every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

November 12, 2011

HYPOCRITE!!

assalamualaikum beautiful and handsome..:)

for the 1st lepas nie i wish n i hope i takkan lagi tulis entru marah-marah.
if i nak update the story to you all pun, i will make sure i dah cool down dulu.
so i akan cakap sesuatu yang logik dek akal la kan.
dan paling penting bahasa i nanti takkan menguris si stalker tu.
=D

hypocrite.. for sure you all sume tau ape maksudnye kan.
but if tak tau jugak tanya la kat encik google..
insyaallah, pertanyaan tu akan terjawab la nanti.
oke teruskan cerita.. pernah tak you all hypocrite?
im sure korang semua takkan mengaku kan..
but yes aku mengaku aku pernah hypocrite.
contohnya aku cakap aku setuju dengan one of my friend.
but kenyataannya im not.. so tu pun dah dikire hypocrite kan?

tapi bila someone minta i hypocrite dengan allah.
perlu ke i tunaikan permintaan tu?
tak berdosa ke i nanti. or mase i buat tu, i akan di panah petir?
who's know.. kuasa allah semuanya tu kan..
permintaan tu adalah i memakai tudung semase jumpe jiran dan nenek dia.
yes. kecilkan isunye bagi korang. pakai je la.
but y i have to be hypocrite dekat allah untuk bersama dia?
bukan dia terima i seadanya ke.. yes, if i seorang isteri. i sanggup pukul la i.
if i ingkar larangan allah sebab dosa i akan ditanggung dia.
tapi sekarang apakah motifnya?

sedangkan bila sekarang dia sendiri ada melihat aurat i.
if die nak seorang yang bertudung,
kenapa tak carik sahaja seseorang yang memang berhijab.?
buat apa la pilih i kan. dan yang lebih bestnye bila dia kata,
i pergi kerja pun pakai tudung jugak. so sama je hypocrite..
hypocrite ke kalau i nak belajar dekatkan diri dengan allah?
n i rse semua dekat office i tu tau, yang i tak bertudung dekat luar.
i tau bila tak bertudung adalah satu dosa..dan dosa besar bila tidak menutup aurat.
tp bila i pakai sebab nak tunjuk dekat orang, tak berdosa ke i?
dan selepas tu dia kata, bukan dia.. but sista dia yang mintak.
untuk pertunangan sista dia semua perlulah tutup aurat.
so y mase 1st die cakap dengan i, dieh perlu mention juran la.nenek la.
untuk apa semua tu? bukan die yang malu ke sebenarnye dengan diri i?

yes, kita ada pendapat masing-masing..
ada yang rasa pakai la walau hati tak ikhlas..dan ada jugak pendapat macam i..
tapi untuk i, i takkan hypocrite dekat allah semata-mata i nak manusia puji dan sanjung.
i bukan jenis manusia yang macam tu, kata-kata dari manusia sikit pun tak lut dekat i.
bila i pura-pura hari nie, maknanya i akan terus berpura-pura untuk akan datang jugak.
so adakah i akan still jadi diri i bile i pura-pura.?

dan i mengaku.. i tak sedikit pun menyesal jika dia pergi sebab nie.
i just terkilan sebab dan buat semuanya dengan dia, dan dah plan macam-macam bersama.
dan yang paling i terkilan bila dia kata die trima i seadanya,
 but the true he not n die nak i be a
HYPOCRITE..

16 comments:

  1. =)..nk tggu hati iklas sy takut ajal smpai kita xsmpat jmp keiklasan memakai tdung 2...jgn di pikir "kena iklas memakai tudung" tp pakai je tdung 2 sbb org yg pkai tdung 2 mmg terg2 akn ekut sruhan ALLAH..insyaALLAH,keiklasan akan di ikuti setelah kita ekut sruhanNYA..sy doakan Naddy jmp keiklasan 2..
    biarlah org nk kata apa tntg awk Naddy jika awk nk blajar n dektkan dri dgn ALLAH sbb mulut org xkn penh ttupkan..sbnarnye awk dpt pahala free tnpa bramal..sbb pe??Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili, diakhirat seorang terkejut besar apabila melihat cacatan amalan kebaikan yang tidak pernah dilakukannya didunia. Maka, dia berkata kepada Allah "Wahai Tuhan
    ku, dari manakah datangnya kebaikan yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah melakukannya". Maka Allah menjawab :"Semua itu kebaikan (pahala) orang yang mengumpat engkau tanpa engkau ketahui"...
    Org yg syg awk da lah org yg mgajak kpada kebaikan tp org yg xsyg awk akn mgajak kpada kburukan..dia syg awk,dia xnk awk byk dosa..apa2 pun sy doakan tok yg trbaik tok dri awk ya..=)

