every gurls have there own Herstory, but me?? i fight for it.
Lyrics (58) Tips (19) Quotes (12) Baby (10) Vblog (6) Imamku (5) gelagat manusia (3) Cit Cat (1) Novello (1)

Translate

SincerityNaddyStory

My photo
♥normal♥simple♥friendly

December 03, 2010

Pelamin Angan Ku Musnah

Topik pagi nieh kat Era Fm.. hurm, mesti sape-sape yang ada pengalaman or kisah-kisah camnieh teringatkan peristiwe lepas balek.. Tapi ingatlah past is past.. kite kene jalani hidup seharian ngan penuh rase bersyukur bab allah dah berikan kite sahari lagi untuk teruskan hidup dan beramal untuk masa depan yang abadi.. okey, mmg la aku pun bukan baek sangat.. tapi tak maksud aku tak ingat kat tuhan.. so skarang nieh aku tengah belajar lagi untuk dekatkan diri aku padaNya.. Berbalek pade tajuk utama, mmg rasenyer ramai yang pernah melalui saat-saat macam nieh.. bile last minute kite tak jadi kawen ngan pasangan sebab hal-hal yang mendatang. N pade mase tu mmg la kite akan rasa sangat frust tapi pikir la, allah melakukan sesuatu itu untuk kebaikan kite di masa hadapan.. so terimalah dengan redha. tak perlu kite meraung-raung atau meroyan untuk dieh balek pada kite. ada orang tu sanggup kononnye nak mati kalau pasangan taknak kawen ngan dieh.. what the fish la kan?? sape kite untuk menentukan hidup dan mati.. semuanya ditangan allah.. konon buat bawak kereta laju-laju untuk mati.. but cube la fikir kalau allah tak redhai ape yang kite buat, boleh je dieh wat kite koma.. or cacat je. tapi tak jugak mati. N kalau betul pun kite mati, kite akan mati dalam kekufuran sebab bunuh diri.. betape aku tak faham la orang macam nieh. ade pulak kadang-kadang sanggup la minum racun, kelar tangan.. tapi pastu pun balek-balek masuk hospital je. tak pun mati. sebabnyer, bukan la diri tu bodoh sangat nak minum racun tu sampai 44 botol. minum setakat sebotol boleh ke mati? paling tidak pun keracunan je. kelar tangan pulak, cam la konon berani sangat, padahal cume gune ujung pisau je.. bile kuar darah konon pengsan la..tapi lame pulak tak nak mati-mati.. kan ke payah. tp bile tadi aku dengan sorang mak andam tu citer sal pengalaman dieh.. sangat aku respect kat perempuan macam bakal pengantin nieh.. sangat tabah kut, kalau aku mau dah menitis air mata jugak la. tapi dieh tetap cool. mungkin taknak tunjukkan yang diri tu lemah. or mungkin jugak nak redakan hati family dieh sendiri. sape yang tahu?? cume dieh yang tau kenape dieh tak meroyan-royan walaupun bakal pengantin lelaki boleh cancel nak kawen time-time dekat sangat ngan masa nak akad nikah. tak ke perit. mak andam, sedare sume dh ade.. tinggal tunggu bakal suami je tibe.. tup..tup bakal suami dieh hantar msg yang dieh tak datang n takkan datang bile-bile pun. tak ke macam haram. duwet dh banyak keluar untuk majlis, ngn malu family lagi.. tapi pengantin perempuan tu cool je, n cakap kat mak andam tu.. akak kemas-kemas la, saye tak jadi kawen. mmg sangat tenang. cume mak family gurl je yang mcm tekejut.. so bile kite fikirkan yang kite susah.. banyak lagi yang lebeh susah. bile kite ingat dieh la orangnye..mungkin jugak kite silap.. so terima semua ketentuannya ngan sabar.. mungkin kite tak cukup baek.. atau dieh yang tak cukup baek untuk kite.. sape yang tahu.. yang penting dalam hidup jangan toleh belakang lagi, tinggalkan segala kenangan lepas.. jadikan semuanya pengajaran. n terimalah hidup kite skarang.. mungkin juga masa depan nanti lebeh baek dari kite yang dulu.. :'))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...