every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

August 30, 2011

Merdeka Raya...

hey yo.!! today is the day..
so come and join the ceremony..
n i want to wish you all..

Happy Eidil.. Maaf Zahir Batin oke.
N Selamat Hari Merdeka..

So nak celebrate tak??

August 27, 2011

broken heart-happy ending

bf : awk bagi la saya simpan hati awk tu..
gf : betul ke awak nak hati saya?
bf : kenapa tak boleh ke saya nak miliki?
gf : bukan tapi............ (terdiam)
bf : tapi apa awak? (hampa)
gf : tapi hati saya nieh, awak tengok la..
bf : (cepat-cepat tengok)
gf : haty saya dah retak..hati saya buruk. (sedih)
bf : tak ape awak.. saya akan abek cebis dr yg retak tu.
      saya tau walaupun secebis, dia tetap bersinar dan boleh menerangi saya.
gf : awakkkk..........(air mata bergenang)

:')

August 25, 2011

broken heart-sad ending

gf : awk pulangkan balek..
bf : ape? ape die..?
gf : tu la..yang kat awk tu..
bf : mane ade pape..hiss
gf : ade tu, awak simpan..
bf : simpan pulak. kat mane? (mula bengang)
gf : tapi saye tak tau mane awak letak..
bf : mane ade kat saya la...
gf : saya tau ada.. saya dah kasi awak dulu. (mata mula berkaca)
bf : mana ada. lupa la saya letak mana.
gf : sampai hati awak. (air mata menitik)
bf : ish..kedekut betul, abik la balik.. (sambil baling)

prang!! (bunyi barang pecah)

gf : hati saya!! dah retak awak buat.
bf : takpa.. nanti saya belikan gam. cantum balik.
gf : ...... (kutip dan berlalu pergi)

:'(

biarkan aku lupa atau aku akan benci?

kenapa mesti ada duka dalam setiap tawa..
kenapa ada tangis bila senyum itu baru diberi.
kenapa datang mendung saat plangi muncul.
kenapa ada kau dalam aku...

thanks for everything.. aku akan sangat-sangat hargai.
:')

August 24, 2011

alergik teruk..

oke fine time frust la nak sakit.. nak jadik macam-macam..
ingat sikit cik naddy.. awak tu nak exam.
jangan pikir yang lain-lain.
dah cukup la meroyan-royan tu..ahak.(sila abaikan)
eh..entry dah melalut... oke just nak bagi tau..
stress sangat-sangat hari nie..
bertambah-tambah sebab muka dah naik alergik + kaki pun.
sebenarnya satu badan.. saje taknak bagi tau korang
opz, dah terbagi tau pun! lalalalalalalalalala....
tapi yang paling teruk kat mata..
macam tak boleh nak bukak oke..
ape penyebabnye ye? nak kata makan seafood..
dah berhari-hari lepaskan.. jangan la efect time nak raye..
tolong la muka..saya merayu rayu rayu....
doct nak mc boleh?? :'(


p/s : picca tak abek... nanti tambah stress.. sila jauhkan chermin dari saya.
say no to mirror..!!

August 23, 2011

ur biggest mistake...



How
come
dumb
stuff
seems
so
smart
while
you're
doing
it
...

puff

August 19, 2011

suruhan

semua asik buat perangai je.
masing2 nak aku ikut cakap... layan dorang.
kanan nak macam die suruh..
kiri nak macam die pulak suruh..
so ape aku nak sape pulak nak turutkan?

life isn't about finding ur self, life is about creating ur self..


maaf itu

dengan lafas bismillahirrahmanirrahim.

sebenarnya tiada yang ingin dicoretkan,
cuma mungkin luahan dari hati ini untuk kalian..

