every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

November 30, 2011

PUSRAWI I HATE U!!

ye..jangan kelip-kelip mata anda macam tak percaya.
saya memang tak sukakan pusrawi..
walau danish yang gebu and capang tu lahir kat sana.
tiada yang membanggakan lagsung la dorang tu.
service lambat. doct pun cek ala-ala kadar je. tak sentuh pesakit sikit pun oke...
y la my opiz abik dorang jadik hospital panel kan?

sadis betul.. bill nak mahal je, tapi tak memenuhi kehendak.
sebelum nie memang rasa tak oke pun kat situ.
tapi rasa tu dah sampai ke kemuncaknya sekarang.
n dah rasa macam meluat nak pergi lagi.
sebab.. boleh ke baik.?. baik tunggu sihat sendiri je k..

hari sabtu lepas, aku g la pusrawi sebab mata aku membengkak.
maybe sebab eczema. alergic dari sesuatu..
sesuatu yang ape? jangan tanye la.. aku bukan doct nak tau sume tu.
tapi dari tekaan aku.. sebab makan mee raja malam jumaat tu.
so gatalnya, tak terkata la..memang aku rase nak cabut-cabut je badan nie kalau boleh.

Mr. Pelik pun hantar la aku g Pusrawi yang kat jalan ipoh tu.
sebab nak g HQ kene bawak GL pulak.. leceh la. lagi pulak hari minggu.
aku dapat jumpa doct perempuan..n cakap la pasal sume-sume.
die tak cek pun mata aku ke apa.. kalau aku jadik buta lepas nie, aku saman Pusrawi.
dia suruh aku ambil injection untuk tahan gatal. macam biasa-biasa la tu.
walau sakit dia sampai aku terus tak duduk lepas tu..
seriuz, doct die ganas.. then suh aku ambil ubat.
satu untuk makan kalau gatal, satu lagi untuk sapu...

bile dapat ubat sapu kan... aku jadik stress.
.
.
.
.
.

die bagi aku ubat nieh ha.. memang boleh sapu kat mata..
kalau kering ubat tu memang takkan masuk mata habuk dia kan..
doct jangan la bodo sangat, saya pakai ubat tu bila nak keringkan jerawat je.
tu pun buat macam bedak sejuk.. macam mana nak letak dekat mata?
fcuk


November 29, 2011

Kami undi BN...


Baru-baru ni (padahal dah lama) adalah aku teman kan Mr. Pelik g Job Fair.
Dianjurkan oleh BN so dinamakan BN Youth Job Fair...ala, dekat je kt PWTC.
lepas tu kan... macam biasa la. g dari satu ke satu booth.. n pass resume je.
ada jugak yang ingat aku pun nak apply keje.. padahal aku pakai sangat la tidak formal.
tapi aku tengok dorang yang ramai-ramai g pun pakai tak formal pun.
tah pape la "budak-budak" nie, kata pun carik keje. so pakai la betul-betul sikit.
nampak kan diri tu matured and boleh membanggakan company.
nie dak.. macam mintak keje fastfood je aku tengok.. kalau budak skol lagi takpe.
nie dah belaja tinggi melangit tapi tu pun tak tau nak pikir sendiri.
pandai-pandai la semua kan.. dah besar panjang pun..tegur kan, merajuk pulak..hehe


pastu yang bestnye jumpe nasha aziz.. seriuz tinggi gila la..
die siap tunduk-tunduk masa abik picca ye..
so korang tau dah kan kenapa aku tak jadik model sekarang nie.hehe


yang terakhir sekali, aku dah apply untuk mengundi.
and dah jadi pun puteri umno..Mr. Pelik? die pemuda la.
xkan nak sama puteri jugak kut...
:)

November 26, 2011

Every new beginning comes from other beginning's end..

Hello all my followers and readers..:)

Alhamdulillah masih lagi kita bernafas hari ini, syukur kehadrat ilahi..
Masa yang terbaik untuk kita membuat penghijrahan kan?
berubah untuk sesuatu yang lebih baik mungkin..
buat sesuatu yang lebih berfaedah dari sebelum ini.
dan belajar untuk mengharungi masa akan datang dengan lebih sabar dan kuat.
bukan tak kuat untuk sebelum ni, cuma mungkin boleh jadi lebih bagus dari itu.


