every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

February 19, 2012

Setiap kali aku bercinta.. dan break up selepas tu..
pastinya si ex boyfren aku akan kata aku yang terbaek pernah dia kenal.
its true, bukan seorang.. tp beberapa ex aku sebelum nie.
walau macam mane pun aku dah buat..
sebab perangai aku tak la semegah mane..
bile aku geram or marah, aku susah untuk berpikir..
aku akan buat macam aku rase. oh, ini dulu.. aku yang dulu..
sekarang bile aku marah,aku suka kawal perasaan aku sensorang dulu..
bile dah cool.. baru aku akan berdepan dengan orang yang buat aku macam tu.
itu membantu, tapi jangan pendamkan rasa tu..
sebab bile terlalu memendam, itu boleh menjadi dendam..
:)

so aku nak bagi tips untuk menjadi GF Terbaek!! (baek la sangat kan,huhu)..

- be ur self.. jangan pura-pura. guy boleh tau bila kite berpura-pura..
- luahkan perasaan korang.. setiap marah, sedih.. dan lain-lainnya jugak.
- cuba bertolak ansur, tp jgnn jadi bodoh ikut je sume kemahuan die. pikirkan baik n buruk sesuatu itu terjadi.
- jangan terlalu bergantung, u all penah je hidup tanpa die. so boleh je idup tanpa bebankan dia kan.
- memberi semangat, membantu la si dia sedaya upaya..
- buktikan yang korang memang sayangkan dia..(bukan dengan cara bagi dara korang..plz k!)
- jangan jadik manusia yang jahat, dan berpura-pura..
- jangan terlalu main-main dalam berkawan.. setia la pada yang satu..
- punyai harga diri, jangan terhegeh-hegeh wahai kaum hawa. 
- jujur la pada perhubungan yang ada...setiap yang korang buat ada kene mengena dengan hubungan korang.

3 comments:

  1. dalam r/ship..
    jadi diri sendri, andai dia ikhlas dia akan menerima seadanya.
    kan saling lengkap melengkapi.
    so, both side perlu tolerate..
    hehe

    ReplyDelete
  2. My greetings from France! After visiting your blog, I could not leave without putting a comment.
    I congratulate you on your blog!
    I wish you to know
    I hope to see you in this new blog "directory", it will allow a rapprochement between different countries, different people, also if we lose addresses. And I can help you, for some applications for blogs
    It is in its infancy, and if there are improvements to make, I am totally at your disposal
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    The more people and more opportunities it will give, you are in some way the Ambassadors of this blog is you also have to do after your contacts know, I'm only through
    friendly
    Chris
    http://sweetmelody87.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...