every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

April 13, 2012

Si tamak tentunya rugi..



Asalamualaikum.. hye u alls. Ade rasa tamak tak hari nie? Oh..tak?? tipu kan?? i plk?? I ade la rasa sikit..oke I rase tamak yang banyak.hoho. I tamak untuk kejar ilmu dunia dan akhirat, I rasa tamak nak jadi wanita solehah. I tamak nak suami yang menjadi pemimpin sebenar-benarnya untuk i.. but, biase la.. tamak takkan bawak ke mana.. I pun ada jatuh dan bangun dalam melalui kehidupan..

yes, it’s a long journey.. n I’ll strong to fight will all the fear..

I feel worst baru-baru nie.. kenapa? Ya, tentulah sebab seseorang atau lebih dari seorang yang buat I rasa macam tu.. nevermind. Its not important anymore.. sekarang I dah bangun and sedar balek. Ini bukan pengakhiran hidup i.. I perlu kejar banyak benda lagi, hidup I masih panjang kalau allah tak tarik nyawa I esok.. so buat apa I nak kisahkan orang yang tidak kisahkan i.. wasting my time kan.

Dan pertama kalinya, I rasa perasaan yang takda apa-apa. I tak benci, I tak sedeh, I tak rase pape pun. Pelik kan? Maybe betul.. cinta boleh hilang bila kita putus harapan pada seseorang, bila kita rasa cukup la dengan semuanya tentang dia.. now is my time.

Ye, mungkin dah banyak kali I cakap.. I takkan maafkan dia. Takkan bagi die peluang lagi. Dan sekarang masanya untuk bertindak dari hanya bercakap.. ye, I silap.. semuanya kesilapan i.. I bersalah sebab I ingat I kenal seseorang yang sebenarnya I tak tahu siapa pun.. seseorang yang terlalu bayak memberi harapan pada I, terlalu banyak berjanji.. tapi realitinya, HAMPA!

Update dari facebook si die katakan, “yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran”. Yes padan la muka u penipu! I dah kata, semua orang pun kata.. orang tamak selalunya rugi.. kenapa nak bagi harapan pada I, janji macam-macam dan tak tunaikan.. dan pada orang lain u buat I macam terhegeh-hegeh dekat u pulak..

Hello..
siapa yang add siapa balik? ade i hadap nak jadi fren list u??
Siapa ya yang dok msg setiap kali.. pernah i msg u dulu ke??
Siapa yang banyak meroyan nak macam-macam, ingat itu ini, nak follow I sentiasa?

How dare u to make me feel like dis.. u dont realy know bout me.. yes I boleh jadi jahat! I pernah jadi jahat. Jangan buat I jadi jahat lagi.. dan, guest what? Dia delete jugak apa I cakap dekat die.. walau die sendiri yang kata dekat I, kalau I delete ape yang dia tulis so mean I bersalah.. so ternyata anda bersalah! Ala, kau ayat la semua perempuan pun sekarang, ada aku kisah ke.. ko tak layak untuk aku.. tak sesekali.

Dan I dh pun block die walau die baru add i..sebab dia sendiri jugak kata tak perlukan FREN LIKE ME.. so kenapa la bodoh add i..? remove la i.. don’t be a stalker. I know u stalker my account. Sebab die sendiri kata sesuatu yang I tulis dekat situ, yang takda kene mengene dengan dia. Yang I reply komen my fren. So kesiankan..and I more thing,  I akan delete dia dr semua yang ada kene mengene dengan I jugak.. email,picca dia,.. melainkan picca yang ada I la.. hah! Buat apa I nk kene delete my old life untuk dia.. its not fair to me at all..

Yes, dia tamak.. dia yang rugi.. u alls don’t do like dat ya.. its not gud. Not gud at all.. sekali kita buat, seribu kali kita akan kena balik. Oke I tipu.. but allah kan ada, tak dekat dunia.. akhirat pun boleh dibalas.. but I puas hati sebab hati die mesti sakit sebab I jugak. Ye, I tak lemah.. sebelum dia menyakitkan I, I dah bersedia untuk sakitkan dia.! Bukan berdendam, Cuma nak mengajar orang yang tak pernah diajar.. sorry, im not idiot like ur ex-ex gf.. I satu-satunya yang bijak.

And ya, siapa yang I maksudkan dekat atas nie.. die… die adalah my ex bf.. seseorang yang selalu kantoi kebodohan dia dekat I.. maaf, go and study again.. jangan menipu pada si penipu!. So sorry, u not deserved me..

p/s : jangan beri nama buruk pada cinta.. cinta bukan anda.. tapi cinta ialah dia.. 

2 comments:

  1. pengembaraan dalam hidup. Macam2 akan kita jumpe. Ada yg suka, ada yg duka. Teruskan mengembara!

    ReplyDelete
  2. sentiasa belajar dr mase lepas.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...