Permulaan maal hijrah is bila Nabi Muhammad berhijrah dari Mekah ke Madinah.
Masa tu tahun 622 Masihi ye kawan-kawan.. A long time ago..
Is mean permulaan baru bagi umat islam bagi menuntut keadilan and kebenaran.
Masa tu Nabi Muhammad telah menyatukan antara Muhajirin and Ansar..
Ingat lagi tak masa skol dulu-dulu..
 kita akan buat perbarisan and pusing-pusing bawak sepanduk.
Miss that time la, walau panas tetap akan kena jugak jalan kan..

Oke, yang paling penting perubahan yang kita nak buat.
Kita boleh memilih untuk jadi lebih baik or sebaliknya.
I mean siapa la yang boleh jadi perfect..
tapi kalau boleh jadi lebih bik kan dah cukup bagus.
berbaloi-baloi la.. tp nak abik first step tu yang susah kan you all?
tapi tak semestinya masa nie je boleh nak berubah..
setiap ada niat..kita laksanakan la. sebab selalu bila tunggu and ambil masa...
benda tu takkan terjadi..ikut pengalaman i la tpi bulan i cakap jangan berubah.

"sentiasa la kita berubah untuk jadi yang lebih baik, bukan untuk orang disekeliling kita
tapi untuk jadi lebih baik di sisi Allah Taala.. Amin"
Salam Maal Hijrah

November 17, 2011

Syella Kamaruddin Sorok Suami?

Siapa sebenarnya syella kamaruddin nie? aku pun tak bape kenal die. but dari apa yang aku jumpa dari encik google.. die nie artis yang seangkatan dengan syura and siti nurdiana dulu. thanks pada encik google..:) dulu dia nie boleh di kirakan sebagai kurang berkemampuan (miskin). jual nasik lemak tepi jalan, tak habis pun study sebab family tak mampu. tapi masa jadi artis tu, boleh tahan jugak la seksinya die nie. tapi adat la, artis ade ke yang tak seksi? yang pakai tudung pun sume baju ketat metat lagi kan. ho ho ho... (aku pun same je jgk, manusia semua ada khilaf)

aku duk tengok sibuk la semua orang update pasal die nie.. ape ke jadahnye? rupe-rupenye bab die kahwin tapi bersanding sorang-sorang. ala ape yang nak heran sangat la kan. janji dah ada ijab kabul. n sah dorang punye status perkahwinan tu. kite doakan la yang terbaik. amin.. tapi orang sume sibuk do ngutuk die sebab kawen hantaran nak gah. dapat banglo n audi R8 oke.. ko hade? hehe.. dan pulak kawen buat besar-besaran, 17 khemah tu..sape la yang dieh jemput ramai-ramai tu ye dak.. tp point aku sebenarnye, bagi aku tak baek la orang nak mengutuk-ngutuk die. bayak yang aku nampak dari pandangan aku sorang insan yang banyak kekurangan nie..

1. die bersanding sorang-sorang.. so what? biar je la.. mane tau husband die gayat naik pelamin ke. mane korang tau kan.. (die respect husband die yang tak nak orang ramai tau siapa die, so biar la die jadi isteri yang mendengar semua kata-kata suami die. buat apa la kite nak sibuk duk tau siapa suami die kan).

2. die cakap kereta die bkn mini cooper but audi R8.. bile cakap salah, bile tak cakap pulak kene kutuk. so mane satu la yang korang nak sebenarnye. die cakap or tak. memang die bersalah kan. ye la, die betul kan mungkin nak bagi tau bende yang betul. kalau nanti tak bagi tau. orang ingat die jual pulak hantaran die. kang kene kutuk lagi.. lagi pun bukan korang ke yang sibuk duk nak cakap pasal barang hantaran yang die dapat. biar la, suami die mampu nak kasi. yang korang mengutuk-ngutuk dapat dosa adalah.

