, sume skali aku rembat.
make up.. baju..hehe, buat maen mase kanak-kanak dahulu.
oh..sungguh indah.. okey cukup..
so kirenyer dari kecik lagi aku mmg dh dilatih untuk pakai kasut tinggi la.
g mengaji dolu pun aku pakai kasut tinggi.
so aku tak rase la janggal pakai kasut tinggi.
tapi bile dh besar n dah keje nieh.
pnat pulk nak pakai kasut tinggi..
mungkin faktor naek tren kut..
klu naek kete mungkin la sntiase aku pakai kasut tinggi.
lagi satu pulak mungkin bab aku ngn geng sume sangat suke merayap.
so nak klu kiteorg g times k ke BB.. tak ke penat aku nk bjalan t.
hehe..so dh terbiase la pakai selipar je..
sampai kan kiteorg penah ade name geng selipar cabuk.
hurm.. pengalaman tak dapat aku lupakan pakai kasut tinggi nieh..
dlu penah la kasut tersekat kat dalam besi longkang tuh..
tempat tutup lobang longkang kan.. pastu aku try la trik je.
taknak jugak kuar kasut tu.. last bile aku dh malu+penat.
aku bukak je kasut tu..bile dh tak pakai kasut.
aku rentap je kasut tu kuat2 baru la dieh nak kuar.
agak bercalar gk la kasut aku..
mmg siot la lubang tu..aku ingat sampai mati.
pastu ade gak la aku pkai kasut,
sampai kaki aku retak..
mase tu aku kat opiz,
pastu ade la akak sengal tu suh aku abek diary..
aku ingat satu la..mane tau satu kotak..
so aku pun malas nak abek troli.
n angkat je kotak tu..
sampai je tempat aku terus tpelecok n retak la kaki aku.
sterusnya aku dapat mc sebulan++ jgk la..
then yang tak leh blah..gaji aku kene potong untuk bayar medical.
padahal aku jatuh kt opiz..eh..opiz aku tak cover sume ke kt hospital panel??
haha..aku pun tak tau la..
so skrang tibe2 aku dh blur, so tu jelah aku nk cakap..

 ignore kuku kaki yang panjang ituh
~kasut untuk hari inieh~

December 06, 2010

Anda belum matang sekiranya..

Salam..actually aku selalu cakap kt kawan-kawan aku yang aku dh matang / matured.. tapi tak tau betul ke bende yang aku cakap tu..hehe. n tadi aku terbace la page sorang hamba allah nieh.. matured tak matured so aku copy paste utk renungan kite bersame... so korang boleh la menjadi juri, n nilai kan.. adekah aku nieh matured..:) selamat beramal...

- Menghabiskan nilai kad telefon prabayar (top up) untuk berbual dengan kekasih anda sedangkan wang tersebut adalah duit raya atau wang kiriman ibubapa untuk anda membeli bende- bende berfaedah macam buku or so on.

- Rela menunggu berjam jam dalam hujan pulak tu untuk tengok gadis yang anda cintai melintas sedangkan anda solat (ngadap tuhan) secara ekspres dan melaju je (kurang 2 minit for 4 rakaat). Ataupun kekadang tak solat langsung!

- Memarahi dan memaki hamun bahkan sanggup menampar, luku, tumbuk adik anda yg silap cakap atau kekadang mengacau anda mmbuat kerja penting. Sebaliknya mampu tersenyum sekalipun dimaki or dihina oleh teman wanita anda ataupun sanggup melayan teman wanita/ lelaki yang call anda ketika anda tengah buat kerje penting.

- Sanggup membaca novel cinta yang beratus ratus mukasurat tu dan dapat menghabiskan novel tu dalam masa sehari. Padahal tak pernah membaca quran melebihi sepuluh minit ataupun tidak mengusiknya langsung dan hanya dibiarkan berhabuk.

- Asyik terkenang wajah kekasih anda yang hanya baru seminit berpisah dengannya tetapi tidak terkenangkan pun wajah mak ayah yang dah lame tak jumpa.

- Susah hati, tak senang duduk kalau tak menerima surat, e-mail, sms daripada orang yang anda cintai sebaliknya anda sendiri sudah lama tidak tahu menahu mengenai mak abah dan keluarga anda atau tidak menelefon atau bagi sms pada mereka jika anda berjauhan.

- Memakai pakaian sehabis baik, paling mahal dan pakai minyak wangi segelen untuk berjumpe or berdating dengan kekasih hati anda sebaliknya hanya memakai singlet atau tidak berbaju langsung ketika berjumpa Allah (solat) dengan bau badan yang semerbak, harum, dan nyaman (busuk, tak mandi before solat kalau berpeluh)

- Lebih banyak mengucapkan "i love u" "miss u so much" "love u forever my dear" berbanding kalimah- kalimah zikir seperti 'allahuakbar' 'astaghfirullah' 'subhanallah' 'alhamdulillah' dan lain- lain !!

