every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

June 30, 2011

perlukan udara

boleh tak nak masa untuk duduk dan tak buat apa-apa?


~sesak, rimas, lemas~

June 27, 2011

YA ALLAH BERIKANLAH KEREDHAANMU

semoga tiada apa-apa yang akan terjadi..
berikanlah dia kekuatan..
dekatkan la dirinya denganmu..
semoga segalanya yang terbaek.
~amin~

ikhlaskan la hatiku Allah..
menerima segala ketentuanmu.
berikanlah aku pegangan dalam hidup..
jadikn aku kuat..
untuk hari ini, malam ini dan akan datang.
sembunyikan tangisan dari diri ini Allah.
jangan biarkan aku tampak lemah.
jadikan aku sekeras tembok besi.
hanya padamu aku meminta.
T_T

jatuh lalu tersungkur



Ya Allah Ya Tuhan Ku..

kau maha pengasih..
kau maha besar..
kau yang mengetahui segala-galanya..

berikanlah aku kekuatan..
jadikan aku seorang yang tabah..
tunjukkan aku jalan yang benar..

sesungguhnya darimu aku berlindung.
sesungguhnya darimu aku memohon petunjuk.
sesungguhnya darimu sahaja aku mampu meminta..

kau kabulkan la permintaan ku ini ya allah..
hanya padamu aku berserah segalanya.
amin..ya rabbal alamin.


June 23, 2011

dah rase tekanannya sekarang


macam yang korang semua tahu.
aku baru sahaja jadi seorang pelajar.
dan sekarang dah rasa panasnya ia.
kenapa?

yes!! tau korang pun pernah belajar juga kan.
tapi sungguh, berbeza kalau belajar partime n fulltime.
sangat-sangat tahu..
kalau fulltime masih ada masa untuk main-main.
dan lect pun mungkin anggap kita kanak-kanak ribena.
tapi bila dah belajar partime ni.
lect dengan sendirinya anggap kita orang yang dah fikirkan masa depan.
so kena lebih berdikari.
tak boleh duduk nak terima sahaja semua.
kena search macam-macam dan kalau tak tau pun.
kena juga dapatkan jawapan.

lect akan kata :
" saya bagi soalan bukan minta disoal kembali"
gluppp

eh..tu cumalah contoh sahaja ya.
lect aku semua tak ada la sekejam itu.
buat masa ni boleh lagi kami-kami bertanya apa yang kurang difahami.
dan akan dapat la jawapannya,
cuma dapat faham atau tidak la je masalahnya.
hehe

note : pada second lect saya, Mr. Pelik.. thanks sangat-sangat sentiasa ada. dan bukan je membantu tapi buatkan semua juga. sampaikan assignment pun dia yang pilih tajuk semua.. tapi for sure akan kena buat bersama-sama. tak leh mengelat dah! adus..

June 20, 2011

uitm class


ape rasenye jadik pelajar?
oke la.. best jugak.. rase cam biase je la..
just nurvous bab dh lame cm xstudy2 bagai.
haha.. boleh pulak cmtu kan.
class for this sem just ade 5..
so rasenye mmg boleh untuk pergi semua.
InsyaAllah.. 

seperti biase driver saye,
Mr. Pelik yang anta g class kan..
dieh tito umah saye malam tu.
mcm slalu-slalu gak.. takut we all late.
tapi sperti biase-biase gak.. mmg late pun..
haha..saye masuk kelas dekat 30minit lewat.
n masuk-masuk je, buat muke tak bersalah.
perlu ke naddy?? hiss

saye ingat kelas mmg orang tue-tue je.
tapi tak jugak tau..so far oke lah..
sume pun umur nak dekat-dekat.
just we all dah matured n ada kerjaya.
best kut.. leh tukar-tukar pengalaman,
and takde la cam budak-budak kan..
yang nak bergado pasal hal kecik-kecik.

so saye akan kuatkan semangat supaye tak tersungkut di tengah jalan.
lagipun, pikir gak.. duwet bayak abes kut nak study nieh..
al-maklum. pakai duwet sendirikan. so itu menguatkan lagi kata-kata saye ini..
sekian, wasalam.

YehYeh..Lappy Baru


nieh dieh, yang latest saye baru beli..
okeh fine.. Mr. Pelik ade tambah sikit la.
sikit saje okeh...!!

lawa tak?

saye suke okeh..bab akhirnye dapat colour pink..
n brand Asus, Mr. Pelik yang nak sangat...
dieh kate sound best.. biase la. dieh kan xleh xdgr lagu..
Mr. Pelik.. jangan lupe broadband saye plk k pasnieh..
xnak la pakai wifi kt umah tu kan, ssh kut..
xkan la mane2 saye nk angkut modem 2 an..hish..

~A43SJ - 18/06/2011 ~

June 17, 2011

google search



---------------------------------------------------
Her: Do I look like I'm Google?
Him: Well, you are everything I'm searching for. (;
---------------------------------------------------

so sweet right?

Percaya Padaku

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

June 16, 2011

biggest lie?


Biggest Lie from a Guy:
I Love You

Biggest Lie from a Girl:
Im Over You

~xoxo~

June 14, 2011

-takkan terlupakan-


12/6/2011

syg akan ingat tarikh nieh selamenye..
xkan lupe sumenye tentang hari itu.
hubby sweet sgt la..syg pun sweet sgt kan?
sumenye sweet belake.. video tu pn sweet kan.
n yes.. im crying.. itu pun depan b..
sangat-sangat la mengade lor..
nape air mate nieh nk menitis jgk time b ucapkan tu.
oke...video nieh xleh pakai untuk slideshow majlis kite.
noktah!

nota haty :
thanks utk mother in law yg buatkan bekal.. walaupn saye xmam abis. :( dah kenyang sangat lor mam kfc la, durian la.. oke durian tu lagi mahal dr sebelum nieh yg kite beli k. xberbaloi.! (mara) walau pape pun, i luv u mak. thanks susah-susah buatkan bekal...siap tanye nak air ape sume..terharu tau..