3. baju rekaan dari Hatta Dolmat. la tu pun korang nak jadi isu ke.. baju tu bukan Hatta Dolmat buat la ape la. tak kisah la siapa pun yang buat baju die, bukan penting pun. janji dah selesai semua majlis die.. lagi pun kan banyak baju yang die pakai. so maybe Hatta Dolmat just buat beberape pasang je la kan.. yang lain mungkin betul la friend korang tu yang buatkan. pikir la positif sikit. asik la duk cakap orang lain penipu.. hurm.

4. majlis besar-besaran membazir. bagi korang yang nan ado tu mungkin la rase majlis die besar n banyak membazir. tapi mungkin itu ikut kemampuan bagi die. kite manusie kan sumenye lain-lain. jangan la letak diri die kat situasi korang. lain bebenornye tu la... lagi pun die kawen kan pakai duwet die sendiri bukan tagih mana-mana sponser pun. lagi pun baju die tak masuk muzium pun.haha. pe la korang nak kecoh-kecoh sangat nie. janji die tak menyusahkan korang dah la. sile buang jauh-jauh perasaan hasad dengki tu. aku paham ape yang korang rase. korang iri hati kat majlis die yang super duper best kan..? korang pun nak majlis meriah macam tu kan.. aku pun same je rasenye..tapi tak perlu ada hasad dengki kalau korang tak mampu.. :)

5. perampas suami orang. well siapa la kite nak cakap orang lain macam tu kan? yes.memang die tak bagi tau siapa suami die lagi. but aku dah tau pun siapa VVIP yang dimaksudkan. bagi tau korang jugak?? tak yah la.. kang korang pulak jadik perampas suami orang. ahak..ye die isteri kedua pada VVIP tu, so itu maksudnya die merampas ke? suami die mampu untuk berkahwin lebih dari satu. so biarkan je la.. lagi pun ade ke istilah merampas suami orang kalau lelaki sememangnya boleh berkahwin empat? korang nak cakap isteri-isteri nabi muhammad tu perampas ke? sume isteri-isteri nabi muhammad boleh di jadikan wanita contah kan.. aku tak maksudkan korang kene buat syella nie sebagai contoh oke.. maaf, bercakap ikut la logik. bukan dari apa yang korang tengok je. yang paling penting jangan mengurangkan pahala kite semata-mata kerana Syella nie.

untuk tak menghampakan korang aku attc sekali picca die..

selamat menikmati dan selamat beramal..

cantik.. bagi aku baju n make up dieh perfect..

kereta mini cooper die yang akan di ganti dengan audi R8

simbol dari rumah yang die akan dapat.. perh, lawa umah die kan..?

November 14, 2011

Shame on you

Nadia
.
.
.
.
.
.
.
Nadia

.
.
.
.
.
.
.
Nadia

cepat betul kau nak menitik air mate kan
sikit-sikit kau menangis
shame on you
.

Miss my dad...:'(

Abah..ya rindu abah sangat..
ya doakan abah tenang dekat sana.
abah jangan risau. ya boleh handle lagi life ya..
nanti ya ada kesempatan ya tengok abah kat sane ye.
ya betul rindu abah sangat. banyak ya nak ngadu ngan abah.

ya mintak maaf dah lama sangat tak g kubur abah. ya takde kesempatan..
maafkan ya abah.. abah bapa terbaek yang ya ada..:')

p/s : sedekahkan lah al-fatihah untuk abah saye..


November 12, 2011

HYPOCRITE!!

assalamualaikum beautiful and handsome..:)

for the 1st lepas nie i wish n i hope i takkan lagi tulis entru marah-marah.
if i nak update the story to you all pun, i will make sure i dah cool down dulu.
so i akan cakap sesuatu yang logik dek akal la kan.
dan paling penting bahasa i nanti takkan menguris si stalker tu.
=D

hypocrite.. for sure you all sume tau ape maksudnye kan.
but if tak tau jugak tanya la kat encik google..
insyaallah, pertanyaan tu akan terjawab la nanti.
oke teruskan cerita.. pernah tak you all hypocrite?
im sure korang semua takkan mengaku kan..
but yes aku mengaku aku pernah hypocrite.
contohnya aku cakap aku setuju dengan one of my friend.
but kenyataannya im not.. so tu pun dah dikire hypocrite kan?

