every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

November 26, 2011

Every new beginning comes from other beginning's end..

Hello all my followers and readers..:)

Alhamdulillah masih lagi kita bernafas hari ini, syukur kehadrat ilahi..
Masa yang terbaik untuk kita membuat penghijrahan kan?
berubah untuk sesuatu yang lebih baik mungkin..
buat sesuatu yang lebih berfaedah dari sebelum ini.
dan belajar untuk mengharungi masa akan datang dengan lebih sabar dan kuat.
bukan tak kuat untuk sebelum ni, cuma mungkin boleh jadi lebih bagus dari itu.


Permulaan maal hijrah is bila Nabi Muhammad berhijrah dari Mekah ke Madinah.
Masa tu tahun 622 Masihi ye kawan-kawan.. A long time ago..
Is mean permulaan baru bagi umat islam bagi menuntut keadilan and kebenaran.
Masa tu Nabi Muhammad telah menyatukan antara Muhajirin and Ansar..
Ingat lagi tak masa skol dulu-dulu..
 kita akan buat perbarisan and pusing-pusing bawak sepanduk.
Miss that time la, walau panas tetap akan kena jugak jalan kan..

Oke, yang paling penting perubahan yang kita nak buat.
Kita boleh memilih untuk jadi lebih baik or sebaliknya.
I mean siapa la yang boleh jadi perfect..
tapi kalau boleh jadi lebih bik kan dah cukup bagus.
berbaloi-baloi la.. tp nak abik first step tu yang susah kan you all?
tapi tak semestinya masa nie je boleh nak berubah..
setiap ada niat..kita laksanakan la. sebab selalu bila tunggu and ambil masa...
benda tu takkan terjadi..ikut pengalaman i la tpi bulan i cakap jangan berubah.

"sentiasa la kita berubah untuk jadi yang lebih baik, bukan untuk orang disekeliling kita
tapi untuk jadi lebih baik di sisi Allah Taala.. Amin"
Salam Maal Hijrah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...