every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

September 12, 2012

Wanita nie bukan Pelik tapi Unik


Hye semua. Hari nie asek tersenyum je. Kenape ya agaknya?
Alhamdulillah, syukur Allah S.W.T untuk kebahagian yang sy kecapi hari ini..
Hari nie jom kita berkongsi sebab-sebab perempuan itu special.
Perempuan bukan pelik cuma kami terlalu unik untuk difahami.

Tapi lelaki akan kata yang perempuan nie leceh la..
Tak la seleceh mana pun sebenarnye, cuma lelaki je yang tak mengerti.
Tu sebab saya sampai sekarang masih sendiri.
Eh, ye ke masih sendiri? :p

Meh la sy share apa yang penting uols kene tau pasal gugurl nie.

1) Bile nampak je cermin, mesti nak belek-belek muka,betul-betulkan tudung and rambut. padahal bile betulkan still jugak sama. tak berubah ape pun.

2) Perempuan nie ada alergik tengok pantulan diri sendiri, xkisah la pantulan tu dekat mana pun. For sure kami akan buat muke, bulatkan mata, kempiskan pipi, bibir muncung sikit.haha, konon lebih comey. padahal kami memang dah sedia ada comey pun.

3) Hati kami selalu runsing, eh hati ke otak.? Kami nie suka berpikir, and bila berpikir kalah ahli saintis sume tu.. padahal kami pikir nak pakai baju ape je pun esok.

4) Perempuan nie suke sangat berangan, kami boleh berangan dekat mana-mana pun. And waktu apa pun. Cube tengok perempuan yang duk dalam train tu, dia diam sorang-sorang tengah berangan la tu.

5) Kami gelisah bila lelaki tengok kami, tapi bila lelaki tak tengok pun kami akan gelisah jugak. Mula la pikir kami nie hodoh sangat ke hape..

6) Bila buat keputusan kami sangat tak tau apa yang patut kami pilih. Sebabnya hati kami nak semuanya. Bukan tamak, tapi penyayang bangat tu nak sume.

7) Kalau kami tengah cuak, kami akan serba tak kena. Kami akan buat sesuatu tanpa berpikir contohnye bile ada makanan dekat depan, kami akan mengunyah tanpa henti.

8) Perempuan unik sangat bila dalaman hati die nak menangis, tapi die boleh senyum relax je depan orang lain.

9) Perempuan memang suka ambil tahu hal orang lain, sebab bila orang laen susah die rasa terbeban untuk membantu semua.

10) Kami memang kuat membebel,kami boleh bercakap seharian suntuk tapi bila kami diam, for sure ade something yang tak patut dah jadi.


2 comments:

  1. perempuan itu ibarat lautan..
    kita bole nampak permukaan tapi tak tahu apa di dasarnya..

    ReplyDelete
  2. :) perempuan itu nampak lembut tapi sebenarnya die kuat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...