tapi bila someone minta i hypocrite dengan allah.
perlu ke i tunaikan permintaan tu?
tak berdosa ke i nanti. or mase i buat tu, i akan di panah petir?
who's know.. kuasa allah semuanya tu kan..
permintaan tu adalah i memakai tudung semase jumpe jiran dan nenek dia.
yes. kecilkan isunye bagi korang. pakai je la.
but y i have to be hypocrite dekat allah untuk bersama dia?
bukan dia terima i seadanya ke.. yes, if i seorang isteri. i sanggup pukul la i.
if i ingkar larangan allah sebab dosa i akan ditanggung dia.
tapi sekarang apakah motifnya?

sedangkan bila sekarang dia sendiri ada melihat aurat i.
if die nak seorang yang bertudung,
kenapa tak carik sahaja seseorang yang memang berhijab.?
buat apa la pilih i kan. dan yang lebih bestnye bila dia kata,
i pergi kerja pun pakai tudung jugak. so sama je hypocrite..
hypocrite ke kalau i nak belajar dekatkan diri dengan allah?
n i rse semua dekat office i tu tau, yang i tak bertudung dekat luar.
i tau bila tak bertudung adalah satu dosa..dan dosa besar bila tidak menutup aurat.
tp bila i pakai sebab nak tunjuk dekat orang, tak berdosa ke i?
dan selepas tu dia kata, bukan dia.. but sista dia yang mintak.
untuk pertunangan sista dia semua perlulah tutup aurat.
so y mase 1st die cakap dengan i, dieh perlu mention juran la.nenek la.
untuk apa semua tu? bukan die yang malu ke sebenarnye dengan diri i?

yes, kita ada pendapat masing-masing..
ada yang rasa pakai la walau hati tak ikhlas..dan ada jugak pendapat macam i..
tapi untuk i, i takkan hypocrite dekat allah semata-mata i nak manusia puji dan sanjung.
i bukan jenis manusia yang macam tu, kata-kata dari manusia sikit pun tak lut dekat i.
bila i pura-pura hari nie, maknanya i akan terus berpura-pura untuk akan datang jugak.
so adakah i akan still jadi diri i bile i pura-pura.?

dan i mengaku.. i tak sedikit pun menyesal jika dia pergi sebab nie.
i just terkilan sebab dan buat semuanya dengan dia, dan dah plan macam-macam bersama.
dan yang paling i terkilan bila dia kata die trima i seadanya,
 but the true he not n die nak i be a
HYPOCRITE..

November 11, 2011

perbezaan antara lelaki dan wanita


wanita boleh menghancurkan hidup seseorang lelaki

manakala

lelaki boleh menghancurkan hati seseorang wanita


November 10, 2011

kalau lambat kite akan terlepas

assalamualaikum everyone..

waiting for my new entry? (haha..perasan je..)

tp saya tahu ramai yang stalker saya hakikatnya kan..

thanks a lot. semua entry saya memang untuk dikongsikan bersama.

yang baik dijadikan contoh yang tak baik dijadikan pedoman untuk hidup.

okey la, rasenya panjang lebar dan tiada kena mengena pulak intro dengan tajuk kan.

haha..malu sendiri. membebel panjang-panjang... blushing.


pernah tak korang terpikir setiap benda dalam hidup sebenarnya takkan menunggu kita.

masa sentiasa berjalan dan meninggalkan kita yang alpa.

kalau setiap benda nak survey berkali-kali. nak buat kira-kira berjuta kali..

memang alamatnya sampai ke tua pun takkan tercapai la.

dan bila masa kita dah ready, benda yang kita nak tu pun dah jadi milik orang lain.

contohnya. bila korang bercinta dan korang rasa nak kawen.

tapi tak tau bila nak kawen. oh dan tunggu masa yang sesuai la.

macam mana korang nak tau masa tu adalah masa yang sesuai ye..

bila korang dah ada calon? bila korang dah cukup kaya raya? or bila masanya yang tepat?