Today

hari nieh?? kenape..ape jadi??
hari nieh aku rase sangat membosankan + meletihkan..
bukan la ape..tapi game cafe aku sangat chelaka
setelah aku tatang macam minyak yang penuh,
pastu dieh buat hal pulak rinieh..abes sume yang aku masak jadik busuk..
bab aku xleh nak bukak. hiss perangai je kut!! mara aku..
penat aku nak kire mase bape lame dieh masak. tak kenang budi langsung.
pastu aku rase malas bab jab g mungkin aku kene menapak g pos opiz..
tapi aku tak pasti la sape lagi yang nk jadi mangse menemankan aku..hehe
lagi satu pulak, pagi2 lagi hrd dh call.. suh gantikan tempat operator..bukan ape..
aku cume cam takut sikit je nak duk situ. aku lagi prefer jumpe orang depan2.
nsib baek la aku de alasan kene ganti bic mase lunch t.
hehe selamat.. tapi xtau la sape plk yang kene duk situ.
pastu aku bosan lagi satu hal pulak,
bab bile kire-kire balek bajet aku cam xckup bulan nieh.buat aku angin je.
mane la g sume ringgit malaysia aku kan?
okey aku ngaku aku boros sikit. the end

December 03, 2010

Pelamin Angan Ku Musnah

Topik pagi nieh kat Era Fm.. hurm, mesti sape-sape yang ada pengalaman or kisah-kisah camnieh teringatkan peristiwe lepas balek.. Tapi ingatlah past is past.. kite kene jalani hidup seharian ngan penuh rase bersyukur bab allah dah berikan kite sahari lagi untuk teruskan hidup dan beramal untuk masa depan yang abadi.. okey, mmg la aku pun bukan baek sangat.. tapi tak maksud aku tak ingat kat tuhan.. so skarang nieh aku tengah belajar lagi untuk dekatkan diri aku padaNya.. Berbalek pade tajuk utama, mmg rasenyer ramai yang pernah melalui saat-saat macam nieh.. bile last minute kite tak jadi kawen ngan pasangan sebab hal-hal yang mendatang. N pade mase tu mmg la kite akan rasa sangat frust tapi pikir la, allah melakukan sesuatu itu untuk kebaikan kite di masa hadapan.. so terimalah dengan redha. tak perlu kite meraung-raung atau meroyan untuk dieh balek pada kite. ada orang tu sanggup kononnye nak mati kalau pasangan taknak kawen ngan dieh.. what the fish la kan?? sape kite untuk menentukan hidup dan mati.. semuanya ditangan allah.. konon buat bawak kereta laju-laju untuk mati.. but cube la fikir kalau allah tak redhai ape yang kite buat, boleh je dieh wat kite koma.. or cacat je. tapi tak jugak mati. N kalau betul pun kite mati, kite akan mati dalam kekufuran sebab bunuh diri.. betape aku tak faham la orang macam nieh. ade pulak kadang-kadang sanggup la minum racun, kelar tangan.. tapi pastu pun balek-balek masuk hospital je. tak pun mati. sebabnyer, bukan la diri tu bodoh sangat nak minum racun tu sampai 44 botol. minum setakat sebotol boleh ke mati? paling tidak pun keracunan je. kelar tangan pulak, cam la konon berani sangat, padahal cume gune ujung pisau je.. bile kuar darah konon pengsan la..tapi lame pulak tak nak mati-mati.. kan ke payah. tp bile tadi aku dengan sorang mak andam tu citer sal pengalaman dieh.. sangat aku respect kat perempuan macam bakal pengantin nieh.. sangat tabah kut, kalau aku mau dah menitis air mata jugak la. tapi dieh tetap cool. mungkin taknak tunjukkan yang diri tu lemah. or mungkin jugak nak redakan hati family dieh sendiri. sape yang tahu?? cume dieh yang tau kenape dieh tak meroyan-royan walaupun bakal pengantin lelaki boleh cancel nak kawen time-time dekat sangat ngan masa nak akad nikah. tak ke perit. mak andam, sedare sume dh ade.. tinggal tunggu bakal suami je tibe.. tup..tup bakal suami dieh hantar msg yang dieh tak datang n takkan datang bile-bile pun. tak ke macam haram. duwet dh banyak keluar untuk majlis, ngn malu family lagi.. tapi pengantin perempuan tu cool je, n cakap kat mak andam tu.. akak kemas-kemas la, saye tak jadi kawen. mmg sangat tenang. cume mak family gurl je yang mcm tekejut.. so bile kite fikirkan yang kite susah.. banyak lagi yang lebeh susah. bile kite ingat dieh la orangnye..mungkin jugak kite silap.. so terima semua ketentuannya ngan sabar.. mungkin kite tak cukup baek.. atau dieh yang tak cukup baek untuk kite.. sape yang tahu.. yang penting dalam hidup jangan toleh belakang lagi, tinggalkan segala kenangan lepas.. jadikan semuanya pengajaran. n terimalah hidup kite skarang.. mungkin juga masa depan nanti lebeh baek dari kite yang dulu.. :'))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...