every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

March 25, 2012

perempuan adalah mangsa keadaan

hye sume hot ladies n dumb guy...

tetibe je hari nie nk berceramah pasal entry kat atas tu. oke tak yah la buat-buat tanya pasal apa.! padahal bukan tetibe tapi aku rasa baru je jadi mangsa keadaan dari kerana perbuatan lelaki durjana.. cewah.. ayat aku dah bertambah sastera kan. belajar dari korang sume jgk la. asek jiwang-jiwang jer.

Oke. sebagai perempuan, korang pikir sendiri la.. pernah tak korang jadi mangsa keadaan lelaki nie? NO NO NO...jangan cakap tak pernah..! setiap orang pernah melaluinya, cume antara sedar or tak je.. macam aku sendiri, aku jadi mangsa sebab cinta.. biasa la cinta kan buta. so jangan salahkan aku bila aku bercinta je aku jadi buta.. kalau buta je takpe gak. nie aku jadi tuli sekali. what the fake kan?

Banyak faktor kut kita boleh jadi mangsa dendorang nie. Cinta, Duwet, Kerjaya, Kekeluargaan, tengok aku dah kuarkan ayat dewan bahasa nie sekarang, or bahasa glamournye Happy Family At Home.haha. and banyak lagi la..korang boleh pikirkan sendiri kan..

Tapi masalahnya macam mana nak tau kita jadi mangsa lelaki-lelaki dayus nie sume? takkan la dorang nak cakap kat kita "awk saya nak gunakan awak nie, saya main-mainkan awak k"..perh, memey tak la kan! so kita suma sebagai gadis-gadis comel..haruslah paham-paham n sedar-sedar diri sendiri ye..

memang tak sume jantan nie durjana semata.. memang ada yang baek macam Zahiril Adzim tu, dah la baek + muke pun cute + populor gitu.. tapi korang mesti ingat.. die tu dah jadi laki orang. so korang tak boleh lagi idam-idam kan dia. Zack Zukhairi pun boleh tahan gentelman nye.. tp tu la, dah berpunye pulak.. walau tak kawen lagi tp kita-kita nie sebagai gadis yg sopan santun tak patut la ambik hak orang kan.. so tinggal la sorang je lelaki baek yang belum berpunya macam Aziz Hazmi..eh, betul ke die nie single mingle.. ke aku je yang rase die macam tu..haha. whateva, peratusan untuk korang berjumpe lelaki-lelaki baek nie adalah 1 dalam 100... so rasenye boleh idak nak jumpe??

p/s : entry ini ditulis pada 23 March 2012 bersamaan hari jumaat di waktu hati saya membara-bara.. but now....? uwaaawaaaaaa.........

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...