every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

October 18, 2011

budak dilanggar yg tidak diendahkan.

mesti korang semua dah tau kan cerita hangat nie kat fb hari ini. sumpah aku mengucap panjang lepas tengok video tu ya.. dan tak dapat bayangkan kalau anak aku sendiri yang kena macam tu. mana la perikemanusiaan dorang dekat sana tu. ya aku tau semua jadi di China. tapi kite semua manusia kan, mana nilai-nilai kemanusiaan yang ada dalam diri sendiri. boleh je tengok macam anjing kena langgar. takda langsung rasa nak membantu? kalau anjing kena langgar pun aku kesian kut.. dan video tu nampak dengan jelas kenderaan yang melanggar tu kan.. bukan satu tapi dua.. where the human right? mana semua biro-biro yang menegakkan keadilan untuk kami semua.. sila la tampil. dan dapatkan keadilan untuk kes ini. now, menurut akbar dekat sana, budak tu masih dalam keadaan kritikal. tapi if dia boleh hidup pun, untuk apa semua tu.. tak mungkin dia akan sihat seperti sedia kala. hanya menambahkan kesakitan yang ada..

Ya Allah. tunjukkan jalan kebenaran pada kami semua umat-umat manusiamu..
Sesungguhnya kami semakin dekat dengan dunia akhir zaman (kiamat) Amin..

p/s : video tu korang boleh search kat youtube ya..taknak letak kat sini. sangat sadis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...