every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 11, 2013

Kerna aku manusia biasa

Hi Assalamualaikum..

Terlalu lama untuk dihitung detik yang telah aku tinggalkan bersamamu..
masih mampukan bayang-bayang itu mengejar ku?

Perjalanan hidup.. ya masih terlalu panjang, atau esok mungkin akan berakhirnya riwayat itu.
siapa yang tahu? Hanya Allah yang satu..

Tapi sebulum mata ini tertutup, sebelum kaki ini kaku..
masih banyak yang perlu diperjuangkan aku..

Mungkin di kehidupan lepas, aku pernah SALAH! aku pernah LEKA!. aku pernah BERDOSA!
maka penebusan perlu ada, bukan untuk siapa atau kerna apa. 

Tapi kerna AKU MANUSIA BIASA.


September 09, 2013

Tak Mungkin Aku



Janganlah lagi kau mengharap
Cintaku untukmu
Janganlah lagi kau merayu
Padaku Untuk menerima kamu
Aku ingin dijauhi
Pergilah engkau pergi
Pergi dari hidup ini
Aku tahu kau berpura
Baik putuskan saja
Engkau memang buaya
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku kembali
Kembali pada diri mu lagi
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku bersedih
Bersedih kerna diri mu lagi
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku kembali
Kembali pada diri mu lagi
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku bersedih
Bersedih kerna diri mu lagi
Mengapa kenapa
Tak perlu lagi berdusta
Kerana ku tahu itu semua
Diriku ini lagi
Aku ingin sendiri
Tanpa engkau di sisi
Diri aku engkau punya
Baik lepaskan saja
Aku tak rela bersama
Tak mungkin aku kembali
Kembali pada diri mu lagi
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku bersedih
Bersedih kerna diri mu lagi
Tak mungkin aku kembali
Kembali pada diri mu lagi
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku bersedih
Bersedih kerna mu lagi
Jangan kau mendekati
Jangan lagi memaksa
Tak perlu lagi ditanya
Tak perlu kau mencari
Tak perlu kau berasa
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku

February 22, 2013

I knew you were trouble



Once upon a time a few mistakes ago
I was in your sights, you got me alone
You found me
You found me
You found me-e-e-e-e

I guess you didn't care, and I guess I liked that
And when I fell hard you took a step back
Without me, without me, without me-e-e-e-e

And he's long gone when he's next to me
And I realize the blame is on me

Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
You flew me to places I've never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I've never been
Now I'm lying on the cold hard ground

Oh, oh 
Trouble, trouble, trouble
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble

No apologies, he'll never see you cry
Pretends he doesn't know, that he's the reason why
You're drowning
You're drowning
You're drowning

Now I heard you moved on from whispers on the street
A new notch in your belt is all I'll ever be
And now I see
Now I see
Now I see

He was long gone when he met me
And I realize the joke is on me, hey

I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
You flew me to places I've never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I've never been
Now I'm lying on the cold hard ground

Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble

And the saddest fear comes creeping in
That you never loved me
Or her
Or anyone
Or anything
Yeah

I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
You flew me to places I've never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I've never been
Now I'm lying on the cold hard ground

Oh, oh
Trouble, trouble, trouble
Oh, oh
Trouble, trouble, trouble

I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble

February 15, 2013

Masih Aku Cinta



Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Takkan ku bisa melupakan mu
Caramu memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh di dalam sanubari ku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku,’kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada penggantimu
Yang mem pertahankan ku sepertimu
Satu dunia,menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenal mu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku

February 13, 2013

Waktuku


aku masih di sini
aku belum mati
aku masih berdiri
aku masih menanti
aku terus mencari
aku teruskan berlari
mengejar mimpi
ku perlu waktu waktu waktu
tinggalkan aku aku aku
dengan semua mimpiku
masa pun berlalu
sibuk ke hujung minggu
ada tersimpan rindu
ingin tuk bertemu
namun ku perlu waktu waktu
tinggalkan aku aku aku
dengan semua mimpiku
namun ku perlu waktu waktu
tinggalkan aku aku aku
dengan semua mimpiku
dengan semua mimpiku
adakah kamu kamu kamu
akan menunggu nunggu aku
sampai masanya akan kau bersatu

February 06, 2013

MyKItty


Assalamualaikum...
Sejak dua menjak nie teramat taksub dengan si kitty yang comey lagi menawan.
dari dulu, memang dah suka suka and suka sangat..
for sure sape yang terase kenal sangat dengan diri lebih mengetahui..
n tadda... akhirnye dapat jugak yang macam yang diidamkan.
its quite difficult untuk dapat macam bentuk yang nie.
so let me share it..and by the way TQ.




