every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

April 28, 2011

request by mista atan..:)

macam-macam la Mr. Pelik saye nieh..
suh itu ini, nak itu ini..mengade oke!
nieh dieh suh upload picca kami pulak.
dieh kate kt fb n blog..eh, kt ms awk xnk plk?
so saye update sinieh dlu la.
bab kt fb, mmg lame kut sy xupload pic.
igt tunggu kami g cuti t je..:)
oke b.?

 p/s : b hp awk mahal, tp picca stil xclear. sebagai pe kut?

sbenarnyer dieh suh letak kat page..
tp sy rase tggu nti-nti la.
saye buat kt entry dlu kali nieh oke..
bye.

Terima Kasih Pencuri Kereta!!

Balek keje semalam patutnye ade janji nk jumpe my Mr. Pelik..
tp bab aku mara tengok YM dieh.. aku malas dh nk jumpe dieh.
macam budak-budak kan saye??
padahal saye dah siap-siap bagai kut.
siap suh gf-Rad makeup kan bagai mase at BIC..(thanks babe)

it okeh!
 then saye msg ckp xnk jumpe (dengan ayat yang jaat) haha
pastu dieh nk jgk jumpe.. saye pun off hp saye.
sekali lagi, macam budak-budak kan saye??
erm.. then saye balek cm biase. tapi hati sy bedebar-debar..
pasal Mr. Pelik ke?? xtau la.. ye kut..
dieh kan demam..saye lak buat perangai.
mmg best sgt awk nieh Nad!

saye teruskan perjalanan balek gak.. n buat-buat mcm saye cool.
turun dr train terus je gerak g kete. saye nk balek cepat-cepat dan tito.!
tetapi sesampainye.. jeng jeng jeng.....

kete saye kene pecah..
WTF!!!!! OKE..
nk mara la nieh.. ngan nak ngis la nieh.sy pun on balek hp..
bab mr pelik msg byk sangat hp saye jadi lem bile nk on.
nieh lagi buat saye stress..
saye pikir nak msg cakap kt dieh. tapi ego saye halang.
saye terus call mak n ngadu.. mak ckp xpe la,balek je terus.
sebelum gerak, sy usha gak pe yg dh berubah kt kete saye?
hilang tak hello kitty saye..hehe, tak la,gurau.

saye perasan kete saye hilang nieh.
~tingkap belakang pecah. (oke sy suke, tinted sy mmg xcam baru tukar kan)
~dasbord patah. (mybe pencuri tu xpro, smpi patah-patah kete saye)
~suspek utama kejadian, radio saye! (saye tau 2 yang pencuri nk sgt)
 
mmg terbaek la kamo..thanks tau. kalau rajin curik la brg kete saye!!
 
nasib la Mr. Pelik dh pujuk saye malam tu, dieh kate leh tukar sume sikit-sikit.
just yg sangat penting chermin tukar dulu. n yang paling penting saye sian kat dieh.
dah la kene mara ngn saye, demam lak tu. n mmg sangat tak terurus bf saye tu!
 
utk dieh.. "thanks b."
~sanggup layan kerenah syg nieh.
~sanggup dtg pujuk syg wlau demam sgt.
~sanggup stay ngn syg cm smlm.
~sanggup jadi tempat syg luahkan emosi!!

p/s : kene sungguh-sungguh carik duwet nieh.. banyak bnde saye dh tunggak kan. erk, mane nk dapat duwet nieh?

April 22, 2011

Mr Pelik

tadi ber "YM" ngn gurlfren saye..
then dieh suh la saye tgk blog on of our fren gak.
eh.. cakap sal panggilan pada orang kesayangan.
yang tak boleh blah.. xleh orang lean pggil same.
(contoh)
laen kali klu xsuke, orang lean pggil bf dieh "B".
ko pggil la bf ko "BABUN" kan laen. haha
wei.. sape kut kite yg tak leh same ngn orang laen?
kite kan manusia biasa. klu xnk same sangat pggil name je.
eh..name pun leh same gak la.
dah glamour nk wat cmne kan..haha

dan jika perlu kelainan buat la pggilan cam aku..
anyway, bkn buat.. tp kebetulan..
i pggil dieh "Mr PELIK".. dan diep pule pangil me "Mrs PELIK".
kenape?? bab kejadian kt mcd..
saye mam french fries cicah icekrim..
n itu dikatekan pelik?? what the fish kan dieh tu!!
lg elok la dr dieh..xmam sos cili mcd.
motif?? dieh kate pedas.. mengade sungguh!! haha

atau boleh juge jadik seperli gurlfren saye bergosip tu.
dieh pggil si dieh "ADEQ TUFF"..
kenape?? ade lah..haha.