sekarang korang dah ada calon.. korang nak tunggu korang kaya pulak..

dan selepas bertungkus lumus 10 tahun. korang dah cukup kaya.

korang rasa inilah masanya yang tepat.

tapi masalahnya calon korang pulak yang dah tiada.

dan di kebas oleh orang yang tak cukup kaya, dan tak kisah masa yang sesuai.

so apa yang korang nak jadikan alasan lagi?

orang yang lambat memang sentiasa akan ketinggalan.

memang itu la salah korang sebab suka ambil langkah tunggu.

contoh kedua pulak, korang berhajat nak beli rumah.

korang buat kira-kira.. then buat kira-kira lagi..

genap sebulan korang rasa, ye la. nak beli rumah tu..

tapi bila tanya balik tentang rumah tu.. dah tiada. dah ada orang beli.

apa salah korang? kenapa rumah tu tak tunggu korang kan.

kenapa ada orang lain nak beli rumah tu pulak.

korang memang tak salah. tapi korang cuma lembab.


p/s : sila cuba untuk membuat 1st step. selepas tu nak or tak nak korang kena jugak melangkah walau itu rela atau separa rela. tapi kalau korang tunggu je.. memang tunggu je la yang korang dapat. benda yang paling susah adalah langkah yang pertama. selepas itu insyaallah.. allah sentiasa membantu selagi kita masih percaya  adanya DIA untuk membantu..

November 08, 2011

khas untuk hubby yang sayang cintai.

Assalamualaikum Mohd Syafiq B. Md. Jani.

Maaf kalau syg memganggu dengan semua barang yang syg pulangkan nie. Syg tau semua ini akan lebih mengganggu pemikiran b mungkin jgk b takkan suka. If lepas nie, b nak buang pun. Itu terpulang dekat diri b sendiri. Syg xkan halang, dan syg pulangkan pun sebab syg tak lagi ada hak atas semua barang tu. Tp syg hargai b pernah kasi syg semua tu. Terima kasih untuk semua walau kita cuma sempat untuk bersama 7 bulan. Tapi semua detik tu ada dalam hati and insyaallah akan jadi detik terindah dalam hidup syg. :)

Hubby, panggilan nie untuk terakhir kali syg paggil b. So izinkan syg gelarkan b mcm mase kite dulu-dulu. Syg byk sgt nak ckp dengan b. tp sekarng mungkin semua tu dh terlambat. Xtau boleh lagi ke syg nak luahkan semuanya. B halalkan semua yang pernah kite ade selama bersama. Terime kasih sebab dah bersusah pyah selama nie. Hantar syg, uruskan pasal study, walau syg tau b menyesal buat semua tu. Terima kasih sebab happykan syg selama nie. Besday syg, takkan lupe semua tu. B ada time syg down wlau b tak tau ape patut b buat, b still stuck with me. Dan sangat beterima kasih sebab b bg anak syg kenal erti kasih sorang papa. Yes, syg sure Danish akan ingat “PAPA ATAN” seumur hidup die. Thanks a lot..

Semua salah b dekat syg, yang pernah syg rasa kecewa, marah, sedih. Semua syg akan lupekan dan syg dah pun maafkan. Syg fhm semua yang b buat tu sebab b tak sure syg orangnye yg boleh isi hati b. B betul untuk semua tu, dan skrg semuanya dh pun terbukti. Syg bukan yg terbaek untuk diri b. Maafkan syg untuk semua yang pernah jadi. Maafkan syg tak dapat untuk tunaikan janji. Maafkan syg sebab tak dapat nak teruskan ape yg dah kite plan bersama. Maafkan syg ye Hubby untuk akhir kali nie.

B, lepas nie b carik la seorang perempuan yg boleh jage hati b. yang hormati b, dan paling penting yang punyai agama. Biarkan cinta kalian mendapat restu dari-Nya. Jangan lagi b salah pilih perempuan mcm syg. Sebab orang mcm syg memang takkan dpt bahagie kan hidup b. Syg doakan kebahagiaan b selama-lamanya. Syg harapkan yang terbaik untuk hidup hubby. Dan terima kasih sebab penah hadir dalam hidup syg walau sekejab. Hidup dengan b apa yang slama ini syg mimpikan.