    ReplyDelete
  2. insyaallah... sedang belajar lagi memperbaiki diri dan dengan sokongan dan dorongan semua yang ada di sekeliling akan lebih2 membantu lagi dlm penghijrahan. anyway i rse i mcm knal u la..

    ReplyDelete
  3. =)..insyaALLAH..niat je awk dh dpt phala taw..niat da la 1 doa..truskan wlupun hnya brniat..moga niat 2 mnjadi knytaa..sy sedia mmbantu jika awk memerlukan...hihi..awk knal sy??ermm...

    ReplyDelete
  4. insyaallah.. satu hari akan jd kenyataan. wlau xkan jd manusia yg perfect. tp sntiase akan buat yg terbaek..ye i rase i knal u..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..senag sy dgr kata2 awk..sbb sy taw awk seorg yg baik..=D
    mcm mane awk knal sy??

    ReplyDelete
  6. dr mane awk knal sy..dr situ la sy knal awk jgk..
    :p sy pnah bace msg awk...

    ReplyDelete
  7. hee..ok..msg pe yg awk bace??mntk maaf klu msg 2 mnyakitkan hati awk tp msg ape eak??pnh ke sy msg gn awk??

    ReplyDelete
  8. eh..bukan kt i..
    msg kat my Mr. Pelik..
    i ngn die tau pasword msg2.
    so sume bende pun kongsi..
    u fren dieh kan..
    die de cite rsenye..:)

    ReplyDelete
  9. sy hanya taw rupa dia tp sy xkenal siapa dia..sy hanya taw dia seorg lelaki..umur dia,asl dia dan sgala tntg dia sy xtaw..sbb sy hanya knal didunia hayalan..maaf ye,jgn pkir bkn2 tntg kami sbb sy xsuka buat org brgaduh..sy taw awk ley pk n bezakan mana yg baik n bruk...bila kamu brdua nk blnje sy mkn nsi minyak ni??hee..=D

    ReplyDelete
  10. eh..jgn igt laen.i tau u xde pape ngn die.
    n ape u all cite pun i tau. die de cite i gk..:)
    dont get it wrong babe..
    insyaallah.. dlm perancangan we all.
    klu nak jemput kasi adress.
    nti sampai mase i anta kad ye..hehe

    ReplyDelete
  11. nti agk2 dh nk dkt tarikh nya britaw kt blog ea,nti baru leh gtaw adress sy...nti gtaw dkt sini skrg,takut rmai lak dtg umh sy..hihi..
    jgn lame2 taw,byk ujian masa brcinta ni..lagi pun xpnh mkn nasi myk org jauh2 ni..hee..^__^

    ReplyDelete
  12. huhu..nti email kt i ur address la..
    gurl88_nadia@yahoo.com.my
    insyaallah..xlame lg..
    sume tgh plan n family pn dh tau.:)

    ReplyDelete
  13. hee..insyaALLAH cik naddy...nti sy email ye..
    insyaALLAH bulan feb taun dpn sy anta kad kt awk ye..klu awk kwen awl sblum sy kwen,xley r dtg tp klu awk kwen slpas sy kwen,insyaALLAH sy dtg dgn husband..sbb sy takut nk jln sorg2,lgi pun jauh..takut..hihi..klu da tman ok je..hihi..

    ReplyDelete
  14. hehe..sure awk lg awl cm2..
    bab we all pnye date lg late..
    so nti jgn lupe.kene dtg tau..
    jgn lupe jemput we all mase awk kawen t.

    ReplyDelete
  15. insyaALLAH..sume tgah dijalankan..siap kad kami,akn sy send kt awk..dtg jgn xdtg taw..hee..
    insyaALLAH,jika hari bahagia awk nti,sy akn dtg brsama tman dunia akhirat sy..hihi..=)

    ReplyDelete
  16. insyaallah.. nti sy dtg dgn Mr.Pelik..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...