April 21, 2011

Jangan Tertipu

wanita anda adalah diciptakan unik..
mungkin anda tidak sempurna tapi anda mempunyai kelebihan..
jadi berbanggalah dan jadilah diri anda sendiri dengan bahagia.
ya wanita...
anda mampu bahagia!!
tak perlu anda mengingati kisah semalam.
kerna itu cumalah sejarah.
bangkitlah dan lalui hidup anda yang akan datang.
terimalah takdir dengan cekal dan redha.
kerna mungkin ini yang terbaik untuk hidup anda..

dan jika dia datang kembali menjengah pintu hati.
katakan padanya.. tiada lagi yang tinggal untuknya.
pergilah..lalui kehidupannya dengan bahagia..
seperti mana dulu dilaluinya tanpa anda.
seperti mana dulu dia meninggalkan anda.
seperti mana dulu dia tidak pernah mempedulikan anda.
dan katakan lagi padanya...
anda telah dewasa sekarang.
anda bukan lagi perempuan yang boleh ditipu itu.
anda adalah wanita.

April 20, 2011

kenape kite suka STALKER

korang sume nak cakap korang tak macam tu la ye??
tak yah la nak tipu sangat wei..
sume orang mesti penah stalker orang lain..
tak kisah la korang stalker friend sendiri, family ke..
or boyfren/ gurlpfren korang..
kenape aku cakap camtu.. bab aku pun penah..huhu
friend-friend aku sume pun penah.. (same pangai)
well kite sume manusia biasa..
ada hati n perasaan nak tau, nak tengok.
so aku list kan la bab aku rase kite stalker "org" tu.
aku akn update lg kalu aku rase sbab lain g oke..


~bab kita rase was-was.
~bab kita nak tau life orang berkenaan.
~bab terlalu bosan. maka itu je yg boleh kita buat.
~bab kita nk tau kebenaran.
~bab kita taknak kena tipu.
~bab kita rasa jealous. (erk)
~bab kita nak kenal ngan orang berkenaan.
~bab orang bekenaan sangat famous.
~bab kita rasa orang berkenaan best.
~bab kita kesian kt orang berkenaan.
~bab kita menyampah kt orang berkenaan.
~bab kita benci ngan orang berkenaan.
~bab kita suka ngn orang berkenaan.
~bab kita sendiri slalu kene stalker.

April 18, 2011

pEsAnAn UtK kEsaYangAn

LUKAKAN HATI SAYA SEBANYAK MANA YANG AWAK BOLEH.. SUPAYA LEPAS SAYA PERGI NANTI, AWAK TAKKAN RASA MENYESAL MEMBUATKAN SAYA TINGGALKAN AWAK. MAAF SAYA TAK BOLEH SELAMANYA DISISI MACAM YANG AWAK KEHENDAKI. SEBAB SAYA TAK KUAT MACAM YANG AWAK NAMPAK. YE BAGI AWAK SAYA SANGAT KUAT, SANGAT SEMPURNA. DAN SEBAB TU AWAK JATUH HATI PADA SAYA KAN.  TAPI SAYA BUKAN MACAM TU AWAK. JADI SAKITKAN HATI SAYA SEKARANG SEBELUM SAYA PERGI..


P/S : KALAU LA MAMPU SEND MSG NIE PADA DIA. T_T

Frust Berguling

dulu penah awak bagi tau saya..
awak nak couple dengan "seseorang" sebelom 1/1/2011
saya bagi awak sokongan sepenuhnya,
walau hati saya sebenarnya meronta..
ingin mengatakan, saya kan ada.. saya sayang awak..

pastu awak tak couple dengan sesape.
dan awak kata pada saya.. tunda la sampai 11/1/2011
awak kata lagi masa tu,
susah-susah awak couple je dengan saya.
saya tau awak main-main. tapi saya tetap gembira.

dan awak bertungkus lumus kenal dia.
walau saya tau dia bukan yang terbaik untuk awak.
saya tetap katakan tahniah awak.
impian awak dah terlaksana..
walau hati saya marahkan awak pilih dia.