mungkin benar aku pernah melukakan.. juga mungkin mengecewakan. dan kerna itu ada yang terasa dan berdendam di dalam hati. tapi percayalah.. segala yang berlaku adalah diluar kemahuan diri ini.. jika ada khilaf dari diri, aku pohun seribu kemaafan.. tahukah kalian. bahawa tuhan menemukan kalian bersama orang yang salah sebelum kalian mendapat orang yang tepat? begitu juga aku.. aku dipertemukan dengan kalian, berkasih-kasihan.. dan akhirnya terputus dipertengah jalan. bukan itu permintaan hati. juga bukan itu yang aku rancangkan dalam setiap perhubungan yang ada. tapi inilah suratan ilahi.. dan kita perlu menerima selagi kita mengakui yang kita adalah seseorang yang beragama Islam. semoga kita semua diberikan petunjuk dan hidayah dari allah s.w.t. amin.. penyesalan tidak pernah ada didalam diri ini.. aku terima dan redha dengan segala yang pernah berlaku, dan kini telah pun aku lalui kehidupan ku dengan jalan yang ditakdirkan buatku. dan kalian, terima la juga takdir untuk dirimu. tinggalkanlah segala yang pernah berlaku kerana sisa-sisa itu cumalah kenangan-kenangan untuk membimbing kita dimasa akan datang.. jangan la lagi datang dan menagih-nagih janjiku yang lepas.. kerna janji kalian juga telah terbuang jauh dari hati ini.. bagiku janji hanyalah manisan dibibir.. tiada yang akan menjadi realiti.. dan jika kalian masih berdendam.. itu adalah hak kalian tidak akan sesekali ku pinta untuk kalian mendoakan kebahagiaan diri ini. kerna aku percaya, tuhan itu akan memberikan segala yang terbaik untuk hambanya.. dan kebahagiaan itu akan menjadi milikku jua..

nota haty :

everything will be okey
in the end
if it is not okey,
it is not the end..

August 15, 2011

saye taknak update blog..zzzzzZzzzzz

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Dan Pemurah...

sebenarnya..malas nak update untuk entry ini.. tapi bila berkali-kali Mr. Pelik tanye.. dah update ke belum.. jadi aku rajin-rajinkan jejari mulus ini untuk menaip lagi... syukur alhamdulillah aku dan dia telah menyelesaikan segala salah faham. dan untuk semua yang bergembira atas apa yang terjadi.. Terima Kasih diucapkan. sebenarnya masalah kami tak sebesar mana pun. ini cuma salah satu episod untuk merapatkan kami lagi.. dalam perhubungan, kami memerlukan rintangan untuk ditempuhi.. supaya nanti di masa akan datang.. kami boleh berbangga pada anak cucu dan katakan.. "Yes, tok pa n tok ma dah lalui semuanya.. dan yang tinggal hanyalah mengecapi kebahagiaan di dunia dan akhiran bersam-sama" mase itu terlalu lama untuk dihitung untuk masa ini.. bahkan aku tidak mahu memikirkannya sekalipun. biarlah masa itu datang tanpa disedari dan kami boleh berkata "cepatnya masa berlalu meninggalkan kita"

kini baru aku mula sedari, ramai yang nakkan aku.. tapi adakah sama dengan dia. sanggup ke mereka buat apa yang pernah Mr. Pelik buat untuk aku.. setiap susah payah dia.. boleh ke ada orang lain yang jadi seperti dia.. dan aku sendiri tak pasti adakah ada orang lain yang boleh jage dia lebih baik dari aku.. boleh bahagiakan dia seperti mana yang aku lakukan.. bahagiakah dia bersama aku? mungkin orang luar boleh katakan, meluat..menyampah... tidak, aku cuma coretkan apa yang telah diluahkan padaku. cukuplah, yang lain biar disimpan dihati sahaja..

Pada Allah s.w.t... aku sujud dan berdoa.. berkatilah perhubungan kami.. berikan kami kebahagiaan dunia dan akhirat bersama. teguhkan iman kami untuk melalui liku-liku dalam kehidupan, dan berikan kami kekuatan untuk melawan segala onak dan ranjau dalam perhubungan ini..

~amin~

August 13, 2011

kepercayaan

kenapa bila orang buat benda yang pernah kita buat dulu..
kita tak dapat memaafkan.. 
tapi kita senang nak buat dan after that minta maaf..
apa ada pada maaf tu??
boleh maaf tu hilangkan semua yang dirasai..
boleh ke maaf buat keadaan jadi seperti dulu.?
bukan membalas dendam.. tapi itulah hukum karma.
im believe that.. pasti ada hikmahkan.
bila diri sendiri rasa apa yang pernah terjadi dekat orang lain,
apa yang kita buat dulu..
pasti selepas ini akan lebih berhati-hati..
dalam setiap kata-kata dan perbuatan kan.
belajar la dari kesilapan..
dan pastikan tiada yang akan berulang lagi..
kerna ini hanya terlalu sedikit,
berbanding kekecewaan yang telah kita adakan sebelumnya..
dan kehilangan kepercayaan amat sukar untuk diubati..
bukan kerna sumpah janji yang pernah ada.
tp kerna hati yang ragu-ragu..
:')

nota haty : masih dan akan terus belajar dari erti sebuah kehidupan..

August 12, 2011

right now

dekat luar hujan lebat yang teramat..
guruh pulak sambar menyambar...
mengegarkan dunia dan hati ini juga..
hanya satu yang aku pohon..
semoga dia akan selamat sampai..

