every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

June 29, 2012

Aku Dan Kosong

Kosong..
Aku jatuh bila kau berubah.
Aku jatuh bila kau berlari.
Aku jatuh bila kau berjauhan.

Kosong..
Aku lelah dengan segalanya.
Aku penat dengan kerenahnya.
Aku kebuntuan dengan tingkahlakunya.

Kosong..
Aku kesepian.
Aku kesedihan.
Aku keseorangan.

Kosong..
Aku menyayangi.
Aku menyesali.
Aku menangisi.

Kosong..
Aku harus menjauhkan.
Aku harus melepaskan.
Aku harus merelakan.

Aku yang mengejar bayanganmu.
~Naddy Amat~

Dendam itu Dosa

video

Cepat gile aku cakap kalau merapu
Kbai

June 25, 2012

Keputihan dan Wanita




Hye semua gadis-gadis suci..
Eh, ade jugak jejaka-jejaka buntu yang nak tau pasal topic nie ke? Haha..
Oke, memang tak salah pun untuk mengetahui and tambah pengetahuan korang..Ye dak?
Or mybe korang boleh share benda nie with ur friend..
Tp make sure ur friend tu kene la yang open minded..
Kalau tak korang tangung la sendiri kesannya..

Yes, kalau korang nak tau.. memang semua golongan umur boleh mengalami keputihan.
Nenek, Makcik, Kakak, Adik.. Everyone la pendek katanya, but not Baby la ye..
Tapi yang terlalu ketara suka luahkan masalah nie adalah gadis la..
Biasa la, golongan gadis nie mempunyai perasaan kurang yakin dan malu.
So selalu try check from google, magazine, and tanya pendapat friend sume la..
Kenapa? SEBAB KAMI TAK NAK KEPADA KEPUTIHAN.

Oke sebelum I teruskan dengan lebih lanjut, maybe ada jugak yang tak tau apa tu keputihan.
Keputihan adalah sejenis lendir yang keluar dari vagina (kemaluan) gadis.
Kebiasaannya keputihan adalah berwarna putih, kuning dan ada juga coklat.
Keputihan selalunya mempunyai bau dan ini membuatkan gadis tidak selesa.

Sebab-sebab adanya keputihan nie banyak ye..
Tapi rasanya takda yang sebab keturunan. Itu mengarut.!

Hormon yang tidak stabil boleh menyebabkan keputihan,
so bila nak period dan ada keputihan itu normal, selagi tidak dalam kuantiti yang terlalu banyak.

Stress yang menganggu emosi juga boleh menyebabkan keputihan,
ini kerana bila gadis dalam keadaan emosi itu merangsangkan pengeluaran hormon.

Bila gadis makan ubat/jamu/makanan yang tidak sesuai,
memang ini jugak boleh menyebabkan keputihan berlalu.

Pad/Panty Liner/Underwear  yang tidak bersesuaian,
contohnya tebal, ini membuatkan vagina gadis tidak dapat bernafas.

Pemakaian sabun/pencuci yang tidak bersesuaian,
juga adalah antara penyebab keputihan.

Tidak menjaga kebersihan diri dengan betul,
vagina memerlukan penjagaan yang rapi..lebih dari penjagaan muka/kuku/rambut gadis.

So lepas nie gadis-gadis boleh la meneliti perkara diatas tu.
Selain tu, ada jugak petua dari nenek moyang dulu..

Gadis bolehlah cuci vagina dengan air suam untuk mematikan kuman,
tapi tak perlu la air panas sangat, kang masak pulak isi kulit korang.

Selain tu gadis boleh jugak cuci vagina mengunakan air sirih,
Korang dapatkan daun sirih and kepam/renyuk dalam air.

Atau kalau susah sangat, gadis boleh basuh je dengan air garam..
Sebab garam nie die dapat membersihkan kebanyakan bende.

Tapi kalau gadis dah lakukan semua dan masih tidak berhasil..
Berjumpalah dengan pakar bagi mengetahui masalah dalaman dengan lebih lanjut.

Sekian.
Sharing is Caring..
Tapi taknak kongsi “Imam” ye..hehe








Yes saya akui saya si Mata Duitan

video 

merapu dan disapu
eh..maaf kenkawan saya memang camni
sory buang masa. kbai



June 21, 2012


Sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.

Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Sebelum kita mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.

Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.

Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Allah untuk diberikan teman hidup.

Sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.

Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.

Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan tentang orang-orang yang hanya tinggal dijalanan.

Sebelum kita mengadu letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.

Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorang pun yang tidak berdosa.

Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Allah kerana kita masih hidup. :)

Tips

Hye uolls...
lame kan saya tak kongsi tips-tips untuk korang kan.?
sory la gadis... saya sangat-sangat bz..
so rinieh mari berkongsi kembali..

sape kut yang pakai make up?
pakai bedak tak?
tak kisah la bedak jenis ape pun. or brand ape pun..
sila beli dan pakai yang satu tone gelap dari kulit anda.
atau anda akan kelihatan seperti hantu kak limah.

sharing is caring..:)
kbai.

June 18, 2012

Ketakutan saya..


1. saya takut dengan kucing...
2. saya takut bila keseorangan..
3. saya takut untuk perlu melintas jalan..
4. saya takut pada masa lepas dan akan datang..
5. saya takut tak cantik..

tapi saya paling takut untuk memjadi orang yang jahat..

June 13, 2012

Homework ke Officework eh?


Assalamuaikum sume.. Hye jejake kacak and gadis cantik sekalian..
How uolls punye life untuk today? Awesome and Brilliant tak..?
I hope everything just be fine.. hurm, not fine but mybe the right word is great.. J
Untuk I hari nie, sumenye oke. Macam hari I yang lepas-lepas.. Biase-biase je.
Sumenye dalam kawalan and sntiase terkawal.. Interested part is kursus I for today.
Ya, takde yang banyak sangat beza pun dari kursus-kursus yang lepas.
Its about motivates untuk diri kite supaye jadi lebih positive..
Untuk kite hilangkan semua aura negative  dalam diri kite..
And macam biase, bende elok.. ada yang dapat terima.. and ada jugak yg rasa bosan..
Its reality.. tak semua orang boleh terima sesuatu mcm yg kite terima.
Dekat kursus todaykan, I dpt tengok org yg hipokrit dengan diri sendiri.
Org yang rasa diri dia lebih baek dr orang laen, tp sebenarnya die xpernah nampak kekurangan sendiri.
n mcm biase la..klu dalam kursus ape pun.. perasaan iri hati? Mesty la adakan..
But for me, I dont want to be like them.. NOT AT ALL..!!
Macam yang I tengah cube untuk transformkan diri i..
Insyaallah.. allah sentiase tau niat kita kan..

And y I have to share about all this dengan uolls sume?
Its part of my HOMEWORK… macam bosan kan sebab namenye HOMEWORK..?
We all sume kene bt 3 bende tau.. banyak kan?? Say BANYAK..haha
Firstkan.. kite orang kene tell dua orang yang kite orang berterima kasih dekat dorang..
Im done.. Walau td I rase terketar-ketar jgk la nk ckp THANKS..
Memang senang kut kan nak cakap TQ, I pun slalu gune perkataan tu..
Setiap hari mmg I akan cakapkan.. and tak pelik kalau I cakap thanks dekat sesape pun..
Tp tadi I takut-takut jugak, sebab I cakap bende tu dekat orang-orang yang ada konflik dengan i..
Kenape I pilih dorang? Ya, I rase nie la masenye untuk I said TQ and Im Sory..
Ya..td I call Imran, esok die akan lapor diri utk kerje baru kt terenganu plk tu..so nie la mase sesuaikan?
Sejak die kecik hati..or mybe mara bile I ketepikan dia dr kawan-kawan I, I xckp ape2 kut kt die.
So I decide untuk call die.. I bgtau thanks utk sume die bt n I hargai.. and mestilah I ckp im sory jugak.
I xtau die terime ke x ape yg I ckp.. but hey! I dh buatkan.. terpulang utk die terima or x la plk.
Then I nk call Aried, my bff.. merangkap orang yang i admired tu..haha
but..kedit I terus dh xcukup.. ha, mmg malas sikit nak top up sekarang nie,
Bukan sekarang nie..tapi dari dulu lagi kan? Hehe.. So I pikir2 dari xbuat langsung niat baek I tu..
Baek I msg je la..so I type la msg panjang berjela macam essay, n SEND!
oke die call i balek k last night..mmg blur xtau nak ckp dah!! haih..segan segan...
So my first homeword is DONE..kan3?
My second homeword is untuk tulis ape yang korang baca nie la..! haih..
So..anggap je la.. I akan buat jugak..and I berjaya la kirenye an..
Last homeword.. I kene hafal KASIH..
But I lupe la nak bawak balek umah plk.. so boleh kire halal x eh?? Hurm..

