every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

January 18, 2012

kita sebenarnya tak kan suka apa yang kita buat..

Hye friend.. Apa kabar semua..
Lebih ceria hari ni ke? Alhamdulilah..
Moga sentiase happy hendaknya ya..

Hari nie topic kita is..
"KITA SEBENARNYA TAKKAN SUKA APA YANG KITA BUAT"
macam berbelit je ayat tu kan?
oke..bahasa ringkas untuk korang paham..
pernah tak korang lalui.. korang tak suka apa yang orang lain buat,
tapi sebenarnya korang pun buat benda yang sama.
tak paham? hurm..

oke la. contohnya macam..
korang tak suka kawan korang yang suka korek-korek then bau.
korek apa-apa pun tak kisah la..asalkan dia boleh korek kan.
tapi akhirnya bf/gf korang sendiri punya perangai macam tu.
why ye bila bf/gf korang.. sikit pun korang tak cakap pape.?
korang hilang sifat menyampah ke..

oke..itu bukan korang yang buat.. tapi kalau bf/gf korang yang buat kan.
contoh kalau korang pulak yang buat adalah..
korang suka umpat keji kawan korang.. suka kata kau asal tak lawa.
asal make up ko tebal semacam dow.. lipstik merah out of fesyen.
padahal sebenarnya korang yang ketinggalan zaman..
then satu hari bila korang buat benda yang sama.
then friend korang tapi bukan yang sama korang umpat keji tu.
common la, nie bukan cerita indon ye..nak sadis sangat-sangat.
then buat benda yang sama.. korang akan suka ke?
boleh ke korang senyum sumbing bila jadi perkara macam tu..

nie pulak yang korang selalu buat pada pasangan korang.
pernah tak korang chat or contact dengan orang lain,
pastu kantoi dengan pasangan korang. then korang konon cool, itu tak salah.
but bila korang tau pasangan korang pun buat benda yang sama.
korang macam nak gila mengamuk-ngamuk..
tanye soalan bertubi-tubi..what is this fren?

pernah tak korang alami benda yang aku cakap nie?
mungkin tak sama sebijik-sebijik but ada la iras-iras camtu.
then ape yang patut korang buat..

a) pura-pura tak kisah, anggap semua cool walau korang tak suka.
b) berubah dan cermin diri sebelum nak cakap pape.
c) lebih baik diam dan jadikan diri korang halimunan.

mungkin korang tak suka orang buat, tapi korang sendiri nak buat.
maka nanti keluarlah ALASAN yang tak munasabah..
dan menampakkan kebodohan diri korang sendiri.
~end~

2 comments:

  1. gila boring sial!
    sila bunuh diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlau bosan masih terus mbace hingga ke akhir?
      btw sila bace pop up sbelum mnjadi pembaca..tq stalker. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...