LOVE AND MISS YOU ALWAYS MY LUVLY HUBBY. :’)
NORFAIZAH NADIA BINTI AMAT SUANTI.

p/s : surat yang tak sempat di pos.. kelaka kan saya? puff 
3/11/2011

kerenah (anak orang tak sama dengan anak sendiri)

ada ke orang nak rasa anak orang lain macam anak sendiri?
well rasenye mak aku je la yang macam tu. buat anak menantu macam anak sendiri.
bukan anak menantu je, anak orang dia jaga pun buat macam anak sendiri.
makan, mainan dan semua benda adil untuk anak dan anak orang yang dijaga.
yes, masih ingat zaman aku kecik-kecik dulu dengan kina. (miss u best fren)..
and mak aku pun pernah mention, "boleh je sayang anak orang lain macam anak sendiri".
tp boleh ke orang lain pun macam tu jugak?

barapa kerat sangat la orang yang boleh macam tu kan..
rambut pun sekarang semua dah lain-lain colournye, nie kan pulak hati orang.
biasa la tu..

bila kenduri anak orang lain.
"eh, tak payah la nak buat khemah bagai. membazir je.. makan kat dalam pun boleh"

bila kenduri anak sendiri pulak.
"eh, khemah nak kena tempah dua nie. tak cukup kalau satu je"

biasa la tu... aku paham.. :')

November 07, 2011

one more chance

saya kuatkan hati. dan menerima die kembali untuk terakhir kali.
jadi diharapkan, die tau apa yang terbaek dan ape yang kami perlukan.
saya berdoa ini adalah yang terakhir kali sebab saya pun dah terlalu penat, letih.
kite merancang tuhan yang menentukan.

November 04, 2011

Rabak Mata

Oh..sumpah cantik betul muke aku cmnie.
klu guy tengok sure jatuh hati.. (fcuk)

p/s : kenapa mata rabak?? entry tu nanti la update masih in mood mata rabak.. nk type entry pun cam..... tp for sure aku xkan lupekan.. maafkan die atau tidak?? hati sy ckp TIDAK..

November 03, 2011

letih plk dr meroyan..

oke dh penat la.. xmoh lagi buat cmtu.. sory la entry penuh emo2..
well saje je nak share sy nieh romantik (oke sila muntah).
so nak teruskan life cm biase je.. im oke. get it.. get..!! =D

November 02, 2011

update

~GAGAL~

take a step by Naddy Amat

5 step dulu ye.. sikit-sikit nanti biase la.

~ start to "berkawan" dengan orang lain. (ye xkenal mana nak suka).
~ dont try to stalker what he doing or feeling. (itu merosakkan hati sendiri).
~ pack semua yang ada kaitan dengan dia. (gonna miss my bantal nyitnyit)
~ aktiviti baru (tiada masa lapang, or hanya tito d bilik..haha)
~ sile jangan sebut or cakap pasal dia (susah nie, sbab ramai orang yang akan ingatkan).


its start from now.. hope boleh la buat ye.. oh, pack barang hari minggu la. so peluk ketat-ketat dulu bantal nyitnyit semase ade masa nie.. :)

November 01, 2011

hujan+guruh+kilat

when that happen..
plz come and hug me.
be by my side when i start to cry.

:'( takut..

im not ur PRINCESS anymore


Im not a perfect girl,
And you had not been good enough.

Yes i admit that i miss you so much,
I miss everything bout you and me before,
I miss everytime we have together..

But when im with you..

You always make me mad,
You always make me sad,
You break my heart.


Dont you know that it so hurt.
And i cant take it anymore.
Im not so strong, like you see me before.

You tell me that i have to change.
Change my atitude. change everything bout me.
But when im change, i lost my self.

I lost that the one love you.
I lost that the one miss you.
I lost that the one promise you.
That is the really what you want from me?

But you dont have to change.
I dont want the new of you.
I just love you to be you self.
Coz i know you are the one that i love most.
Doesnt matter if you give other girls to be your princess.

I still love you.!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...