Sweethings


Saya harap awak sudi tunggu saya. tapi saya perlu masa lagi untuk perbaiki diri saya. Sekiranya awak sudah tak mampu bersabar, saya doakan awak bahagia bersama dengan orang yang awak pilih. Saya pun tak mahu awak bersama saya jika awak tak bahagia. Tak guna awak merasa bersalah atau serba-salah. Andai kata kewujudan saya tak mampu mengubat duka awak, saya rela menjadi payung untuk awak berteduh dan menjadi tisu untuk menyapu airmata. walaupun saya bukan siapa-siapa pada awak. saya sudah terbiasa keadaan macam ni .Tangisan dalam kerinduan adalah mainan hidup saya. Saya tak perlukan bukti untuk menunjukkan cinta saya. Cukuplah sekadar saya berdoa pada Allah untuk menjaga dan menjauhkan awak dari siksa api neraka. Walaupun saya sukar untuk melupakan seseorang tapi saya percaya Allah akan memberi sesuatu yang indah untuk saya..

January 25, 2013

Tips


Hye kawan-kawan tau kah anda bahawa...
bawang adalah bahan terpenting dalam sesebuah makanan..
eh betul ke kata nama bagi makanan adalah sesebuah? ke sesuatu.?
what ever it is.. bawang memang penting la.
kalau kat umah aku, takde bawang untuk masak..
memang aku sanggup tutup api dapur balik..

tapi tahu tak korang bawang putih ada yang berwarna hitam.
dah telah terbukti bawang tu lebih sedap dari bawang putih biasa.
kenapa aku kata camtu? bawang tu selalu lagi mahal dari bawang biasa.
biasa la kan yang lagi sedap lagi mahal kan..so aku judge dari luaran la.
eh takda la, sebenarnya aku sendiri dah try guna..memang aroma yang special.
bawang putih hitam nie sebenarnya nampak macam bawang yang kena bakar.

so tips aku hari nie cubalah masak guna bawang putih hitam nie..
gerenti laki korang menjilat jari..!!


January 18, 2013

Mukadimah


Assalamualaikum...

Selamat tahun baru semua..
ini adalah entry pertama untuk tahun ini..
(sila tepuk tangan) orait, tak kelaka...-_-

Tahun nie bagi aku banyak yang dah berubah..
aku pun masih cuba untuk menyesuaikan diri..
entah boleh atau tak.. aku ikutkan je..

Tahun nie anak aku dengan rasminya dah masuk sekolah.
ya...walau sekolah olok-olok aku tetap sibuk uruskan dia.
tadika ar-raudhah nama diberi...alhamdulillah, syukur pada ilahi.

Tahun nie agak intresting jugak sebenarnya..
hari pertama crush dah mintak no aku..
korang tanya happy tak? gila tak happy..!

Tahun nie pekerjaan aku merangkap hidup aku ada perubahan.
jawatan baru, gaji baru, apa lagi eh yang baru?
tapi perubahan tu tak ketara sangat bagi aku..

Tahun nie aku dah melangkah satu lagi step kehadapan.
sem 4 nie aku janji akan bertungkus lumus belajar.. eh, boleh percaya ke nie?
aku rasa aku dah mula bz study balik la.. asgment aku dah bertimbun.. grrr

Tahun nie paling sibuk aku duk gatal buat belog baru..
bukan aku tak sayang belog nie..tapi aku rasa perlu ruang yang baru.
but dont worry.. aku akan share jugak anytg yang aku tahu.

Tahun nie jugak aku berazam taknak pandang ke belakang lagi..
aku nak teruskan hidup aku yang baru and awesome nie.. cewah..
tapi aku rasa boleh la kalau nak toleh barang sesaat dua.

aku rasa itu je la perubahan yang aku sedar untuk tahun nie.
wish list? apa kut yang aku nak lagi... sume aku dah ada kut kan..
(bapak belagak) sila muntah jika perlu.!!

actually wish aku tahun nie aku nak jadi seorang yang lebih baik dari aku yang dulu.
doakan ye kawan-kawan.. amin..

"Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau
dan
Tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan"
(setia hujung nyawa)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...