every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

July 14, 2011

10 sebab gurlz malas SOLAT

erk..pesal gurl je..laki pun ramai kut malas solat kan?
saya berat sebelah la..oh bukan-bukan.
saya just tulis pasal gadis kat sini bab saya pun seorang gadis..
saya tau apa yang gadis lain rasakan..
so check it out bebeh..


1-bab kene ambek air sembahyang.. so kene basuh la make-up.. bile basuh make-up tak chantek la kan. tapi sebenarnye korang tak tau yang air sembahyang tu leh membuatkan naek seri muke..lagi chantek kut kawan-kawan sume.

2-kuat kentut...bile kentut kan kene ambil air sembahyang balek..leceh la..kan2?

3-lagi bab cam tak best je g surau/masjid.. buang mase. lagi best kut g shoping.. or on9 tulis blog lagi best kan..huhu

4-rase dosa tak banyak.. so bila tinggal solat rase takde pape sangat la. dosa-dosa kecil je kut. nanti-nanti pun boleh solat.

5-dosa terlalu banyak.. sampai rasa malu nak mengadap yang maha kuasa. lagi pulak tak tau camne nak sujud pada enmpunya diri.

6-kawan-kawan sume tak solat.. so kene g solat sensorang..TAKUT LA.. kang jumpe hantu plk.

7-ala..saya belum mandi wajib..camne eh? takyah la solat.

8-tak tau bacaan arab.. mak bapak dulu anta sekolah gomen je. sekolah ngaji takde. kelas agama kat sekolah gomen kan dalam 2jam je, mane la sempat nak belaja sume kan..

9-period la..pas abes period pun rase malas nak solat lagi..tggu esok la.. esok, tggu lusa la..aleh2 dah period balek..

10-bayak sangat keje. masak,basuh kaen,buat susu anak. sampaikan solat lima minit pun tak sempat..

nota hati : sekadar untuk renungan bersama.. untuk lebih mendekatkan diri dengan DIA yang satu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...