ternyata betul ramalan saya,
dia kecewakan awak..
awak mula mengadu itu dan ini.
ye dia tak setia, dia hancurkan impian awak.
dan saya yang masih ada disisi awak saat ini.

tapi sekelip mata awak boleh jatuh cinta lagi.
dan saya tau dia wanita yang baek.
saya dapat rasakan awak akan jauh dari saya.
awak benar-benar akan tinggalkan saya.
walau dr dulu awak memang dah tinggalkan saya..

awak diam seribu bahasa dari saya..
saya faham, awak ada dia.. dan tak perlukan saya lagi.
takpa lah, saya undurkan diri.
bukan sebab saya nak lupakan awak..
tapi sebab saya tau awak perlukan ruang untuk bahagia.

dan semalam.. saya dikejutkan dengan berita itu.
walau awak tak beritahu saya sendiri.
tapi dari status facebook awak, saya tau awak bahagia sekarang.
dan tak salah keputusan saya undurkan diri.
sebab awak akan jadi tunangan orang..

saya doakan kebahagiaan awak.

selepas ini, xkan ada lagi entry tentang awak di sini.
tentang awak.. ada juga di sini dan di sini juga :')

Pagi Ini

terjaga sahaja dari lenaku, bukak mata
dan menuju ke chermin ajaib ku
lalu bertanyakan
"siapkah yang terchantek di dunia in wahai chermin kesayangan ku"


menjawablah chermin ku yang tidak pernah menipu
"hello, tgk sikit muke awk tu..xkan la nk suh i ckp u chantek. jerawat u dh naek oke"


arrrrrrgggggggg!!!!!!


hari tu akan tibe xlame lagi..
tanda-tandanya dah pun npak ketara..
jerawat saye dh ade.
perut saye dh rase somtg,
n yg paling ketare saya emo.
oke STOP IT, nad!

April 15, 2011

kenape, kenape n kenape??
lelaki nieh sangat suke pandang lemah kat kaum wanita..

senang-senang nak pijak kepale kami..
well kami tak sebodoh yang dianggap korg..

suke-suke nak menyuruh kami..
well kami bukan anak korg..

~xsanggup nak ckp lagi..bye~

bila aku..

bila hati ini keliru antara di sana dan di sini

aku ingin enkau selalu temani aku

bila waktu memaksa untuk ke sana dan ke sini

aku ingin engkau selalu temani aku

bila harus memilih yang sana dan yang sini

aku ingin engkau selalu temani aku

bila  mencintai dia di sana dan dia di sini

aku ingin engkau selalu temani aku

bila tak harus bersama sana dan sini

aku ingin engkau selalu temani aku

Ku Menunggu


Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku ‘kan selalu disini untuk menunggumu

Cinta itu
Ku berharap kau kelak ‘kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu
Datang padaku
Ku tahu kelak kau ‘kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu

Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu

Terhenti Disini

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

p/s : someone kate this is fav song dieh skrang.. so klu rindu dieh suh sy dgr lagu nieh.. tp lagu nieh cam urmmmmm..............

Got To Go


This time I’m gonna live my life
I ain’t no stepford wife
No I ain’t perfect
Gonna find somebody who’s worth it
And no you ain’t that person
Coz i caught you constantly flirtin’
With my best friend

So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why (why why why)
You always makin’ me
Cry (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are,
Even if you were a star,
You’ve got to go
(Go go go go go go)
Read my lips I’m leavin’,
and no no I ain’t teasin’,
This time it’s for real,
Gotta find you another girl,
Coz this one sure ain’t stayin’,
By the time you finish what you’re sayin’
I’ll be gone
 

April 14, 2011

~unik~

awk perlu tau

yang kadang-kadang saye nangis bile happy

dan

kadang-kadang saye gelak bile sedih


jadik salah ke kalau saya unik?

kenape aku suke seseorang?

aku agak senang kan untuk suke kt someone tu..kenape eh?? ape ciri-ciri yang buat aku tangkap cintan ngn dorang?? eh xde la tahap cintan.. aku bukan pandai cintan cintun nieh.. haha.. just kadang-kadang tertarik ngn perwatakan orang tu je...

untuk jadik calon suami aku kene ade kut ciri-ciri nieh,wlau xsume.. tp aku nak jgk ade sikit.. nobody perfect bebeh..aku tau tu.