14/6/2011

kite berjanji untuk..............
sehidup dan semati bersama..
susah dan senang bersama..
kaya dan miskin bersama..
sakit dan sihat bersama..
tangis dan tawa bersama..
pokoknya..kita berkongsi segalanya..
jgn sia-siakan ape yg pernah kita ada.
walau duka, lara, tangis, sendu...yang terjadi.
semuanya mengajar kita untuk menjadi diri kita hari ini.

nota haty :
kesekiankalinya, kite berjanji lagi. moga tiada yang memungkirinya nanti. dan janji itu tentunya suatu yang pasti...

June 09, 2011

perhubungan ini

syukur alhamduliilah...

perhubungan kami yang mencecah dua bulan nieh dah diketahui oleh kedua-dua pihak keluarga.. dan kami mendapat restu dari mereka.. pihak aku dan pihak die masing-masing menerima seadanya sahaje.. dan perasaan kami? tentulah sangat-sangat gembire kan.. dan ye, kami merancang untuk ke tahap seterusnya dalam hubungan ini. mesti korang tertanye-tanye..bile mase tu akan jadik realiti kan?? date dah ade pun..just nanti la bile semua dah settle n tunggu mase tu nk dekat-dekat sampai..baru la diumumkan ye.. harap bersabar. tau korang sangat xsabar nk tau kan?? haha..stalker je la sinceritynaddystory nieh.. korang kan mmg slalu stalker..haha. nanti tentu akan di update..

kenape cepat sangat walaupun hubungan kami baru je setahun jagung?? erm.. kalu nak kire dari date yang kami dah rancang tu.. takde la cepat or tergesa-gesa sangat. lagi pun, nampak je hubungan nieh macam baru.. tp banyak kut we all dah tempuhi same-same.pahit, manis, masam, tawar. sumenye ada. n kami berjaye menghadapi sumenye tu.. yeh!!! kuatkan kami?? biarlah ramai yang cakap sal hubungan kami, ramai yang nak menghancurkan.. tapi kami tetap akan bersame. like he say.. n yang paling penting family kami oke..itu dah cukup. n kami percaye antara satu sama lain.. n dari itu kami akan cube lagi perbaiki diri masing-masing untuk jadik yang terbaek.. ya, sume manusia tak sempurna.. tapi tak salah kami jadik yang terbaek untuk pasangan kan.? dan terime kasih jugak for him coz tryg to understand me..n accept me as who i am...

"thanks hubby. i luv u..same banyak macam hubby luv syg..selamenya insyaallah"
" kite same-same cube n buat ape yang kite janjikan oke.."


June 08, 2011

POKOK

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok


ingatan diri : td blog walkg then jumpe ayat nieh
"'TRUST IS LIKE A PAPER, ONCE ITS CRUMPLED.. IT CANT BE PERFECT'

June 07, 2011

tidak penting

lame jgk kan x update pape kt sinieh..
kenape ye??

ade 2 sebab..

1st adelah malas...
2nd plk adelah bz...

~xoxo~

June 03, 2011

korang korang korang...



saye nak berkongsi bende genbire sikit nieh tau...
ape kah??
well korang ingat lagi tak kat entry yang nieh ha....
pasal ape.??
korang klik la bace sendiri..malas nk cite kut..

tapi bende nieh berkaitan.. well dh jumpe balek oke..
so saye sgt happy.. thanks utk mak yg menjumpai.
asal la mase saye bsing2 ckp ilang, xde plk kan nk terjumpe..
n sekarang dh kene pakai due pulak..
satu kat rantai, n satu lagi pakai cm biase...

_(^_^)_

June 01, 2011


~stop doing that..it hurt me~

cincin oh cincin


27/05/2011

tarikh keramat dalam hati aku..sangat tak tersangke.
yang dieh akan hilang.
ye, mmg salah aku..aku tau tu. aku yang leka, aku yang lalai.
sampaikan aku boleh tak pakai mase nak kuar umah.

terukkan aku?
aku tau tu.. tapi aku mmg xsangke.
klu tau memang aku akan pusing balek.
just time tu aku rushing nak g keje.
walau hati tak sedap.. aku teruskan jugak.
bajet balek nanti. aku akan abek n pakai.
tp balek je.. dah takde..

mane kut ko hilang cincin?
puas aku carik ko...
aku tak lena tito pikirkan ko..
ko tau diri ko penting sangat kan..
kenape ko tinggalkan aku..
kenape pergi camtu je..?


pesanan diri : lepas tak jumpe n Mr. Pelik ckp aku kene bt baru. bab klu aku tak pakai cincin tu dieh rase we all jauh. aku pun g buat 28/05/2011 n dapat cincin tu pada 30/05/2011..walau tak same ngan yang lama. aku bersyukur ko jadi pengikat janji setia kami. amin

uitm student

dengan rase banggenye........

saye nk mengumumkan di sini yang saye dh jadik student oke..
gedik tak? macam la dulu tak penah study kt uitm kan? haha..

so saye berikrar dengan diri sendiri..saye bertekad dh.
walau ape pun jadik.saye akan teruskan jugak.

takkan ade lagi pembaziran..bab duwet study sume bayar sendiri.
sory la..saye bukan jenis yang nak pinjam-pinjam nieh.. 

tp yang kelakanye.. Mr. Pelik la kut..
dieh plak yang sibuk2 bkk portal student saye sume bagai.

eh.. awak nieh... nk jdik student balek ke?? haha
~xoxo~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...