every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

June 13, 2012

Homework ke Officework eh?


Assalamuaikum sume.. Hye jejake kacak and gadis cantik sekalian..
How uolls punye life untuk today? Awesome and Brilliant tak..?
I hope everything just be fine.. hurm, not fine but mybe the right word is great.. J
Untuk I hari nie, sumenye oke. Macam hari I yang lepas-lepas.. Biase-biase je.
Sumenye dalam kawalan and sntiase terkawal.. Interested part is kursus I for today.
Ya, takde yang banyak sangat beza pun dari kursus-kursus yang lepas.
Its about motivates untuk diri kite supaye jadi lebih positive..
Untuk kite hilangkan semua aura negative  dalam diri kite..
And macam biase, bende elok.. ada yang dapat terima.. and ada jugak yg rasa bosan..
Its reality.. tak semua orang boleh terima sesuatu mcm yg kite terima.
Dekat kursus todaykan, I dpt tengok org yg hipokrit dengan diri sendiri.
Org yang rasa diri dia lebih baek dr orang laen, tp sebenarnya die xpernah nampak kekurangan sendiri.
n mcm biase la..klu dalam kursus ape pun.. perasaan iri hati? Mesty la adakan..
But for me, I dont want to be like them.. NOT AT ALL..!!
Macam yang I tengah cube untuk transformkan diri i..
Insyaallah.. allah sentiase tau niat kita kan..

And y I have to share about all this dengan uolls sume?
Its part of my HOMEWORK… macam bosan kan sebab namenye HOMEWORK..?
We all sume kene bt 3 bende tau.. banyak kan?? Say BANYAK..haha
Firstkan.. kite orang kene tell dua orang yang kite orang berterima kasih dekat dorang..
Im done.. Walau td I rase terketar-ketar jgk la nk ckp THANKS..
Memang senang kut kan nak cakap TQ, I pun slalu gune perkataan tu..
Setiap hari mmg I akan cakapkan.. and tak pelik kalau I cakap thanks dekat sesape pun..
Tp tadi I takut-takut jugak, sebab I cakap bende tu dekat orang-orang yang ada konflik dengan i..
Kenape I pilih dorang? Ya, I rase nie la masenye untuk I said TQ and Im Sory..
Ya..td I call Imran, esok die akan lapor diri utk kerje baru kt terenganu plk tu..so nie la mase sesuaikan?
Sejak die kecik hati..or mybe mara bile I ketepikan dia dr kawan-kawan I, I xckp ape2 kut kt die.
So I decide untuk call die.. I bgtau thanks utk sume die bt n I hargai.. and mestilah I ckp im sory jugak.
I xtau die terime ke x ape yg I ckp.. but hey! I dh buatkan.. terpulang utk die terima or x la plk.
Then I nk call Aried, my bff.. merangkap orang yang i admired tu..haha
but..kedit I terus dh xcukup.. ha, mmg malas sikit nak top up sekarang nie,
Bukan sekarang nie..tapi dari dulu lagi kan? Hehe.. So I pikir2 dari xbuat langsung niat baek I tu..
Baek I msg je la..so I type la msg panjang berjela macam essay, n SEND!
oke die call i balek k last night..mmg blur xtau nak ckp dah!! haih..segan segan...
So my first homeword is DONE..kan3?
My second homeword is untuk tulis ape yang korang baca nie la..! haih..
So..anggap je la.. I akan buat jugak..and I berjaya la kirenye an..
Last homeword.. I kene hafal KASIH..
But I lupe la nak bawak balek umah plk.. so boleh kire halal x eh?? Hurm..

Oh, I lupe nak kasi tau..kursus I namenye Customer Lover..<3
Dalam kursus kali nie, die xde ajar camna cara kite nak cakap dengan customer..
Xde ajar macam mane nak pakai bile jumpe customer..
Tapi lagi banyak cakap pasal attitude diri kite.. prinsip yang harus ada..
Actually, I rase kursus nie sangat bergune untuk our reality life..
Contoh.. bile cite sal TITANIC.. sape kut yang xtau cite tu kan..
Sume tengok menangis2 kan dulu.. oke ape kene mengene??
Ice burg yang kapal tu langgar.. mcm mane boleh langgar?
Sebab dorang ingat kecik je ice tu..tp sebenarnya itu hanya 10% je..
90% lagi ada bawah lapisan air..so sume xkan nampak..
Sama la jugak dengan diri kite nie, 10% tu cume hasil diri kite je..
Itu yang orang boleh nampak.. tp yg selebehnye tu..hanye diri kite yang tau..
Ape kelebihan kita..mcm mane kite nak gunekan kelebihan kite tu untuk bt kite berjaya dlm hidup..
So, trust ur self.. percaya pada diri kite sendiri.. semua orang dilahirkan special..

KASIH..what is the meaning?? KASIH SAYANG ke.. pun boleh jugak la uolls..hehe
KASIH tu sebenarnye is singkatan dari words Kualiti, Amanah, Setia, Integriti and Hormat..
And perlu ke I terangkan maksud sume diatas tu..
tak perlukan..? I tau sume yang baca blog nie pandai-pandai and memahami la..
seriuz u all kene memahami i, jari jemari I yg lembut gemalai nie sangat-sangat letih..
plus tadi kan, I rasa jari kelengking I yg satu nie..cam kenape tah..
bengkak la..i rase salah urat kut…clap clap clap bagai nak rak..
kesian tak?? Uolls kene cakap KESIAN!!

I lupe lak nak kasi tau..couch kite org kan…suami si Sazzy Falak tu..
OMG!!! Hensome kut.. Nti I abek picca die untuk korang k..
Tapi jangan berharap tau..nanti I takut lupe lol…
Bye uolls..gudnite…n sweetdreams..sayang korang..!

p/s : life is not about finding ur self..but life is about creating ur self..


with love…
Naddy Amat (^_^)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...