~yang hensome la wei..klu xhensome pun kne cute ar.
~yang berbudi bahase.. sopan santun.
~yang pandai ambik ati.
~yang boleh mngembirekan.
~yang kalau xde minat yg same pun xpe kut.
~yang sentiase ade bile diperlukan.
~yang mara kalau aku cube bt bende bodoh.
~yang jage saye!! ofcoz la..
~yang xcengeh, dan xmemeningkan kepala.
~yang leh hang out same shari suntuk, n xde rase bosan pun terbit.
~yang xkan TIPU.. jujur la wei, aku  xmkn orang pun.
~yang kongsi idup dieh ngn aku, tp kne la kongsi idup aku skali.
~yang dapat terima family, orang-orang tersayang aku.
~yang faham n kenal diri ini.
~yang akan nangis bile aku yg ssh.
~yang xkan tinggalkan aku.
~yang sayang aku same ngn dieh sayang family dieh.
~yang boleh bt aku menangis sebab die.
~yang ajar aku erti rindu.
~yang jadikan aku insan yg sederhana.
~yang saling melengkapi.
~yang memberikan ilmu.
~yang laen dr yg laen.


sy tunggu awak, hubby..
NADDY AMAT  :')

April 12, 2011

MENGENALI LELAKI MASIH TERUNA ATAU KASONOVA??

Mungkin ada wanita yang berhajat untuk mempersuamikan lelaki yang masih "dara" (tak ramai dah) walaupun kebanyakan wanita lebih suka memilih yg berpengalaman, ini panduan untuk anda

1. lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita

2. lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan

3. lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi bersahaja

4. lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. lelaki teruna seperti "kena interview" apabila bercakap dan badannya kaku

5. lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya

6. lelaki teruna membosankan apabila bercinta. gayanya agak "nerd". gemar berlagak untuk menarik pasangannya.

7. lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasanganna

8. lelaki teruna terlalu sensitif. mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan

9. lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan

MENGENALI LELAKI KASONOVA


1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulia. Apa sahaja yang kamu mahu semuanya akan di penuhi. namun harus di ingat semua itu hanya mempu bertahan tidak lebih sebulan. sedikit demi sedikit di dia akan menunjukkan taringnya.

2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong. kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa

3. lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating. siapa yang akan sampai dahulu.

4. sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan. lebih jelas lagi, dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahanya sendiri.

5. Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.

6. Baru kenal tidak samapai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif. sengaja mahu mengoda kamu untuk pergi lebih jauh.

7. Apabila keluar dengannya, dia selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belekang kamu. tetap dia memang peramah dengans emua orang.

8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani mintak wang untuk di pinjam. tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha... alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.

9. lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.

10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahui membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja. Mulut kata ya dalam hati tidak.

Untuk kaum perempuan, penilaian di minda anda. jangan kerana terlalu mencintai, anda kabur dalam menilai seorang lelaki yang hanya mempermainkan cinta dan kata-kata.

p/s :  mybe bukan sume  diatas adalah benar.. tp nieh hasil perkongsian dr ape yg  pernah aku  bace dlu.. just nk share.. sharing is caring kan..hehe
MENJADI
DIRI SENDIRI
ADALAH 
YANG TERBAIK

April 08, 2011

kejadian d train

nie kisah semalam.. sebenarnya aku taknak bagi tau korang.
bab benda nie buat aku rasa angin je satu badan..
asal la aku ngek ngok sangat.. sengal okeh!!! grrrrr

tp bila pikir-pikir balik.. nie kan kenangan..
walau pun aku tak suke dah pun jadik..
so dari aku lupe.. baek citer kt sini.
mane tau nti bakal hubby bace ke an.
tau la aku nie jenis camne..haha..

al-kisah.. setelah penat bekerja minggu lepas n minggu nie.
di tambah ngan balek keje je terus merayap..
plus-plus lagi, settlekan hal-hal laen yang tertunggak..
maka penat sangat la badan saya nie..
tapi saya gagahkan diri g keje gak..
ye la..dah mc bape lame.
nanti dapat cuti selamanya pulak.
takut okeh!! so macam biasa la..
aku kan g keje naik train.
so seperti biasa.. balik dari keje semalam.
memang aku dah bagi tau skandal sume.
aku nk tito.. haha. tak la, bg tau friend aku je la.
so maksudnya..jangan ganggu la dalam bahasa lepasnya.