~MAAFKAN SAYANG~

bukan cinta biasa

ceritera yang ingin dicoretkan aku..
bukanlah cerita biasa..
pernah ada suka dan duka...

akulah insan biasa.
andai dapat aku ulang semula..
akan ku pastikan tiada terluka.

dari sisa dulu..
hanya satu ku pinta darimu..
baik-baik sayang..untuk diri dan hidupmu.
:')

cry



Menangisi perpisahan akibat gagal dalam percintaan adalah suatu pembaziran bagi mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita sendiri..tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita yang lalu, lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat.

sebelum dan selepas couple :p ~guntingtampal~

SEBELUM COUPLE :
Message ringkas al-kisah pasangan bercouple..

L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x? tolong jgn fkir mcm 2. xmngkin trjadi!!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!

SELEPAS COUPLE:
baca dari bawah hingga atas.

August 11, 2011

perihal quiz..

apa tu kuiz..?
ala yang orang bagi soalan then kite kena jawab.
then tag la kt sapa-sapa untuk jwb jugak..

Mr Pelik n Mrs. Pelik pun main cmtu jugak oke.
tapi just hanye untuk kami la..
then dieh bagi soalan dan bile saya jawab.
dia salah anggap..gosh!
sendiri pulak sakit hati...

tgk tu la tak ikut rules main memang la endingnya gitu.

rules
-penyoal dan penjawab adalah tidak mengenali sesama sendiri.
-soalan perlulah disediakan lebih awal.
-tidak boleh bersoal jawab.
-menerima jawapan seadanya.
-lagi?? nanti kalau ingat baru tulis la....zzzz


nota haty : eleh..konon comey la taknak ym saya..(majuk?) kang saya ym orang lain lagi awk sakit hati.huh

August 10, 2011

Cinta Hati Beta


terima kasih Tuhan..
kau kurniakan dia dalam hidupku.
buat peneman sepi dikalbu.
dialah madu dan hempedu bagiku.
dan sampai akhirnya dia tetap milikku.

WORDLESS WEDNESDAY-baju raya or pra tunang?



=D

August 09, 2011

aku PISAU CUKUR??


eh..tekejut pulak diri sendiri bile tau aku nieh level "pisau cukur".
best kut...sukenye saye..haha..PANAS..
but ape eh yang aku dah kikis tu..
emas.. duwet ribu riban kau.
or rumah, harta benda kau dah ubah atas nama aku..?

ade ke? if itu yang dah jadik...
then baru la kau boleh levelkan aku macam tu oke my dear..
nie makan pun kadang-kadang aku yang bayar..
kau banyak bunyik pulak eh..
xyah nak konon-konon sangat oke..
msg hasut Mr. Pelik tinggalkan aku bagai..

sebab kau sendiri tau ape kelebihan aku kan..
so try ur best untuk runtuhkan tiang masjid kami..
yes aku cabar kau.. :DD

August 05, 2011

i make home for cici bunny..

haha...tak tersangke kan saye ade idea n boleh buat nie utk cici..
padahal dah bajet2 ngn Mr. Pelik nak belikan dieh rumah..
just xnampak lagi umah yang betul saiz utk dieh.
banyak untuk tikus n burung je la..
so buatkan utk dia yang nie dlu untuk xsejuk..
nanti dah besar sikit cici baru beli la. xmoh membazir oke.

okeoke..now dah ade nie pulak..

nota haty : cici makin gemuk, bontot die sgt.tekedek-kedek bile jalan..haha, comey oke.. bile ckp kat Mr. Pelik die cakap cico dah sempat melepaskan kut.. eh, anak-anak awak tu kecik lagi la b. takyah nak berangan nak dapat baby bunny lagi..

August 04, 2011

Hatiku Milikmu




pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengertikan diriku ini
betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku
disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatiku milikmu jua
ku sayang padamu..
kan ku abadikan dikau
sewaktu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya
kanku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini
disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatiku milikmu jua
ku sayang padamu..
berkorban telah
dilanda badai
gelora cintamu
mengucap jiwaku
untuk mencari
daratan yang damai
oh.. cintaku oh..
disisimu a ku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu..
ooohh.nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku ini
mungkinkah hatiku milikmu jua
ku sayang padamu..
kanku coretkan kenangananmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

August 02, 2011

hye..hye.. im talkg to you.. yes u!!!

~muke gedik takde keje kt opiz ~

you shouldn't look for the one who completes,
you need to be complete first,
then look for the one who loves you completely
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...