Oh, I lupe nak kasi tau..kursus I namenye Customer Lover..<3
Dalam kursus kali nie, die xde ajar camna cara kite nak cakap dengan customer..
Xde ajar macam mane nak pakai bile jumpe customer..
Tapi lagi banyak cakap pasal attitude diri kite.. prinsip yang harus ada..
Actually, I rase kursus nie sangat bergune untuk our reality life..
Contoh.. bile cite sal TITANIC.. sape kut yang xtau cite tu kan..
Sume tengok menangis2 kan dulu.. oke ape kene mengene??
Ice burg yang kapal tu langgar.. mcm mane boleh langgar?
Sebab dorang ingat kecik je ice tu..tp sebenarnya itu hanya 10% je..
90% lagi ada bawah lapisan air..so sume xkan nampak..
Sama la jugak dengan diri kite nie, 10% tu cume hasil diri kite je..
Itu yang orang boleh nampak.. tp yg selebehnye tu..hanye diri kite yang tau..
Ape kelebihan kita..mcm mane kite nak gunekan kelebihan kite tu untuk bt kite berjaya dlm hidup..
So, trust ur self.. percaya pada diri kite sendiri.. semua orang dilahirkan special..

KASIH..what is the meaning?? KASIH SAYANG ke.. pun boleh jugak la uolls..hehe
KASIH tu sebenarnye is singkatan dari words Kualiti, Amanah, Setia, Integriti and Hormat..
And perlu ke I terangkan maksud sume diatas tu..
tak perlukan..? I tau sume yang baca blog nie pandai-pandai and memahami la..
seriuz u all kene memahami i, jari jemari I yg lembut gemalai nie sangat-sangat letih..
plus tadi kan, I rasa jari kelengking I yg satu nie..cam kenape tah..
bengkak la..i rase salah urat kut…clap clap clap bagai nak rak..
kesian tak?? Uolls kene cakap KESIAN!!

I lupe lak nak kasi tau..couch kite org kan…suami si Sazzy Falak tu..
OMG!!! Hensome kut.. Nti I abek picca die untuk korang k..
Tapi jangan berharap tau..nanti I takut lupe lol…
Bye uolls..gudnite…n sweetdreams..sayang korang..!

p/s : life is not about finding ur self..but life is about creating ur self..


with love…
Naddy Amat (^_^)

June 12, 2012

Emosi


Saya perempuan dan saya akui saya emosi
TERLALU EMOSI
saya akan mengikut segala kata hati
saya memberontak untuk tunjukkan protes diri
saya seperti anak kecik yang mahu segala kemahuannya dituruti
saya perempuan, punyai hormon yang tidak stabil
kerna itu kejadian Allah untuk menjadikan saya istimewa..

Tapi.....
Awak lelaki dan saya akui awak akan jadi imam
tapi macam mana awak nak pimpin saya kalau awak TERLALU EMOSI
tapi macam mana awak nak nasihati saya kalau awak TERLALU EMOSI
tapi macam mana awak nak sayangi saya kalau awak TERLALU EMOSI
tapi macam mana awak nak cintai saya kalau awak TERLALU EMOSI
kerna saya perempuan..hati saya sering terguris.. 

boleh awak ubati luka saya..atau awak hanya akan melaratkan lagi luka saya?

June 05, 2012

kenape gadis harus tutup kemaluannye..

 Hye uolls... sosory dengan suare i yg macam Ella tu ye.
sakit tekak yang melampau.. menagis tak henti-hentikan..
ha..k i tipu..;p

video

June 01, 2012

melepaskan segalanya dan semuanya


I try to hard..
I push my self..
And now i still dont get anything.

So i decided..
not to do anything anymore.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...