berangkat la saya ke train..
samapi bawah nampak ada dua staff mida gak.
okeh la, boleh buat-buat ilangkan takut.
so borak punya borak. sampai la train komuter tu.
apa lagi naik la kami berpusu-pusu.
aku duk seat sbelah akaq mida sorang tu.
seat aku paling belakang n tepi belah kiri.
duduk je. aku borak kejab lagi dan aku tito.

nak jadik cite lelap pulak aku.
tersengok-sengok kepale aku..hiss.
buruk kan perangai..?
tak kisah lagi..akaq mida tu pun turun n bubuye aku.
fine, aku sambung tito g.
n tak sedar pun ada orang lean duduk sebelah aku,
(mybe aku dah mimpi n dengkur kut mase tu)
pastu sedar-sedar aku dengar announcement cakap kat BATU.
so aku pun bajet batu caves la..
tapi asal ramai lagi tak turun??
ah..biarkan orang lain..
aku pun turun dengan muka baru bangunnya.
pintu tutup, dan jeng..jeng....jeng...

aku tengok tempat yang tak pernah aku turun.
la!!! salah station plk.. siot!!
aku ngan segan silu duk kat kerusi,
ye la.nk bediri lama lagi kut next train..
aku tak pandang pun mamat ktm tu.
agak segan la..mesti dia tau aku salah turun.
aku pun msg je sume yang aku kenal.
nak cover line malu kan..
selepas 30 minit kemudian..
sampai la next train tu..
tu la dia orang mamai..
dulu pun aku penah kut buat pangai camnieh.
nieh nak mula balik la nie.
~the end~

kenape boyz senang sangat mintak couple..

aku tak tau la kalau apa yang aku rasa ni salah..
sebab pendapat masing-masing kan berlainan. (klu korang rase salah,maaf la ye)
tapi bagi aku la, lelaki senang sangat melafaskan cinta dan sayang.
walaupun ada jugak golongan perempuan yang senang cakap cinta..
tapi perempuan kata cinta pada orang yang dia rasakan dia suka.
tak macam lelaki..kalau tak suka pun akan cakap "luv u"..

perlu ke??
tepuk dada tanya la hati..

tapi persoalannya kenapa lelaki macam tu..?
adakah memang lumrah, atau lelaki boleh mencintai dan menyayangi dengan sepantas kilat.
boleh metuturkan kata cinta, tanpa tau siapa yang dicintai itu?
takda ke perasaan takut dekat hati sang lelaki jika ditipu..
tiada ke sangsi di hati tentang kehidupan dan perwatakan si gadis..

dan lelaki, boleh anda terangkan apakah maksud anda untuk menjadi couple..
apekah sesenang itu untuk menjadikan seseorang sebagai gf anda??

p/s : knape aku cakap entry yang orang cakap mengarut nieh..motif?? aku nak boy tau.. cinta gadis bukan sesenang itu. bukan boleh menerima sahaja membuta tuli. cinta si gadis adalah mengenali. dan jika boy nak mencintai si gadis, kenalilah si gadis.. :) untuk korang berdue yang propose.. thanks tp kite kenal dlu k..

April 07, 2011

ank orang xsame ank sendiri

mungkin korang rasa tajuk aku tu sangat KEJAM..
tapi itulah kenyataannya..
anak orang lain takkan sama dengan anak kita sendiri.
even anak buah, or anak tiri..atau anak angkat.
tetap takkan sama dalam hati kita macam anak sendiri.
kenapa aku cakap camtu?

aku rasa korang sendiri pun tau..
anak tu bukan hasil dari diri korang,
n bukan pulak dikandungkan oleh korang slame 9 bulan tu.
lagi pulak tiba-tiba je ada anak.
takyah nak susah payah pun cam anak sendiri.
mesti la rasa lain kan?

bak kate orang la..
benda kalau senang dapat, mesti tak dihargai..
laen dengan benda yang kita susah payah sendiri.
tentu ade sweet memory kat situ.
tapi tu orang yang kata, bukan aku k...

pokoknya, aku tak sanggup hilang anak aku..
kenapa? sebab takda galang gantinya la..
walau aku lahirkan anak yang lain..
dia tetap sesuatu yang istimewa dalam hidup aku.
yang takkan dilupakan..
dan kadang kala.. aku rasa taknak dah anak lain.
sebab aku taknak dia rase jauh, terasing..
aku nak dia tau, aku milik dia.
selamanya..

p/s : eh..lari plk entry nieh..haha. tetibe cakap sal capang je terus..

baru perasan

dari dulu-dulu orang yang pernah rapat ngan aku kan..
mesti nak tukar keje bile ngan aku..

kenape yer??

aku sangat menberi sokongan ker.. 
atau aku suke melayan dorang carik keje?
or aku yang hasut dorang pikir mase depan.
sebab aku or sebab diri dorang sendiri eh..
tetttt.. xde jawapan.

April 06, 2011

ape perlunye gurl friend..?

1- recoderdiary
2- pembantuyangsetia
3- pasukansorakuntukmenyokong
4- konseloruntuksegalamasalah
5- gpsbergerak
6- pengkritikbebas
7- sentiasaadadisisi

by
Naddy Amat

Bos saye baek..:)

bos : u dah breakf1st ke??
gurl : erm..
bos : u nk makan ape? i buy for u.
gurl : xpe-xpe..thanks.
bos : telur separuh masak, u makan tak?
gurl : xpe la. (ngan muke blusher)


p/s : baek plk bos aku rinieh..xyah ssh2 la mr rajen..xoxo. :)

April 04, 2011

ya allah

kau tenangkanlah hati..
kau berikanlah kekuatan..
kau hilangkanlah semua rasa..

~T_T ~

Penakut by Yuna

Tak semua kau rencana kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta

Chorus
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil
Untuk kau bertanya jika ku mencintaimu juga

Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucapkan tak pernah engaku tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah kau cuba ringankan

Ulang Chorus
Bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

kenape awk tipu-ignore plz

sanggup kut awk tipu saye..

nape? pe salah saye.. de saye tipu awk?
nope...never okeh!!
n awk belum pape dah tipu-tipu saye..
takpe saye akan pure-pure tak tau yang awk tipu saye.

hello lelaki... awk bajet awk sape?
awk igt awk bagus sangat?
dieh leh la awk bodoh-bodohkan..
but me?? u silap orang kut..

well just wait n see hunny..
i akan buat u lagi teruk dr yg u bt kt i or gurl laen.
jangan la u same kan sume orang.
i bukan "kurang cerdik" cam dieh.

walau pe yang u tipu tak teruk.
tp bagi i tu hal besar..
i xsuke kene tipu..
what for u nak tipu i? u ingat i kisah sal u ker?

and 4 dieh.. sedar-sedar la diri okeh?
tak perlu kut nak terhegeh-hegeh bagai.
saye sian kat awk la.
malu kite jadi gurl camtu..
~sekian~

April 01, 2011

saya seorang pelajar

well tulis entry nieh dalam senyuman..
why?? haruslah... saya nak belajar balek kan..
walaupun tak senttle lagi apply uitm.
dan akan hantar form pade last date..
saya yakin saya mampu..
insyaallah..

tp sekarang nak citer sal saya yang akan study belajar make up..
tentu ada yang tanye..kenapa belajar make up??
eh..suka ati aku lah!! haha..
takde la bab dari dulu mmg nak belajar dan minat.
cume ada je halangan..
lagipun belajar make up nieh just 1 month.
so takda la lame sangat.
dan paling penting tak stress..
name cikgu saya nanti Cikgu Qis.
n dieh sangat baek la tadi.
cume aku je yang malu-malu..
haha..konon-kono sangat sopan.
n jumpe gak budak-budak yang study situ.
so mmg best kut..
tak sabar okeh..
tapi tu la..class jauh sikit..
kat shah alam..
ape?? korang kate tak jauh..
hurm, bagi aku jauh la shah alam n gombuck..
kan..kan???

tapi saya akan kuatkan hati jugak..
untuk g class tiap minggu..
sabtu dan ahad..:)
redglow...nantikan saya ye..

AprilFool

okeh..pagi-pagi lagi saye dah terkena..
ye la,saya tuluskan.. 
THANKS HUNNY!! (perli)

okeh then!
so saya kena kan orang laen pulak..
fair kan..mari kite ber"AprilFool"
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...